Home » 30 kysymystä

30 kysymystä

by Iida Åfeldt

1.Koko nimesi ja mistä se tulee?

Tätä on kysyttävä äidiltä, en tiedä sen tarkemmin! Nimeni on Iida Emilia. Äitini nimi alkaa myös i:llä sekä mummoni. Meidän kaikkien etunimissä on neljä kirjainta. Joten voisin olettaa nimeni olevan osittain sukupolvien ketjua.

2. Pituus?

Olen 163 cm pitkä, eli melko keskiverto!

3. Horoskooppimerkki? Uskotko horoskooppeihin?

Olen skorpioni ja todellakin uskon horoskooppeihin. En tosin usko päivä-, viikko- tai kuukausi tason horoskooppeihin, mutta luonnehoroskooppeihin kyllä. Olen itse kuin ilmetty kuvaus skorpionista. Tunnistan myös lapseni Neitsyen kuvauksesta. Eli uskon kyllä syntymäajan vaikuttavan luonteeseen.Onhan horoskooppimerkeillä pitkä historia ja en usko, että ne olisi ihan tuulesta temmattu. Minusta on mielenkiintoista tutkia tähtikarttoja ja katsoa aina vuoden vaihtuessa seuraavan vuoden ennusteet. En kuitenkaan menee uskomisessa niin pitkälle, että valitsisin sen mukaan tulevaa kumppania!

4. Lempiruoka?

Kyllä se on sushi, oikeasti voisin syödä sushia aina! Arkisempi lempiruoka on perunamuussi ja uunilohi. Kesällä parasta on uudetperunat ja silli!

5.Lempielokuva?

Oma suosikkini on Ylpeys ja ennakkoluulo. Mutta kaikki historiaan sijoittuvat, hieman saman tyyliset liippaavat myös läheltä. Pidän todella monista elokuvista, uusin Pikkunaisia -elokuva on aivan ihana ja Kuninkaan puhe -elokuva on tehnyt myös suuren vaikutuksen.

6. Mitä katsot tv:stä juuri nyt?

Tällä hetkellä seuraan ainoastaan Salkkareita. Aloitin Salkkareiden seuraamisen ollessani raskaani vuosien tauon jälkeen. Muistan kärsineeni niin pahoista pahoinvoinneita, että töiden jälkeen lösähdin aina sohvalle. Aloitin Kaunareilla ja lopetin Salkkareihin! Nyt siitä on tullut sellainen tapa, kun saan Eemin unille, katson Salkkarit ja aloitan sitten hommat. Katsoin myös Milanon Naisten Paratiisia, joka on italialainen sarja, mutta se on juuri tauolla.

7. Mitä harrastat?

Minulla ei ole ihan kauheasti ollut aikaa harrastaa mitään erityistä, mutta toivottavasti nyt olisi syksystä alkaen. Haaveilen jostain ryhmäliikunnasta kerran viikossa. Äitini on luvannut sen olevan mahdollista nyt, kun asumme lähempänä. Pääasiassa harrastelen kotoilua, tykkään laittaa kotia, siivota, silittää vaatteita ja laittaa ruokaa!

8. Lempi vuodenaika?

Tykkään kyllä kaikista vuodenajoista, kaikissa on jotain ihanaa! Kevät on varmaan se suosikki, mutta sekään ei tuntuisi ihanalta, jos ei olisi talvea.Toivon, että meillä olisi tulevaisuudessakin neljä vuodenaikaa.

9. Kahvi vai tee?

No kahvi tietysti. Juon kyllä mieluusti myös teetä ja erityisesti syksyllä talvea kohti. Mutta aamu lähtee käyntiin kahvilla!

10. Tämän vuoden suunnitelmat?

Loppuvuoden suunnitelmat ovat osin avoimena. Myöskin vallitseva tilanne vaikuttaa siihen, kuinka normaalisti sitä voi edes elää ja tuleeko jossain kohtaa rajoituksia jälleen käyttöön. Aloitan täysipäiväisenä yrittäjänä virallisesti elokuussa, kun Eemi menee päiväkotiin. Siinä on aika paljon uutta loppuvuoteen. Lisäksi olisi ihana aloittaa se jokin liikuntaharrastus. Tavoitteena on järjestää taas aikaa itsensä huolehtimiselle.

11. Mitä haluaisit oppia vuonna 2020?

Tämä on vaikea, tässä on puoli vuotta vielä tätä vuotta jäljellä. Pitäisi olla jotain realistista ja konreettista, jonka oppiminen olisi mahdollista. Minusta olisi ihana neuloa jotain, olen kyllä osannut joskus, mutten ole neulonut pitkään aikaan. Olisi ihana palauttaa taito mieleen ja tehdä Eemille villasukat!

