Home » 3. lomaviikon päiväkirja

3. lomaviikon päiväkirja

by Iida Åfeldt

               MAANANTAI 12.7.

Viikko alkoi retkellä Hyvinkäällä sijaitsevaan Suomen rautatiemuseoon. Olin sopinut sinne treffit ystävien Katjan ja Juliuksen kanssa. Museo visiitti päättyi kuitenkin lyhyeen, sillä Eemi sanoi pelkäävänsä ja haluavansa pois. Museossa oli suuria vetureita vierekkäin, hämärä valaistus ja veturiliikenteen äänimaisema. Museota vastapäätä sijaitseva veturipuisto tarjosi onneksi mielekästä tekemistä ja hyvää mieltä!

Söimme lounasta Hyvinkäällä sijaitsevassa 2puuta -ravintolassa ja oli kyllä todella hyvä ruoka! Aion mennä ehdottomasti toistekin.

Alkuillasta lähdimme toisten ystävien, Ninan ja Leon, kanssa rannalle eväiden kera. Ystäväni laittoi viestiä iltapäivällä ja kysyi meitä mukaan. Eemi suhtautuu veteen varoen, mutta toistuvat uimareissut ovat alkaneet tuottaa tulosta. Ensin pitkän tovin tuumailtuaan Eemi meni veteen ja kastautui kokonaan ensimmäistä kertaa. Pääasiassa Eemi tykkää leikkiä rantavedessä hiekkaleluilla.

Uimareissun jälkeen menimme äidilleni yökylään. Siellä oli 3/4 sisaruksestani, joten oli tosi kiva mennä äidille myös yöksi. Veli tuli luonnollisesti mukaan! Meillä oli tosi ihana ilta yhdessä.

TIISTAI 13.7.

Äitini paistoi aamupalaksi lettuja. Ne olikin minulle tämän kesän ensimmäiset letut ja olihan hyvää! Iltapäivällä lähdimme äitini ja siskoni kanssa syömään sushibuffettiin. Oli niin kuuma, ettei ruoan laittaminen oikein huvittanut ketään. Loppupäivä oltiin ihan rauhassa omassa kodissa tekemättä sen kummempia. Illalla tehtiin pidempi lenkki rattailla, kun oli Velillekin jo vähän viileämpää ulkoilla.

Sain julkaistua myös blogipostauksen! Kirjoitelin sitä maanantai-iltana ja viimeistelin tiistaina. Blogin tahti on ollut hidas lomaillessa, vaikka mielessä olisikin paljon aiheita, joista kirjoittaa. Voit lukea tekstin tästä.

KESKIVIIKKO 14.7.

Keskiviikkona lorvittiin koko aamupäivä yökkäreissä. Eemi leikki todella keskittyneesti omassa huoneessaan ja minä vastailin työsähköposteihin.

Iltapäivällä äitini laitteli viestiä ja sanoi tekevänsä ruokaa. Niinpä lähdimme mummilaan syömään. Ruokailujen jälkeen lähdettiin vielä yhdessä uimarannalle. Mummi ja siskoni tulivat mukaan. Eemi oli tosi innoissaan uimaseurasta ja oli jälleen rohkeampi kuin edellisellä uimakerralla! Hän ei taaskaan olisi halunnut uimarannalle, mutta ollessaan uimassa, hän ei olisi halunnut lähteä sieltä pois. Hän kastautui jälleen, roiski vedellä ja nautti, kun häntä hyppyytettiin.

TORSTAI 15.7.

Torstaina ystävät Miia ja Ilona tulivat meille kylään heti aamusta. Söimme yhdessä aamupalaa. Eemi oli odottanut tosi kovasti Ilonaa leikkimään kanssaan. Ylipäätään hän oli odottanut kyläilijöitä meille, sillä meillä ei ole viime aikoina oikein vieraita käynyt. Me sen sijaan olemme olleet vieraissa. Sain ystävältäni Miialta aivan ihanan kesälahjan muuten vain; käsipyyhkeet ja saippuan.

