Home » Ystäväkirja

Ystäväkirja

by Iida Åfeldt

Ikä: 28 vuotta ja 3 kuukautta, eli tänä vuonna tulee 29 mittariin. Tuntuu pahalta ja silti niin hyvältä. Numero 29 näyttää hyvältä silmään ja tähän asti elämä on vain parantunut eläessä.

Kuinka pitkä olet: Olen 163 cm suunnilleen tai hieman alle.

Silmien väri: Minulla on mielestäni vihreät silmät, mutta usein ne taittat siniseen. Riippuu täysin valosta ja vaatteiden väristä, eli sinivihreät on varmaan todellinen nimitys silmilleni.

Koulupolku: Olen käynyt peruskoulun jälkeen Kallion lukion. Välissä muutama välivuosi ja sitten olen opiskellut Helsingin yliopistossa varhaiskasvatuksen opettajaksi.

Keskiarvo: Kaikkien aineiden osalta keskiarvo oli 9,5 ja nostin sitä todella paljon yläasteen lopulla ja muistan kuinka ylpeä olin, että opettajat olivat huomanneet tsemppaamiseni ja sain stipendin ysin päätyttyä. Minulla oli selkeästi paremmat arvosanat luovissa aineissa kuten kuviksessa, käsitöissä ja kotitalaudessa kuin lukuaineissa.

Viihdyitkö koulussa: Olen kyllä aina viihtynyt koulussa todella hyvin ja minulla on ollut samat ystävät ala-asteelta asti ja ovat edelleen ystäviäni. Tällä hetkellä kaipaan opiskelua ja koulua ja siitä syystä haluankin hakea opiskelemaan tänä vuonna.

Kotieläimiä: Minulla on ollut lapsesta asti oma kissa ja 18-vuotiaana ostin säästöillä chihuahuan. Se oli jäänyt yli pentueesta, sillä se ei ollut näyttelykelpoinen kippurahännän takia. Tällä hetkellä minulla ei ole kotieläimiä.

Lempiväri: Rakastan värejä, keltaista ja vihreää ja okraa erityisesti tällä hetkellä. Mutta mikään ei kyllä voita vaaleanpunaista, sydän sykkii kyllä vaaleanpunaiselle!

Onko sinulla sisaruksia: Minulla on kaksi pikkuveljeä ja kaksi pikkusiskoa. Olen itse meistä vanhin. Minulla on 25- ja 21-vuotiaat pikkuveljet ja 20- ja 16-vuotiaat pikkusiskot.

Pidätkö sukulaisistasi: Mitenhän sen sanoisi, perhe on paras ja pahin! Todellakin pidän ja toki somessa perhe sukulaiset on tuotava positiivisesti esiin, jos haluaa säilyttää välit. Heh, vitsi vitsi. Noin niin kuin oikeasti perhe on minulle todella tärkeä ja rakas, mutta tottakai minua ärsyttää ja suututtaa välillä. Välillä tulee konflikteja ja riitoja, muttei ne toki näy somessa.

Lempi vuodenaika: Tykkään kyllä kaikista ja varmaan mikään ei tuntuisi yhtä hyvältä ilman toista. Tänä vuonna talvi on ollut erityisen ihana, sillä se ei enää ole itsestäänselvyys Etelä-Suomessa. Mutta suosikkini on varmasti kevät ja kesä! Elämä on valoisaa ja ulos lähteminen helppoa!

Paras lukemasi kirja: Tämä on kyllä todella paha kysymys, sillä lukeminen on ollut todella kauan tauolla elämässäni ja olen sen vasta tänä vuonna aloittanut uudelleen. Minulla on nyt toinen kirja menossa, yhden olen saanut luettua. Mieleeni on kuitenkin jäänyt Jane Austen Ylpeys ja ennakkoluulo, rakastan kyseistä kirjaa!

Paras näkemäsi elokuva: Toinen paha heti perään! Mutta mieleeni tuli ensimmäisenä 12 Years a Slave -elokuva, joka on todella upea.

Lempiyhtyeesi: Siihen aikaan kun ystäväkirjoja täyteltiin, olisin kirjoittanut tähän varmasti TikTak tai Nylon Beat. Nykyään kuuntelen sitä mitä radio soittaa tai valitsen Spotifystä valmiit soittolistat. Jos joku pitäisi mainita, niin varmasti Juha Tapio ja Kaija Koo olisivat ne!

