Home » Vauvan vaatekaapilla

Vauvan vaatekaapilla

by Iida Åfeldt

Kaikki vauvan vaatteet on pesty ja laitettu kaappiin odottamaan käyttäjäänsä. Näitä pieniä vaatteita katsoessa vain sydän sulaa. Voiko jotain näin pientä olla olemassa! Saanko oikeasti pukea näitä meidän vauvalle?

En ottanut tulevalle vauvalle äitiyspakkausta ollenkaan, vaan päädyin ottamaan äitiysavustuksen rahana. Esikoiselle otin äitiyspakkauksen vuonna 2018 ja siitä on monet hyvät tuotteet säästettynä. Näinpä tämä kuopus sitten saa ne käyttöönsä. Esikoiselta olen säästänyt myös monia pieniä vaatteita koossa 50-62. Rajallisten säilytystilojen vuoksi ihan kaikkea ei ole voinut säästää, mutta sellaiset omat suosikit ja neutraalit, ajattomat vaatteet olen säästänyt.

Sen lisäksi olen ostanut muutamia uusia vaatteita sekä haalinut vaatetta kirpputoreilta. Esittelen niitä tässä postauksessa. Mikäli isommat vauvan hankinnat kiinnostaa, katso postaukseni:

VAUVAN HANKINNAT

Alla kuvia esikoisen vanhoista vaatteita, jotka pääsevät nyt jälleen käyttöön. Jostain syystä tuntuu ihanalta pukea tulevalle vauvalle isoveljen vanhoja vaatteita.

ESIKOISEN VANHAT VAATTEET

Raskauden aikana on tullut ostettua vauvalle vaatteita myös kirpputoreja kierreltäessä. Muutama näistä on tullut ostettua jo pari vuotta sitten jemmaan. En ole mahtanut itselleni mitään. Vaaleanpunaiset makkarahousut on yhdet tälläiset ja Mini Rodinin vaaleanpunainen kokopuku toinen, jonka olen ostanut odottamaan käyttäjää. Käytettynä sitä ostaa ehkä matalammalla kynnyksellä lastenvaatetta. Hinta on usein edullinen ja vaate on helppoa laittaa kiertoon vielä uudelleen. Näissä pienissä vaatteissa ei pahemmin käytönjäljet näy.

KIRPPUTORILTA OSTETUT VAATTEET

Olen ostanut tulevalle vauvalle myös muutaman vaatteen uutena. Mikään välttämättömyys nämä vaatteet eivät olisi olleet, mutta ajatus siitä, että vauva saa jotain ihan omaa, on tuntunut jotenkin hyvältä. Muutama näistä on uusista on tullut myös lahjana.

UUTENA OSTETTUA TAI LAHJAKSI SAATUA

Ulkovaatteet ovat pääosin esikoisen vanhat. Esikoinen syntyi syyskuun lopussa ja näinpä kaikki hänen ulkovaatteensa tulevat toimimaan koon puolesta todella hyvin kuopuksella.

Vaaleansininen 56 koon toppahaalari oli paljon esikoisen käytössä ensimmäiset kuukaudet. Se on ollut myös lainassa useammalla vauvalla tässä välissä, kuten muutkin meiltä löytyvät ulkovaatteet ja haalarit. Tällä hetkellä lainassa on kaksi koon 74 haalaria; toppahaalari ja kuorihaalari. Muutama ohuempi haalari löytyy sitten vielä koossa 62, mutta ne jäi esikoisen kohdalla vähemmälle käytölle. Saa nähdä käytetäänkö nyt esim. autoillessa.

Talveksi vauvalle on esikoisen äitiyspakkauksesta tullut talvihaalari, tumput ja töppöset sekä villapipo, jonka olen tuunannut tupsulla. Vaunuihin olen ostanut Joutsenen untuvapussin, joka tuo varmasti lisälämpöä.