Iltapäivällä lähdimme koko perhe, äitini ja sisarukseni, Cafe Kirjavaan lounaalle. Kahvila sijaitsee Klaukkalassa ja söimme idyllisessä puutarhassa lounassalaatit. Torstaina veljeni otti minusta myös muutamat kuvat blogipostaukseeni, joka käsitteli kesäasuja ja sain postauksen julkaistua blogiin. Voit katsoa sen tästä!

Illalla äitini tuli meille vielä iltapalalle. Hän laittoi viestiä ja kysyi mahtoiko Eemi olla vielä hereillä. Sisarukseni olivat lähteneet omiin koteihinsa vietettyään äidilläni koko alkuviikon. Selkeästi hänelle iski haikeus ja hän tuli sitten meille.

PERJANTAI 16.7.

Aamulla suuntasimme uimarannalle, jossa meitä odotti Laura ja Iivo. Tällä uimakerralla Eemi oli aivan todellinen vesipeto, roiski vettä ja meni rohkeasti eteenpäin vedessä. Oli todella yllättänyt ja ylpeä hänen rohkeudestaan! Edistys lomaviikkojen aikana on ollut valtava! Vain muutama viikko sitten hän ei tullut veteen ollenkaan. En ole missään vaiheessa pakottanut häntä veteen, vaan olen edennyt täysin hänen tahdissaan antaen aikaa.

Puoliltapäivin menimme ystävien kotiin. Laura oli tehnyt meille lounaan valmiiksi. Olipahan onnellinen olo, kun sai syödä jonkun muun tekemää ruokaa! Lapset leikki todella kivasti ja me kahvittelimme pitkälle iltapäivään. Kotiin taisimme lähteä vasta kolmen aikaan. Oli niin kiva nähdä pitkästä aikaa rauhassa.

Illalla kävimme vielä äidilläni. Oikein naurattaa, kun olemme äitini kanssa joka päivä. Tai hävettää kirjoittaa tähän, että taas me ollaan mummilassa. Vaikka oikeasti on tosi ihanaa, että meillä on niin hyvät välit ja tykkäämme nähdä usein. Ensi viikosta äitini onkin jo töissä, eikä aikaa tule vietettyä yhdessä samaan tapaan. Äidilläni oli tarjolla Amerikkalaista juustokakkua, joka oli taivaallista! Äitini luona viimeistelin myös Hämeenlinnaa koskevan blogipostauksen, jonka voit katsoa tästä.

Eemin mentyä nukkumaan sain innostuksen kaivaa viime vuonna ostamani kankaat ja kaavat esiin. Aloin jäljentämään leivinpaperille kaavoja ja leikata kangasta.

LAUANTAI 17.7.

Aamulla oli heti päästävä ompelemaan. Sain veljeltäni saumurin, joka on alunperin mummoni vanha. Tunnin tappeli lankojen kanssa ja kirosin koko vekottimen siinä samalla. Lopulta onnistuin laittamaan langat ja sain siistiä tikkausta aikaiseksi. Tunsin oloni voittajaksi. Homma alkoi sujumaan hyvinkin vauhdikkaasti sen jälkeen.

Ompeluhommat keskeytyivät hetkeksi, kun  lähdimme äitini kanssa brunssille Cafe Kirjavaan. Brunssin jälkeen saumuri taas surisi menemään. Iltapäivällä lähdimme vielä äidilleni, sillä tarvitsin ompelukonetta. Kaikkea kun ei pysty saumurilla tekemään ja minulla ei omaa ompelukonetta ole. Päivän saldo oli kolme pipoa, yhdet legginssit ja kaksi paitaa. Osa Eemille ja osa lahjoiksi tuleville synttärisankareille. Olin aivan älyttömän tyytyväinen itseeni ja omaan osaamiseeni. En ollut käyttänyt saumuria vuosiin!

Tehtiin myös pieni pyörälenkki Eemin kanssa. Poikettiin matkalla kaupassa ostamassa auringonkukkia.

 SUNNUNTAI 18.7.