Mikä biisi soi nyt: Viimeksi olen kuunnellut Elastisen Supervoimii -biisin.

Mitä rakastat: Yllätyksiä! Minusta yllätysten suunnittelu ja järjestäminen on ihanaa. Mutta tykkään myös olla yllätysten kohteena! Minusta on ihana huomioida ystäviä ja läheisiä isoilla ja pienillä hyvän mielen jutuilla

Mitä inhoat: Inhoan sitä, kun sovitusta ei pidetä kiinni.

Mitä odotat tällä hetkellä: En oikeastaan odota mitään, juuri nyt on hyvä. Mutta ehkä ihan hieman huomaan odottavani kevättä ja auringon valon lisääntymistä!

Harrastatko liikuntaa: Olen harrastanut nykytanssia ja breikkiä koko nuoruuteni. Salsan aloitin lukioikäisenä. Sittemmin jätin tanssitunnit taakseni, kun hurahdin kuntosaliin ja voimatreeniin. Nyt olen tykästynyt lempämpiin liikuntamuotoihin. Uiminen ja jooga houkuttelee.

Soitatko mitään soitinta: En soita, enkä ole ikinä soittanut. Paitsi sen mitä koulussa on ollut pakko, mutten ole soittanut mitään soitinta vapaa-ajallani harrastuksena.

Mitä harrastuksia sinulla on: Tällä hetkellä voisin sanoa harrastavani neulomista ja lukemista. Kaikenlainen kotoa käsin tehtävä puuhastelu menee nyt harrastamisesta!

Mikä kamera sinulla on: Minulla on pieni ja monipuolinen järjestelmäkamera Canon EOS M50.

Syötkö suklaata: Syön kyllä, muttei se ole minulle erityinen himotuskohde. Valitsen mieluiten tummansuklaan tai raakasuklaan.

Suklaa vai salmiakki: Paha! Parasta on laittaa molemmat samaa aikaa suuhun! Yksi pantterisalmiakki Fazerin sinisen kanssa ja yhdistelmä on täydellinen.

Lempijäätelö: Minttusuklaa ja pistaasi! Olen ollut nuorena kolme kesää jäätelökioskilla ja usein en ottanut eväitä töihin vaan söin lounaaksi minttusuklaajäätelöä. Sillä sitä sitten jaksettiin seisoa kuumassa kiskassa aamusta iltaan. Huh!

Sauna: Tykkään saunoa! Olisi aivan ihana käydä saunassa useamminkin. Meillä on saunavuoro kerran viikossa ja välillä viikolla käyn äitini luona lämmittämässä puusaunan!

Paras paikka missä olet käynyt: Ensimmäisenä mieleeni tuli kyllä Amalfi, joka on rantakaupunki Italiassa Napolin läheisyydessä. Se on kuuluisa maisemistaan ja limoncello-liköörin valmistuksesta.

Maa, johon haluaisit matkustaa: Haluaisin ehdottomasti käydä Kroatiassa ja Islannissa vielä tulevaisuudessa!

Meikkaatko kouluun: Muistan saaneeni luvan laittaa ripsiväriä kouluun, kun aloitin ylästeen eli 7. luokalla. Sitä ennen olin saanut laittaa huulikiiltoa koulukuvauksiin. En muista missä vaiheessa aloin sitten käyttämään meikkivoidetta ja puuteria, varmaan enemmänkin lukiossa. Olen aina meikannut töihin aikuisiällä, koska minulle tulee siitä hyvä mieli ja ryhdikäs olo. Tykkään tehdä kevyen meikin, mutta pidän tärkeänä antaa iholleni myös meikkivapaita päiviä.

Kadutko jotain: Haluan ajatella, ettei mitään tapahtunutta kannata katua. Enkä lähtökohtaisesti haluaisi muuttaa mitään elämästäni, sillä kaikki tapahtunut on tuonut tähän hetkeen ja tässä hetkessä pidän itsestäni ja olen olen onnellinen elämässäni. Vaan enemmänkin omista virheistään kannattaa oppia. Mutta on yksi asia, jota usein mietin! Nimittäin myin aivan ihanan polkupyöräni muuttaessani Englantiin ja vain siksi, että poikaystäni vaati sitä. Tilanteessa ei ollut mitään järkeä! En edes tajua miten olen suostunut siihen. Olisin hyvin voinut jättää pyörän Suomeen varastoon. Pyörä oli mintunvihreä vaaleanpunaisilla ja valkoisilla yksityiskohdilla. Se oli kuin vaahtokarkkiunelma!

