Home » Älä mahdu muottiin

Älä mahdu muottiin

by Iida Åfeldt

Kaikki on matkalla alaspäin. Tissit suuntaavat alaspäin, maha suuntaa alaspäin, takapuoli suuntaa alaspäin… Mieli pitäisi kuitenkin pitää ylhäällä. Oma keho ja muuttuva keho on vaikeimpia asioita hyväksyä. On vaikeinta ikinä hyväksyä itsensä sellaisena kun on, se on todella paljon vaadittu tässä ajassa. 

Saan paljon palautetta, että teistä lukijoista on hienoa, että olen avoin ja aito. Mutta toisinaan minunkin on vaikea olla tuota kaikkea. Mielummin julkaisen epäaitoja kuvia, kuin niitä kaikkein aidoimpia. Minä en halua julkaista kuvaa, jossa näytän mielestäni ihan kamalalta. Mielummin kiillottelen omaa ulkonäköäni sinne someen. Vaikka olisinkin oikein hyvä juuri näin, aivan liian usein alan vertailla itseäni muihin. Ja niitä muita ja muiden kuvia näkee aivan valtavan määrän päivän aikana. 

Halaun nyt pitkän sulattelun jälkeen julkaista kuvaparin ja tarinan niiden takaa. 

31817402_594081440943551_7424098962547671040_n-2.jpg

KUVA 1

35363335_615553672129661_4806742658254897152_n.jpg

KUVA 2

Ehkä sinäkin olet huomannut somessa #älämahdumuottiin -kuvia? Minä olin laittanut kamppanjan merkille. Halusin myös sellaisen kuvan, jossa halailen mallinuken vartaloa, koska kaikilla muillakin oli sellainen. Niinpä minäkin astelin Mirkku Merimaan ja Niina Stoltin eteen. Räps ja se oli siinä! Minun kuvani todella tärkeän sanoman eteen.

Kun sitten näin tuona hetkenä otetun otoksen (kuva 1), olin todella järkyttynyt. Ajatukset pääni sisällä olivat tälläisiä:

“olenpa minä lihava, näytän hirveältä, kuinka edes voin näyttää noin hirveältä, enhän minä oikeasti näytä tommoselta, siis mikä hirveä asentokin, miksi olen lytyssä, kun pitäisi olla ryhdikäs, ja mitkä polviläskit, siis ihan hirveä, mitä mä nyt jaan instagramiin, kun tätä ei ainakaan voi”

En voinut julkaista kuvaa mihinkään. En halunnut julkaista kuvaa itsestäni, jossa näytän siltä mitä olenkin, aidosti. Tuntui vain niin hirveältä, vaikka toisaalta taas olisin halunnut näyttää, ettei malliin tarvitse mahtua. Mirkku ja Niina haastoivat minut käymään kuvassa uudelleen ja siitä on muistona kuva 2.  En julkaissut sitäkään. Siis kaksari, siis noi kamalat alushousut, kun en ollut varautunut. Siis toi muhkurajalka. Ja niin edelleen, te tiedätte…

Sitten oli pakko sanoa itselle, että HEMMETTI NYT LOPPUU. Se on vain niin vaikeaa. Some läväyttää koko ajan verkkokalvoilleni upeita vartaloita, kauniita kuvia, täydellisiä rintoja. Vasta mennessä uimahalliin tajuaa, mikä on todellista ja normaalia. Some saa sen kuitenkin unohtumaan ja samalla oman mielen kääntymään itseään vastaan. Tavallisesta on tullut epänormaalia.

Vertailu on ihan hirveää ja saa meidät vain ihoamaan itseämme, vaikka pitäisi toimia ihan päinvastoin. Tämän vuoksi Älä mahdu muottiin -kampanja on todella tärkeä. Jotta me näkisimme enemmän normaaleja ja tavallisia vartaloita. Sellaisia kuin minulla ja sinulla. Minulla on ihan normaali vartalo, joka on täysin terve ja toimii ja kantaa sisällään pientä elämää. Minä en halua että vartalooni kohdistuu häpeää siitä, ettei se mahdu muottiin, ettei se ole tietynlainen. Minä en halua käyttää ajatuksiani oman vartalon haukkumiseen, mitä se ei todellakaan ansaitse, enkä halua sinunkaan niin tekevän.

Haastan sinut lukemaan kampanjasta lisää tästä, ellet ole siitä kuullut ja käymään kuvauksissa! Ja sitten olet vielä rohkeampi kuin minä ja julkaiset kuvasi! Jokaista tarvitaan sellaisena <3

-Iida

7 kommenttia

ingaa 28.6.2018 - 20:23

siis ihan hullua että mietit noista kuvista noin, ku näin noi ni ajattelin vaan että onpa nätti nainen ja hienot kuvat 😀 Enkä vieläkään näe kaksaria..

Vastaa
Iidaafel 1.7.2018 - 19:28

Kiitos <3 Itselleen on niin armottoman kriittinen… 

Vastaa
smagardi 29.6.2018 - 08:00

^sama juttu kuin ingaalla, en nähnyt kuvissa polviläskejä tai muutakaan “hirveää”, mihin sinä itse kiinnitit huomiotasi. Molemmissa kuvissa näkyy upea ja kaunis nainen! <3

Vastaa
Iidaafel 1.7.2018 - 19:30

Ihanaa, kiitos <3

Vastaa
Saranda 1.7.2018 - 05:28

Oot niin tajuttoman kaunis molemmissa kuvissa! <3 Ja niin tärkee viesti tässä postauksessa.

Vastaa
Iidaafel 1.7.2018 - 19:31

Vau, niin iso kiitos Saranda <3

Vastaa
älä Mahdu Muottiin | Mtv Live Uutiset 14.5.2020 - 20:19

[…] Älä mahdu muottiin – Iidan matkassa | Lily – Tämän vuoksi Älä mahdu muottiin -kampanja on todella tärkeä. Jotta me näkisimme enemmän normaaleja ja tavallisia vartaloita. Sellaisia kuin minulla ja sinulla. Minulla on ihan normaali vartalo, joka on täysin terve ja toimii ja kantaa sisällään pientä elämää. […]

Vastaa

kommentoi postausta