Home » älä laihduta

älä laihduta

by Iida Åfeldt

Vähän aika sitten minulta kysyttiin, että miten voin kirjoittaa hyvinvoinnista ja jakaa terveellisiä reseptejä, kun olen ylipainoinen. Pahoitin tästä mieleni moneksi päiväksi ja olin ärtynyt. Ahdisti jo valmiiksi se, että en ole liikkunut juurikaan kolmeen viikkoon ja ruokailut ovat olleet jotain sinne päin. Heikolla hetkellä annoin kommentille aivan liikaa itsestäni. Toki harmitti, koska tiedän omistavani liikakiloja, joiden kanssa olen tässä jo melko kauan kamppaillut. Lisäksi harmistuin siitä, että hyvinvointi blogaaja mielletään tietynlaiseksi.

CSC_0612.JPG

Olen ollut 10 kg laihempi ja 10kg lihavampi kuin nyt. Ehkä tämä on se keskikohta, jossa on hyvä olla. Olenpa ollut minkä kokoinen hyvänsä, olen aina halunnut laihduttaa. Olen aina ollut väärän kokoinen. Tänään vietetään Syömishäiriö liiton Älä laihduta -päivää. Se, että tarvitsemme tälläistä erityistä päivää kertoo jo jostain. Olen laihduttanut melkein koko elämän, sillä jo 8-vuotiaani itkin äidilleni olevani lihava. Tällä hetkellä en ole laihdutuksesta kiinnostunut, enkä koe sille tarvetta. Minua ei kiinnosta ystävien tai tuttujen dieetit, treenikerrat, eikä juossut kilometrit. Minua kiinnostaa lisätä rakkautta itseäni ja läheisiäni kohtaan. Omistan muutaman ylimääräisen kilon, kasan pinkeitä vaatteita, jenkkakahvat ja pehmeän vatsan, mutta mikä mukavinta, pidän itsestäni. Olen kamppaillut sen painon kanssa, kirjoittanut siitä blogissa aiemminkin, olen kokeillut kaikkea, syömättömyyttä, pussikeittoja, ravintovalmennusta, yksilöllistä valmennusta ja nettivalmennuksia. Tahdonvoimaa minulta ei puuttunut, tartuin jokaiseen haasteeseen tarmolla. Se mitä puuttui oli rauha, stressittömyys ja rakkaus itseä kohtaan. En ymmärtänyt, että minun olisi pitänyt halata itseäni, sitä rikkinäistä tyttöä, joka oli mielestään ruma ja lihava. Minun olisi pitänyt ottaa tyttö syliin ja kertoa rakastavani häntä. Onneksi voin tehdä sen nyt!

CSC_0613.JPG

Eilen kävelylenkillä näin joutsenen, jonka innoittamana tämä teksti syntyi. Joutsen herätti minussa ajatuksen tarinasta Ruma ankanpoikanen. Ulkonäkö ei kerro kaikkea.

-Iida

2 kommenttia

jassukuntoon 7.5.2016 - 16:49

Todella ihana ja rehellinen kirjoitus!<3 Löysin sun blogin muutama viikko sitten ja jäin koukkuun.:) Jatka samaan malliin!

Vastaa
Iidaafel 8.5.2016 - 18:20

Kiitos ihasta kommentistasi ja palautteesta Jassu! Olen käynyt sunkin blogia lueskelemassa! Tykkään!

Vastaa

kommentoi postausta