Home » 2 x vauvan kalkkunanugetti

2 x vauvan kalkkunanugetti

by Iida Åfeldt

Eemi tuntuu kehittyneen syömisessä todella paljon. Mieluiten hän syö itse. Enää kaikki ei ole silppuna lattialla, joten se motivoi minua tekemään sopivaa ruokaa. Syötettynä hän syö hyvin menossa, mutta kotona se on yhtä sotkua. Hän nappaa lusikasta ja lennättää mössöt pitkin ja poikin. Puurot hän hieroo naamaan ja hiuksiin mukavaksi kasvonaamioksi.

Viime aikoina olen tehnyt erilaisia pötköjä ja nugetteja. Jaan pari reseptiä. Näitä olen syönyt myös itse!

Olen tehnyt nämä kalkkunan jauhelihaan, koska se sulaa suolistossa paremmin, kuin broilerin- tai naudan jauhelija. Eemillä on nimittäin ollut paljon vatsavaivoja ja huonokuntoinen suolisto. Mutta näihin sopii todella hyvin myös broileri. Myös muita ainesosia voi vaihtaa sen mukaan mitä sosetta tai kasvista kotoa löytyy.

Bataattinugeteissa on mahdollista myös tehdä bataattisose itse esim. keitetystä bataatista. Itse käytin valmista sosetta nopeuttaakseni hommaa. Myös porkkanasose toimii. Minä käytin ohjeessa gluteenittomia korppujauhoja.

Kesäkurpitsapötköihin voi raastaa päärynän, jos sosetta ei löydy. Myös muut hiutaleet käy kuin hirssi. Hirssi on gluteeniton ja pidän sen mausta, jonka takia se valikoitui.

6 kommenttia

Karotin 14.8.2019 - 18:22

Käytätkö ruuanlaitossa rasvaa?

Vastaa
iidaafel 14.8.2019 - 20:13

Käytän toki, lähinnä paistamiseen ja leipoessa. Mutta usein lisään vaikka riisiin oliiviöljyä, siemen- tai pähkinäöljyjä tai kookosöljyä ruokiin.

Vastaa
Paula 20.8.2019 - 22:13

Kuulostavat tosi hyviltä, täytyy kokeilla! Tyttö rakastaa bataattia, ja parhaiten meneekin alas kasvikset ja juurekset. Kanapötköistä ei oikein välitä, mutta ehkä isompana sitten. Ja ehkä näistä pitäisi kun on sitä bataattiakin mukana. 🙂

https://www.lily.fi/blogit/montessorimamma/

Vastaa
iidaafel 22.8.2019 - 13:45

Kannattaa kokeilla! Voi syödä itse sitten loput, tein itse itselleni majoneesin näiden kanssa, heh 😉

Vastaa
Vierailija 21.8.2019 - 10:07

Tosi hyvän ja helpon kuuloiset reseptit! Pitääkin kokeilla.

Vastaa
iidaafel 22.8.2019 - 13:46

Kiva kuulla!

Vastaa

kommentoi postausta