Home » Vaikeus aloittaa

Vaikeus aloittaa

by Iida Åfeldt

CSC_1219.JPG

Usein kaikki uusi pelottaa. Varsinkin uuden harrastuksen aloittaminen. Minun on niin monta kertaa tehnyt mieli aloittaa uusi harrastus, milloin tanssi ja milloin ratsastus. Este ei useinkaan ole innostus vaan pelko. Itseäni usein pelottaa, sillä uudessa jutussa tuskin on heti kovin hyvä ja uudessa harrastuksessa ei tunne ketään. Eli et tunne ketään, etkä osaa aluksi mitään. Hirveä asetelma sillä, ne muuthan voi ajatella sinusta mitä vain. Lisäksi uusi harrastus on uudessa paikassa, jossa tuskin olet ennen käynyt ja pitää opetella uusi reittikin. Todella stressaavaa aloittaa uusi harrastus. Niin se sitten jää haaveeksi. Taas.

CSC_1221.JPG

 

DSC_1176.JPG

Minulla on niin monia asioita, joita haluan tehdä ja kokeilla. Ja on ollut jo pitkään. Sitten päätin aloittaa niiden toteutamisen. Aloitin tankotanssista, sitten tuli ilmajooga ja sitten Lean In 5 Weeks -Challange. Lista täydentyy pikkuhiljaa. Uusi harrastus vaatii aina rohkeutta, mutta on todellakin sen arvoista! Itsensä ylittämisestä tulee aina niin hieno tunne. Hei uskalsin! Mietin tänäänkin, että uskallanko laitaa näitä kuvia, ne paljastavat kyllä kaiken. Julkaisen kuitenkin. Liian usein kuulen sanottavan erityisesti tankotanssista, että “kyllä minäkin haluisin, mutta ensin pitää päästä näistä kiloista, jotta kehtaan aloittaa”. Haluan viestittää, että ulkonäkö ei saa olla este minkään harrastuksen harrastamiselle, eikä taidot. Harrastukseen mennään oppimaan ja pitämään hauskaa.  Ajatuksemme kohdistuvat hyvin paljon meihin itseemme ja vaadimme itseltämme paljon. Jopa uuden harrastuksen aloitus vaatii laihtumaan, käymään kampaajalla ja ostamassa uudet treenivarusteet. Ei ihme, että uuden harrastuksen aloittaminen pelottaa… pelottaa, että mokaa, ettei ole tarpeeksi hyvä ja ettei näytä tarpeeksi hyvältä. Joskus on hyvä unohtaa itsensä hetkeksi.  Onko ulkonäkö ja muiden ajattelu omia haaveitasi tärkeämpää?

CSC_1216.JPG

DSC_1178.JPG

 

Syksy on loistavaa aikaa aloittaa jotain uutta! Se tasapainottaa arkea ja antaa uutta energiaa pimeyteen. Odotatko hetkeä, jolloin olisit valmiimpi toteutamaan haaveitasi? Se tuskin tulee ensi syksynä…. Rahastakaan se ei aina ole kiinni, jos jotain haluaa kokeilla! Itse kävin kokeilemassa tankotanssia uudessa paikassa ja voin hyvin läpimästi suositella Pole4fit -tanssisalia ( http://www.pole4fit.com), johon Sportsetter -sovelluksella saa ilmaisen kokeilun (http://www.sportsetter.com).

 

Lisäksi ensi viikolla alkaa uusi nettivalmennus Lean In 5 Weeks -ryhmässä, johon pääset ilmottautumaan täältä http://www.leaninfiveweeks.com/. Suositelen haastamaan itsesi ja uskaltautua toteuttamaan haaveitasi!

 

-Iida

12009672_865685033508784_5102807550160229886_n.jpg

 

kommentoi postausta