Home » Välipalavinkit #1

Välipalavinkit #1

by Iida Åfeldt

CSC_1286.JPG

Nopeat ja helpot välipalat? Jokapäiväinen ongelma. Tulen usein töistä kotiin nälkäisenä ja silloin voisi syödä lähes mitä vain ja tuleekin mussuteltua siinä välissä kunnes jotain kunnollista valmiistuu. Ensiksi niin kovaan nälkätilaan ajautuminen ei ole hyvä juttu. Verensokeri laskee ja itse huomaan tulevani ärtyisäksi, joskus kiukkuiseksi, Työpäivän ruokailut tulisi ehkä rytmittää toisin. Toiseksi sitä huomaamattaan mussuttelee aika paljon ennen kuin saa ruokaa valmiiksi ja nälkäisenä makeanhimo on suuri, jolloin myös sortuu helpommin syömään sokerisia vaihtoehtoja. Itse en käytä valkoista sokeria ja kodistani ei löydy karkkia, suklaata tai pullamössöherkkuja. Mutta nälkäisenä keksin kyllä kaikkea….

CSC_1289.JPG

Parasta olisi, jos tekisi välipat valmiiksi jääkaappiin. Kotiin tullessa olisi helppo napata suuhun jotain, josta saa energiaa ja jonka voimin jaksaa muutaman tunnin. Oma suosikkini on banaanista valmistettu jäätelö. Banaanin voi laittaa valmiiksi jo edellisenä iltana pakkaseen ja töiden jälkeen vain surauttaa blenderissä jäätelöksi. Banaani jäätelöä on helppo muokata makunsa mukaan. Terveellistä ja hyvää. Toinen oma välipala suosikki on tuorepuurot. Ne voi tehdä edellisenä iltana jääkaapiin tekeytymään ja syödä kun nälkä yllättää. Tuorepuurot on myös helppo mukaan otettava välipala!

CSC_1291.JPG

 

Banaani-mustikka jäätelö

1 annos

 

1 iso pakastettu banaani

1 dl pakaste mustikoita

1 rkl tocoa

1/2 tl aitoa vaniljajauhetta

liraus kookosmaitoa

1 dl heraproteiinia halutessasi/muuta proteiinia

 

Laita kaikki ainekset blenderiin ja surauta jäätelöä. Voit tehdä jäätelön myös sauvasekoittimella, jolloin ainekset yhteen kulhoon ja sekoitetaan. On hyvä antaa banaanien hetken aikaa olla huoneen lämmössä, riippuen blenderisi tehokkuudesta. Nauti!

 

CSC_1304.JPG

 

Suklainen tuorepuuro

1 annos

 

2 dl kookosmaitoa

2 rkl chia -siemeniä

1/2 banaani

1/2 tl aitoa vaniljajauhetta

1/2 tl kardemummaa

1 dl Voimaruoka Wholefood 360 vanilja -jauhetta tai 2tl psylliumia ja 1/2dl heraa

 

1 rkl raakakaakaojauhetta

1/2 avocado

Laita kannelliseen lasiastiaan kookosmaito, chia-siemenet, puolikas banaani muussattuna, vaniljajauhe, kardemumma ja Wholefood 360 vanilja -jauhe. Sekoita ainekset lusikalla lasiastiassa. Laita kansi päälle ja jääkaappiin tekeytymään yön yli. Seuraavana päivänä kaada puuro blenderiin raakakaakaojauheen ja avocadon kanssa. Sekoita ja kaada tarjoiluastiaan. Voit kaataa päälle vielä kookosmaitoa.

 

CSC_1307.JPG

 

CSC_1309.JPG

 

CSC_1311.JPG

Herkuttele terveellisesti!

-Iida

3 kommenttia

lottttta 29.9.2015 - 17:19

no sinä tiedät kyllä mitä makuja yhdistellä 😉

Vastaa
Aleksandra 5.10.2015 - 08:34

Vau. Hyvän näköisiä välipaloja/jälkkäreitä 🙂

Vastaa
Iidaafel 5.10.2015 - 16:51

Kiitos 🙂 Herkullisia on, on tullut testattua 😉

Vastaa

kommentoi postausta