Home » 10 x parasta juuri nyt

10 x parasta juuri nyt

by Iida Åfeldt

RUOKA

Makaroonilaatikko. Se on vain niin hyvää ketsupilla ja porkkanaraasteen kanssa. Meidän vakio ruoka ja nytkin tein juuri, jotta päiväkodin alottajalle on lemppariruokaa tarjolla kotiin tullessa. En usko hänen liiemmin syövän päiväkodissa. Kesäkurpitsa on sellainen sesongissa oleva herkku, joka on ihan superhyvää paistettuna tai uunissa valmistettuna muiden kasvisten kanssa. Sitä menee nyt myös todella paljon ja tällä viikolla aion valmistaa kesäkurpitsapaistosta.

KESÄHERKKU

Mansikat, mustikat ja herneet. Harmillisesti mansikkojen sesonki on lopuillaan, mutta onneksi on mustikoiden aika vuorostaan. Rakastan kesässä kaikkein eniten marjoja, ihan sellaisenaan ja kaiken kanssa. Onko parempaa, kun mansikkarahka tai mustikkapiirakka?

SARJA

Olen todella huono katsomaan mitään. Tai ainakaan en pysty antamaan päivästäni aikaa kovinkaan monelle sarjalle. Kesällä, kun salkkarit oli tauolla, sain katsottua Jane The Virgin-sarjan ja nyt salkkarit palasivat kesätauolta, joten palasin takaisin niiden ääreen! Salkkarit ei tosiaan ole mikään laatusarja ja suhtaudunkin huumorilla salkkarien seuraamiseen. Mutta iltaisin kaipaa pienen nollauksen ja sitä ne kyllä tarjoo!

PAIKKA

Viikko sitten Tampereella vierailin Lillan boutique-hotellissa aamupalalla. Ja paikka kyllä jätti sydämeeni ison jäljen. Se oli aivan aivan ihana ja hetkeen ei kyllä mikään ole tällä tavoin kolahtanut. Haluaisin ihan hirveästi päästä sinne vielä tänä kesänä uudelleen ja ehkä joskus yöksikin. Hotelli oli vanha puutalo isolla puutarhalla ja söin aamupalaani omenapuiden alla.

TEKEMINEN YKSIN

En ole vielä tätä tehnyt, mutta tulen tekemään ja jo sen odottaminen on parasta tässä hetkessä! Tästä lähtien, kun vien Eemin kävellen päiväkotiin, en menekään suoraan kotiin, vaan teen kävelylenkin itsekseni äänikirjaa kuunnellen. Aion tehdä siitä joka aamuisen rutiinin. Siis odotan lenkkejä jo niin paljon, sillä mikään vastaava oma tekeminen ei ole ollut minulle mahdollista kahteen vuoteen. En ole harrastanut yksin mitään liikuntaa tai ollut yksin luonnossa omien ajatuksien kanssa.

TEKEMINEN LAPSEN KANSSA

Ehdottomasti uiminen. Olemme nyt lähes viikottain käyneet yhdessä uimahallissa. Tätä ennen emme olleet käyneet yhdessä uimassa, sillä olin jännittänyt miten pärjäisin uimahallissa yksin. Eemi on todella arka ja jännittää kovasti, mutta joka kerta hän on ollut edellistä rohkeampi. Sitä kehitystä on kiva seurata. Uimahallireissut itsessään ovat olleet todella positiivisia. Märkätiloissa on aina sattunut olemaan todella mukavaa porukkaa ja aina ihmiset ovat alkaneet jutella. On jäänyt todella hyvä mieli pienistä kohtaamisista ja normaalien naisvartaloiden näkemisestä.

KOTIJUTTU

Siisti koti ja kukat. Ne on oikeasti parasta kotona. Tällä hetkellä meillä on aika siistiä ja leikkokukkia on olohuoneessa sekä minun makuuhuoneessani. Ilman kukkia koti ei näytä siltä miltä sen pitäisi näyttää. Oma tavoite on mahdollistaa leikkokukkia kotiin viikottain. Se on pieni hinta siihen mitä se antaa. Erityisesti, kun tulen tekemään töitä pääasiassa kotoolta käsin. Ympäristön tulee olla siisti ja rauhallinen, jotta voin keskittyä.

TYÖJUTTU

Elokuun osalta voin sanoa, että töitä on riittävästi ja sekös on ihanaa! Ja huojentaa mieltä todella paljon. Syyskuulle ei ole vielä mitään, mutta nyt minulla on elokuu aikaa muuttaa tilannetta. Taannoin kirjoitin Instagramiini, että tarvitsen kaupallisia yhteistöitä, jotta voin toimia yrittäjänä ja pyysin vinkkaamaan, jos joku tietää jotain minulle sopivaa. Sain viestin ihanalta yrittäjältä, joka sanoi tekevänsä kanssani todella mieluusti yhteistyötä ja ihan rahallista korvausta vastaan. Tuli ihan kyyneleet silmiin, se tuntui niin hyvältä. Tällä alalla säännöt on kirjavat ja todella usein halutaan tuotteelle tai palvelulle ilman korvausta. Harva ymmärtää miten kannattavaa vaikuttajamarkkinointi on ja miksi siihen kannattaisi sijoittaa.

