Home » Ystävyys-aiheisia kirjoja lapsille

Ystävyys-aiheisia kirjoja lapsille

by Iida Åfeldt

YSTÄVÄNI PULLA VEHNÄNEN // Ninka Reittu Otava 2021

Hurmaava kuvakirja kertoo Tylli nimisen lapsen ja ponin ystävyydestä. Tylli saa ponin nimeltä Pulla Vehnänen, mutta kaikki ei tosiaan mene suunnitellusti. Ystävyys muodostuu pikku hiljaa ja molempien tulee hyväksyä toisensa sellaisina kuin he ovat. Tämä ihana kirja sopii 3-6-vuotiaalle ainakin, miksei isommallekin!

TULE MUKAAN SANOI LEIJONA // Pia Perkiö & Sanna Pelliccioni Lasten Keskus 2019

Kyseessä on lorukirja, joka on mielestäni aivan ihana. Kirjassa loruillaan ystävyydestä ja erilaisista tunteista. Joskus tunteistakin on helpompi puhua lorun kautta. Kirjassa pääosassa on leijona, joka on kiltti, mutta saattaa välillä karjua. Joskus se haluaa leikkiä ystävien kanssa ja joskus taas olla ihan yksinään! Sopii hyvin jo taaperoikäiselle, mutta erityisen hyvin myös vanhemmille lapsille.

PIKI // Katri Kirkkopelto Lasten Keskus 2016

Piki on hurmaava pieni otus. Hän on menossa ensimmäistä kertaa metsään, jonne toiset otukset ovat rakentaneet hienon majan. Hän ei pääse mukaan majaleikkeihin. Uudet ystävät jättävät Pikin ulkopuolelle ja vetäiset oven kiinni Pikin edestä. Kirja käsittelee kiusaamista, tunnetaitoja ja ystävyyttä. Äärimmäisen upea kirja ja kaunis kuvitus.

MOLLI // Katri Kirkkopelto Lasten Keskus 2016

Molli on pieni kiukkuinen otus, joka asuu yksin. Hän kuitenkin salaa vähän haaveilee ystävästä. Saadakseen ystävän, Molli alkaa harjoitella aivan uusia taitoja. Hän harjoittelee hymyilyä, kauniisti puhumista ja monia muita tarpeelisia taitoja. Kirjassa Mollin haave tulee toteen ja hänen elämäänsä tupsahtaa ystävä. Se on uutta ja ihmeellistä! Kirja käsittelee upealla tavalla yksinäisyyttä ja ystävyyttä. Sopii hyvin 3-vuotiaasta ylöspäin.

PIKKU PAPUN YSTÄVÄT // Liisa Kallio Tammi 2020

Pikku Papun ystävät on katselukirja 0-3-vuotiaille lapsille. Siinä paksut sivut, joita pienienkin käsien on helppo käännellä. Kuvitus on ihanan värikästä ja niitä katselee mielellään. Kirja esittelee Pikku Papun ystäviä, jotka ovat kaikki erilaisia ja silti rakkaita.

MITÄ YSTÄVÄLLISYYS ON // Katie Daynes Lasten Keskus 2021

Kirja kuuluu Fiksut Faktat kirjasarjaan, joka esittelee perusilmiöitä lapsen tasoisesti. Rakastan kyseisiä kirjoja ja niistä oppii aina itsekin! Kuvitus on tosi kiva ja sivuilla on luukkuja, jotka innostavat lasta tutkimaan kirjaa lisää! Miten voin olla ystävällinen? Mistä ystävällisyys tulee ja miltä se tuntuu? Kirjan tärkeät kysymykset ja luukkujen takaa paljastuvat vastaukset auttavat ymmärtämään ystävällisyyden voiman.

ONNI-POIKA SAA UUDEN YSTÄVÄN // Sanna Pelliccioni Minerva 2012

Onnin naapuriin muuttaa samanikäinen lapsi. Lapsen nimi on Aram ja hän ei osaa puhua suomea. Onni ja Aram ystävystyvät ja huomaavat, ettei leikkiäkäseen yhdessä tarvitsekaan osata samaa kieltä. Kirja kertoo ystävyydestä ja erilaisista kulttuureista.

ISLA SAA KAVEREITA // Tom Percival Kumma 2021

Tom Percivalin kirjasarja Pienet, suuret tunteet on aivan ihana kokonaisuudessaan. Isla saa kavereita kirja kertoo Islasta, jolla on vaikeuksia muodostaa kaverisuhteita. Kaikki tuntuu aina menevän pieleen. Kirja sopii mielestäni 3-6-vuotiaalle.

PIENI SUURI TARINA YSTÄVYYDESTÄ // Réka Király Etana Editions 2017

Pieni suuri tarina -kirjoissa pohditaan isoja asioita ihanalla tavalla. Kirjoissa seikkailee Hiiri, Jänis, Siili, Kettu ja Pöllö, jotka ovat hyviä ystäviä. Kaikilla on omat erikoisuutensa. Tämä kirja pohtii juurikin ystävyyttä. Ystävysten pitäisi auttaa Hiirtä vaikeassa tilanteessa, mutta heitä vähän pelottaa.Ystävien kannustus voi saada ihmeitä aikaan ja antaa erityisiä voimia, kuten kasvattaa itseluottamusta. Kirja sopii 3-6 -vuotiaalle.

HYVÄ KAVERI // Merja Kalm & Mira Mallius Lastenkeskus 2021

Kirja on suunnattu hieman isommille lapsille, kustantajan ikäsuositus on 6-9-vuotta. Kirja sisältää 14 pientä tarinaa ystävyydestä, joita varmasti jaksaa kuunnella pienempikin lapsi. Kirjan eläinhahmot hurmaavat erityisesti! Kirja kertoo siitä millainen on hyvä kaveri ja miten meistä jokainen voi vahvistaa itsessään hyvän kaverin piirteitä. Kirjassa on pieniä tehtäviä ja tieto-osuuksia, joissa on pohtivia kysymyksiä aiheen käsittelyn tueksi. Kirja toimii hyvänä tukena sosiaalisten taitojen harjoitteluun.

5 kommenttia

Heini221 11.2.2022 - 21:40

Tosi kiva ja hyödyllinen kirjoitus!! 🙂

Vastaa
iidaafel 11.2.2022 - 22:11

Kiitos❤️

Vastaa
Miltsu 12.2.2022 - 08:57

Varhaiskasvatuksen opettaja kiittää tästä kirjoituksesta, ihania vinkkejä ensiviikkoa varten 🙂

Vastaa
iidaafel 12.2.2022 - 18:46

Kiitos, tosi kiva kuulla, että tästä oli iloa!

Vastaa
Maikkiliina 15.2.2022 - 10:07

Ja taas Iida teit sen, aivan mahtava postaus, täyttä timanttia!!!! <3

Vastaa

kommentoi postausta