Haluaisitko muuttaa jotain itsessäsi: No kyllä, olen inhottava myöhästelijä ja se on asia, jota pyrin itsessäni muuttamaan. Se on todella epäkunnioittavaa muita kohtaan.

Lempi juhlasi: Synttärit, omat ja lapsen! Tai ehkä sittenkin joulu! Lapsena lempijuhla oli ehdottomasti kevätjuhla. Silloin oli aivan ihana lähteä kotiin todistuskädessä ja tietää, että kesäloma on edessä. Kotona juhlittiin, oli hyvää ruokaa ja jäätelöä. Sukulaisilta saattoi saada euron jos toisenkin!

Välitätkö muiden mielipiteistä: Kyllä välitä. En tiedä voiko kukaan täysin olla välittämättä. Olen kuitenkin vahvistunut ihmisenä ja luotan itseeni nykyään. Siispä kaikkien mielipiteet ei vaikuta minuun. Läheisten sanomisilla on suurempi merkitys kuin anonyymeillä netissä. Viime kädessä luotan omaan tunteeseen päätöksien teossa.

Mistä ostat vaatteesi: Eniten vaatekaapissani on Lindexin ja H&M:n vaatteita vuosien varrelta. Vaatekaappissani on uutena ostetut ja käytettynä haalitut sulassa sovussa.

Tuomitsetko ennen kuin tunnet: Tahtoisin sanoa, että en, mutta saan itseni usein kiinni ennakkoluuloistani. En niinkään tuomitse, mutta suhtaudun ennakkoluuloisesti. Esimerkiksi olen aina ajatellut, että tulevan kumppanini pitää minua vanhempi. Olen ajatellut, että nuoremmat miehet on sellasia nuoria, jotka haluaa juhlia, pelata pleikkaa ja en voisi löytää nuoremman miehen kanssa henkistä yhteyttä. Vaikka eihän tämä pidä paikkansa, ei kaikki tietyn ikäiset ole samanlaisia. Eli jatkossa olen ajatellut olla tässäkin asiassa hieman avarakatseisempi.

Mistä haaveilet: Nyt haaveilen opiskelupaikasta, koirasta, toisesta lapsesta ja paremmasta autosta.

Mitä teet tänään: Tänään teen töitä. Kirjoitan kaksi blogipostausta ja vastaan akuutteihin sähköposteihin. Hommien jälkeen haen Eemin päiväkodista ja tulemme kotiin makkarasopalle. Illalla varmasti käymme vielä ulkona leikkimässä, sillä tarvitsen itselleni ulkoilua!

KUVAT: Pinja Mitrovitch

7 kommenttia

villasukat 2.2.2021 - 13:19

Ihana♥ sallitko lainata omaan blogiin?

Vastaa
iidaafel 2.2.2021 - 15:14

Ehdottomasti, saa lainata! <3

Vastaa
Zoe 3.2.2021 - 21:42

Haetko useaa eri alaa opiskelemaan? Sun blogi on ihana, ja sinä olet ihanan positiivinen😊

Vastaa
iidaafel 3.2.2021 - 21:52

Kiitos kovasti! Haen opiskelemaan kasvatustieteiden maisteri-ohjelmaan!

Vastaa
Ystäväkirja-haaste | Iina Hyttinen | But I'm a human not a sandwich 12.2.2021 - 15:12

[…] välttämättä koskaan ennen vastannut. Oli kiva miettiä näitä! Kysymykset bongasin ihanasta Iidan matkassa -blogista! Tästä on hyvä lähteä kohti ystävänpäivä-viikonloppua. Meillä ei ole mitään sen […]

Vastaa
Ystäväkirja-haaste -Sydän vähän kallellaan 14.2.2021 - 20:25

[…] Tänään on ystävänpäivä ja sen kunniaksi tein ystäväkirja-haasteen, jonka bongasin Iinan blogista. Aluperin tämä on Iidan matkassa -blogista. […]

Vastaa
Ystäväkirja – RosaCanina | Lily 16.2.2021 - 08:00

[…] blogissa on pyörinyt ystäväkirjapostaus, ja minäkin haluan tehdä sellaisen, koska tykkäsin lapsena kovasti kaiken maailman […]

Vastaa

kommentoi postausta