Sunnuntaina torkuin sohvalla aika pitkään Eemin katsoessa piirrettyjä. Tunsin itseni todella väsyneeksi aamulla. Olin tosin mennytkin aika myöhään nukkumaan, kun viimeistelin ompeluksia. Söimme aamupalaa melko myöhään ja melkein aloinkin aamupalalta valmistamaan lounasta; kauraa ja soijasuikalekastiketta.

Lounaan jälkeen lähdettiin käymään kaupoilla Eemin kanssa. Serkullani oli rippijuhlat illalla, enkä ollut hankkinut vielä mitään lahjaa. Lisäksi tulevana maanantaina menisimme ystävälleni kylään, jolla oli tällä viikolla synttärit ja halusin muistaa myös häntä jotenkin. Löysin molemmille kivat lahjat ja samalla reissulla teimme myös ruokaostokset.

Kauppareissun jälkeen tein hetken aikaa töitä. Julkaisin Nosh merkin kaupallisen yhteistyön Instagramiini. Kirjoitin julkaisun feedkuvaan ja tein stoorit. Eemi katseli sillä välin ohjelmaa. Leena Warén oli ottanut yhteistyöhön kuvat jo aiemmin ja niistä tuli tosi ihania!

Illalla menimme serkkuni rippijuhliin. Meillä oli ihana ilta perheen parissa!

-Iida

10 kommenttia

NK 19.7.2021 - 00:50

Täällä on yksi ylpeästi mammantyttö! 😀 On hienoa, että on aikuisenakin läheiset välit äitiin. Olen paljon Sinua vanhempi ja äitini on ollut jo vuosikausia eläkkeellä, leskenäkin yli 20 vuotta. Kun asuimme vielä samassa kaupungissa, kävimme toistemme luona jatkuvasti. Nyt soittelemme ja tekstailemme monta kertaa päivässä. Heti aamulla laitan aina äidille viestin, että “mitä touhuat”.

Toki nuoruudessa oli ne tavalliset riidat ja kuohut äitisuhteessa ja kinastelemme yhä aika usein. Äiti on kuitenkin tosi tärkeä ja tulee olemaan vaikka olisin miten vanha. Ollaan siis ylpeästi äidin tyttöjä! 🙂

Vastaa
iidaafel 19.7.2021 - 23:44

Voi miten ihana kuulla, kiitos tosi paljon sun kommentista! Samaistun❤️ Äiti on tärkeä ja on ihana päivittäin olla tekemisissä, vaikka mekin otetaan yhteen ja riidelläänkin.

Vastaa
minnis 19.7.2021 - 08:33

Kivan kuuloinen hyvänmielen viikko teillä! Mekkopostauksesi oli ihana, oranssinpunainen mekko oli suosikkini, nytkin se näkyi kuvissa.

Minna

Vastaa
iidaafel 19.7.2021 - 23:43

Kiitos Minna! Se on kyllä munkin suosikki ja käytän viikottain😍

Vastaa
Katariina Kuronen 19.7.2021 - 09:47

Musta on aivan ihanaa, että vietätte niin paljon aikaa äitisi kanssa. Se on varmasti törkeää teille kaikille! ❤ ihanan kuuloinen viikko teillä ollut!

Vastaa
iidaafel 19.7.2021 - 23:42

Se on meistäkin kyllä tosi ihanaa🧡

Vastaa
Snuggle 19.7.2021 - 21:32

Ihana viikko ja sun äiti on ihana ☺️

Vastaa
iidaafel 19.7.2021 - 23:42

Hän on kyllä💙

Vastaa
Liljapihla 20.7.2021 - 21:26

Moikka! Nämä päiväkirjapostaukset ovat olleet todella kivoja, kiva kun jaksat kirjottaa niin perusteellisesti teidän tekemisistä! Pakko kysyä, että onko sun äiti joskus ollut Ylen Tuhkimotarina-ohjelmassa? Jos ei, niin aivan saman näköinen nainen oli yhdessä jaksossa 🙂 Todella upea tuo taulu teidän olohuoneessa!

Vastaa
iidaafel 20.7.2021 - 22:28

Voi kiitos kovasti! Kyllä, mun äiti on ollut ylen tuhkimotarinoissa muinoin 🙂

Vastaa

kommentoi postausta