Haalarien alle on villavaatetta. Keltainen villavaatesetti on minun vanhani. Valkoinen villatakki sydämillä on mummoni esikoiselle tekemä. Mummo on tehnyt esikoiselle paljon villavaatetta, sukkaa, tumppua ja pipoa. Olen säästänyt kaikki ja hyvä niin, sillä enää häneltä ei mahdollistu neulominen. Beige merinovillahaalari* on uusi ja se on Jahka -merkin valmistama. Sain sen pr-lahjaksi vauvalle. Myös KIVAT lähetti pr-lahjaksi vauvalle kypärämyssypipon* ja merinovillahaalarin* toisessa koossa.

ULKOVAATTEET

Esikoiselta on säästynyt vauvalle kasa sukkia, puuvillatumppuja ja puuvillapipoja. Lisäksi säästössä on ollut muutama yökkäri. Niitä ostin myös uutena lisää, sillä tarve oli useammalle.

MUUT

Tässäpä suurin osa vauvan vaatteista ensi kuukausille. Suurempia kokoja noin 68 eteenpäin en ole vielä katsonut. Ne on vielä yhdessä laatikossa ja vaativat läpikäyntiä ja pesua.

Tällä kertaa tuntuu siltä, ettei vaatteisiin juurikaan joutunut nähdä vauvaa ja hankkimalla hankkia mitään. Olin kuitenkin säästänyt paljon esikoiselta ja kaikki muu siihen päälle on tullut hankittua vaivattomasti sitä mukaan kun jotain itseä miellyttävää on tullut vastaan.

Nyt saisi vain käyttäjä saapua!

-Iida

14 kommenttia

Satu 19.10.2022 - 13:15

Kyllä vastasyntyneen vaatteet ovatkin pieniä ja söpöjä.

Toivotaan, että pääsevät pian käyttöön. Iloa, valoa ja voimia viimemetreille.

Vastaa
Iida Åfeldt 19.10.2022 - 15:31

Kiitos kovasti!

Vastaa
LeenaK 19.10.2022 - 13:59

Voi miten suloisia pikku vaatteita! Meinaa 50-vuotiaallekin iskeä vauvakuume. Tsemppiä vielä viimeisiin odotuspäiviin, ne on kaikkein pisimmät ja jossain mielessä myös raskaammat.

Vastaa
Iida Åfeldt 19.10.2022 - 15:32

Kiitos, sitä ne kyllä tosiaan ovat!

Vastaa
Rouva V 19.10.2022 - 19:37

Ihania värejä ja kuoseja!

Vastaa
Iida Åfeldt 19.10.2022 - 21:09

Kiitos, niin mustakin😍

Vastaa
Anni 19.10.2022 - 20:36

Niin ihania nuo kaikki sydänkuosit 😍 Ja muutkin toki! Tsemppiä viime metreille ja synnytykseen ❤️

Vastaa
Iida Åfeldt 19.10.2022 - 21:09

Kiito, tykkään myös!!

Vastaa
Reija 19.10.2022 - 22:44

Aivan ihania kaikki.💖
Tsemppiä sinulle tulevaan. 💕

Vastaa
Iida Åfeldt 20.10.2022 - 13:45

Kiitos❤️

Vastaa
🍄🍄🍄 20.10.2022 - 10:01

Meillä pojat syntyneet parin vuoden välein. Itse yllätyin, kuinka en lopulta halunnutkaan käyttää kuopuksella vauvana samoja vaatteita, kuin esikoisella. Esikoisella oli käytössä bodyt ja vyötärölle tulevat housut, kuopuksella taas pitkälti olalle napitettavat polkuhousut ja paita. Se, minkä koin kätevänä siis muuttui näiden vauvojen välillä.
Ovat myös aina olleet silmääni ihan ”eri värisiä”. Siis siinä, missä olen toiselle tykännyt käyttää jotain toista väriä, ei se ole tuntunut yhtään sen toisen jutulta.

Vastaa
Iida Åfeldt 20.10.2022 - 13:46

Joo näinhän voi varmasti helposti käydä!

Vastaa
Nadja 22.10.2022 - 15:32

Voimia viimeiseen ponnistukseen asti! <3

Vastaa
Iida Åfeldt 26.10.2022 - 10:50

Kiitos!

Vastaa

kommentoi postausta