12. Mikä ihmetyttää tällä hetkellä?

Tämä on hieman hassu juttu, mutta katsoin Salkkareita ja jäin pohtimaan yhtä asiaa. Sarjassa Eevalla oli lapselle kaksi isäehdokasta, Aaro ja Jiri. Hän teetätti dna-testin ja päätti salata tiedon isyydestä todelliselta isältä. Jäin sitten pohtimaan, että oikeasti sehän ei ole mahdollista. Isyystutkimus tehdään lastenvalvojan kautta, josta tieto tulee asianomaisille ja väestovirastoon.

13. Suurin haaveesi?

Suurin haave on saada perhe, laajennettu perhe. Tällä hetkellä haaveilen siitä, että saisin vielä lisää lapsia ja ihanaa olisi saada ne puolison kanssa yhdessä. Se on varmasti se suurin haave. Perhe on tärkein ja kaikki muu tulee sitten.

14. Mikä inspiroi juuri nyt?

Uusi koti, mekot, kukat ja alkava kesä. Nyt ympärillä on niin paljon kauneutta ja se inspiroi. Omat ajatukset on paljon positiivisempia ja siksi on ehkä avoin näkemään enemmän kauneutta. Ja onhan se fakta, että kevään ja kesän valo vaan vaikuttaa mieleen positiivisesti. On paljon helpompaa olla onnellinen ja inspiroitunut.

15. Parasta elämässä juuri nyt?

Muutto oli kyllä parasta hetkeen. Ihana viettää kesä lomaillen ja nauttien uudesta kodista. Lisäksi on ihanaa, kun Eemi on sen ikäinen, että hän on alkanut ymmärtämään läheisten olemassaolon ja merkityksen. Minusta on aivan mahtava katsoa miten hän rakastaa mummia, enoja ja tätejä.Hän hokee heidän nimiään ja nähdessään heitä, hän on ilosta sekaisin. Se on parasta!

16. Mihin kaupunkiin haluaisit matkustaa seuraavaksi?

Haluan kesän aikana käydä muutamassakin kaupungissa! Varmasti teemme retken Eemin kanssa ainakin Helsinkiin, Tampereelle, Turkuun ja mahdollisuuksien mukaan Kuopioon. Jotain pieniä kotimaan kaupunkiretkiä toivottavasti voi kesällä jo hyvällä mielellä tehdä olosuhteista huolimatta.

17. Esikuvasi?

Kyllä se on äitini, en tiedä ketään yhtä upeaa, sinnikästä ja vahvaa naista.

18. Kuinka monta lasta haluaisit?

Minusta kolme lasta tuntuisi hyvältä, mutta se otetaan vastaan mitä saadaan. Lapsia mielestäni saadaan, ei tehdä. Joten se ei ole itsestään selvää, että tulen saamaan lapsia, vaikka niin toivoisin.

19. Mitä piirrettä inhoat ihmisissä?

Minua inhottaa se miten helposti ihmiset tuomitsevat toisiaan, toisten tapoja nähdä ja tehdä asioita.Liian usein nähdään vain se oma tapa oikeana, eikä haluata edes raottaa omaa maailmaan kuvaa ja olla avoimia uudelle. Tätä saa erityisesti äitinä kokea. Yllättävän vaikeaa on tukea ja ymmärtää, osoittaa empatiaa.

20. Mitä ihailet toisissa ihmisissä?

Ihailen suuresti sellaista piirrettä, jossa ihminen pyytteettömästi auttaa ja kannustaa toista omasta menestyksestään huolimatta. Minulla on minua ystäviä, jotka ovat tehneet asioita, joista minä vai haaveilen ja he ovat aina olleet valmiita auttamana minua jakamalla omaa osaamistaan, tietotaitoaan ja kontaktejaan. Sellaiset ihmiset ymmärtävät ettei toisen menestys ole pois omasta menestyksestä. Se on minusta todella ihailtavaa.

21. Oletko koskaan menettänyt ystävää?

Olen toki ajautunut ajan saatossa erilleen muutaman ystävän kanssa. Mutta miellän sen luonnolliseksi osaksi elämää. Ei ehkä kaikkien ala-aste tai lukiokavereiden kanssa vain ystävyys jatku. Elämäntilanteet ja intressit vaikuttavat paljon. On luonnollista, että sama elämäntilanne yhdistää, kuten sinkkuus tai äitiys. Joidenkin kanssa on sitten myöhemmin kohdannutkin uudelleen ja ystävystytty jälleen. Vaikka joidenkin kanssa on lähdetty erilleen, en koe menettäneeni ketään. Minulla on valtavan upea joukko ihania ystäviä.