ASIA, JOKA ON EDESSÄ

Ehkä olen hieman aikaisessa, mutta ensi kuussa on Eemin synttärit! Odotan niitä jo ihan todella. Juuri mietin, että minä en halua ostaa tänäkään vuonna koristeita ja käyttää niihin hirveää summaa rahaa, vaan mielummin panostan sitten tarjottaviin. Pian sen jälkeen on omat synttärini ja minusta olisi ihanaa järjestää juhlat. Viimeksi olen juhlinut 25v. synttäreitäni ja siitä on kohta kolme vuotta.

 TÄNÄÄN

Tänään on ollut aivan ihana päivä! Tänään tein kuvaajan kanssa töitä ja otimme kuvia tulevaan kaupalliseen yhteistyöhöni. Sen lisäksi hän otti kuvia minusta ja Eemistä meidän arkisissa puuhissa. Meillähän ei juuri sellaisia kuvia ole ja vitsit oli ihanaa! Jäi todella hyvä mieli. Illalla mummi tuli syömään meille mustikkapiirakkaa ja meillä kaikilla oli suut sinisinä.

Nyt istun sohvalla ja mietin miten kiitollinen olenkaan kaikesta. Erityisesti tuosta pienestä aarteesta, joka nukkuu sikeitä omassa sängyssään. Taidan käydä vielä ihastelemassa ennen kuin menen itse nukkumaan!

-Iida

KUVAT // Pinja Mitrovitch

12 kommenttia

ida ihana 11.8.2020 - 15:27

Ihanan postiivinen postaus ja tosi paljon kivoja pikkujuttuja!:) Ne pienet jutut on niin tärkeitä kun arki alkaa. Kiitos myös resepti-ideasta, makaronilaatikko on yksi meidänkin lemppari, mutta tuota kesäkurpitsapaistosta voisin kyllä ehdottomasti myös kokeilla!
Mukavaa ja rauhallista arkeen paluuta,
Ida Kotona kaupungissa -blogista
http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

Vastaa
iidaafel 11.8.2020 - 23:12

Kiitos Ida tosi paljon! Ihana kuulla ja oon niin samaa mieltä, pienet jutut on loppuen lopuksi niitä isoja <3

Vastaa
RS 11.8.2020 - 21:13

Tosi kiva postaus! 🙂 Nyt on pakko kysyä Jane the Virginiin liittyen, että team Michael vai Rafael? 😀

Vastaa
iidaafel 11.8.2020 - 23:11

Kiitos <3 Mä olen kyllä team Rafael, koska lattarimiehet <3

Vastaa
minnis 12.8.2020 - 07:27

Ihana postaus! Ja kuvat.
Olen ihan samoilla linjoilla siististä kodista ja kukista – ihan parasta!
Omat rutiinit (ne ihan tavalliset arkisetkin, ja etenkin ne…) kannattelevat ja niistä saa ihmeellistä voimaa. Itse nautin rauhallisista yksinäisitä kahvituokioista ja äänikirjoista. Pienet ilot.

Aurinkoa!
Minna

Vastaa
iidaafel 12.8.2020 - 20:59

Niin samaa mieltä, pienet asiat on tärkeitä ja on ihana osata nauttia niistä! Iloa viikkoon!

Vastaa
Parhautta nyt – alias Inez | Lily 12.8.2020 - 09:00

[…] Ihana Iida postasi hauskan 10 x parasta just nyt postauksen, josta ajattelin tehdä oman variaationi. Tässä se siis tulee! […]

Vastaa
villasukat 12.8.2020 - 21:38

Ihana postaus💛. Saako lainata omaan blogiin?

Vastaa
iidaafel 13.8.2020 - 13:29

Kiitos, ja tottakai saat! <3

Vastaa
Nnnn 13.8.2020 - 00:54

Hei,
Jäin pohtimaan noita yhteistyöpostauksia ja tuli mieleen ainakin seuraavat joista sinulla voisi olla mielenkiintoinen uusi näkökulma:

– Reima, pop tms. ulkovaatteet äidin ja päiväkodin henkilökunnan näkökulmasta. Kun ainakin meillä ulkovaatteille tulee eniten käyttöä päiväkodissa ja olisi kiva osata valita vaatteita jotka toimisivat siellä parhaiten.

– oppi ja ilo tai muu vastaava, miten tukea lapsen varhaiskavatusta kotona mukavalla puuhalla.
Jne..

Eli ota kaikki irti sun vahvuudesta varhaiskasvatuksen asiantuntijana, sulla on moniin äitiblogeihin verrattuna ainutlaatuinen näkökulma, jonka avulla voit markkinoida tuotteita ja palveluita ihan uudesta näkökulmasta 🙂

Kaikkiaan haluan vain sanoa tsemppiä uuteen elämänvaiheeseen, blogissa tämä muutos on ainakin näkynyt ihanan positiivisesti, vaikka töiden kasaan saaminen varmasti välillä stressaakin!

Vastaa
iidaafel 13.8.2020 - 13:36

Kiitos todella paljon! Molempien kanssa olenkin tehnyt yhteistyötä ja toivottavasti myös teen jatkossa!

Ja ihana kuulla, että positiivinen muutos näkyy <3

Vastaa
Mariahh 13.8.2020 - 16:44

Aivan ihana mekko <3 Saako kysyä mistä se on?

Vastaa

kommentoi postausta