21. Kallein ostoksesi?

Tietokone ja kamera ovat varmaan sellaisia ja puhelin! Kaikki ovat olleen siinä 1000 € kieppeillä. Siinä ehdottomasti kalleimmat ostokseni. Omistan monia mekkoja, joiden hinta on ollut 100-300€ välillä ja pidän niitäkin todella arvokkaina ja jopa hulluina ostoksina. Mutta kaikki ovat rakkaita aarteita kaapissani.

22. Epäsuosittu mielipiteesi?

Omaan varmasti paljonkin sellaisia, mutta ensimmäisenä tulee mieleen mielipiteeni siitä, että vauvat ja lapset ovat luonnollinen osa yhteiskuntaa ja myös tervetulleita kahviloihin ja ravintoloihin. Kirjoitin tästä vuonna 2018 ja mielipide päätyi iltapäivälehtiin asti. Sain osakseni paljon kielteistä huomiota ja ikäviä viestejä. Minun mielestäni vauva oli niin helppo ottaa kaikkialle mukaan ketään häiritsemättä. Taaperon kanssa on jo hieman vaikeampaa, mutta iän myötä sekin varmasti helpottuu. Ymmärrän toki, että on tiettyjä aikuisille suunnattuja paikkoja ja tilanteita, mutta ajatus, ettei lapset saa näkyä ja kuulua, on minulle vieras.

23. Suurin paheesi?

Näitä on nii monta, että riittänee, jos mainitsee yhden. Paheeni on varmasti myöhästely. Olen usein myöhässä aikataulusta ja helposti myöhässä. Se on todella vääriin ja epäkunnioittavaa. Silti minun on vaikea saada itseni toimimaan toisin. Toki nyt olen huomannut pääseväni ajoissa paikalle, jos täytyy, kuten töihin.

24. Mitä odotat?

Täytyy sanoa, että en odota mitään. Olen niin tyytyväinen tässä hetkessä, että ehkä ekaa kertaa elämässäni en odota sitä seuraava asiaa, vaan olen onnellinen juuri tässä.

25. Unelmien työpaikka?

En ihan tiedä vielä. Toivon sen muotoutuvan itsestään. Nyt minusta on ihana jäädä yrittäjäksi kirjoittamaan blogia ja tuottamaan sisältöä someen, mutta en näe tekeväni sitä muutamaa vuotta pidempää. Toki voi olla, että se aukaisee jotain muita ovia ja löydän itseni jostain ihan toisaalta. Haaveilen myös luennoinnista. Olisi mahtavaa luennoida varhaiskasvatuksesta vanhemmille tai toimia kasvatusalan henkilökunnalle motivaatiopuhujana. Parasta on se, että saa vaihtaa ja muuttaa unelmia. Joku voi nyt tuntua unelmalta, mutta muutaman vuoden päästä se sitten palvelekkaan elämäntilannetta ja tarvitaan uusi unelmatyö.

26. Tärkeimmät ominaisuudet toisessa ihmisessä?

Ystävällisyys, empatia, sosiaalinen älykkyys ja luotettavuus. Oikeastaan todella tärkeää on se miten toisen kohtaa, onko kiinnostunut toisesta ja mitä tuo mukanaan kohtaamiseen.

27. Biisi, jota kuuntelet tällä hetkellä?

Kuten olen joskus kertonut, niin kuuntelen sitä mitä radioista tulee tai laitan valmiin soittolistan. En oikeasti osaa nimetä mitään biisejä ja musiikkitietämys on huono. Viimeaikoina olemme kuunelleet muumeja ahkerasti!

29. Uskotko kohtaloon?

Uskon, haluan ajatella, että asioilla on tarkoituksensa. On ihana uskoa niin. Se tavallaan lohduttaa myös ikävissä tilanteissa!

30. Mitä haluat saavuttaa seuraavan viiden vuoden aikana?

Olisi aivan ihanaa saada elämään kumppani, saada toinen lapsi ja kirjoittaa kirja.

3 kommenttia

Seuraaja 29.5.2020 - 15:38

Kiitos tästä tekstistä! Oli ihana tutustua sinuun paremmin ja kuulla tulevaisuuden haaveistasi. Toivon, että ne kaikki toteutuvat!

Vastaa
iidaafel 31.5.2020 - 23:09

Kiitos, kiva kuulla, että tykkäsit!

Vastaa
Anu88_ 14.6.2020 - 00:15

Toi Salkkareiden isyysjuttu on kyllä aika iso moka käsikirjoittajilta. Päivällä Eeva oli sairaalassa ja sano lääkärille että haluaa testin, illalla jo lääkäri soitti tuloksen. Ei edes tullu ilmi että missä välissä ne isäehdokkaat kävi antamassa näytteet.

Vastaa

kommentoi postausta