Home » Banaanisuklaa mylkshake vegaanisella Chunky Monkey jädellä

Banaanisuklaa mylkshake vegaanisella Chunky Monkey jädellä

by Iida Åfeldt

DSC_1065.JPG

Elämän ihanimpia asioita on ystävät ja Ben & Jerry’s jäätelö. Ja kun molemmat yhdistyy, niin eihän siitä voi syntyä kun hyvää.

Ystävä ilmoitti tulevansa kylään. Olin juuri ostanut pakkaseen B& J:n uuden vegaanisen jäätelön Chunky Monkey. Ben & Jerry’s on tuonut Suomeen uuden Non Dairy -jäätelösarjan, maidottomat, vegaaneille ja maitoallergisille sopivat jädet! Itse olen harmissani siitä, että kolmesta Suomeen saapuneesta jäätelömausta vain yksi ei sisällä vehnää. Toisaalta tekee valinnan helpoksi, Chunky Monkeyta siis!

Jäätelöt tehdään mantelimaitoon. Suomessa on tällä hetkellä kolmea makuvaihtoehtoa, mutta ehkäpä tänne saapuu pian loputkin herkkumaut! Jäätelöt on saatavilla isoimmista kaupoista, mutta pikkuhiljaa rantautuvat myös pienempiin kauppoihin! Lisää jäätelöistä täältä.

DSC_1071.JPG

DSC_1079.JPG

Banaanisuklaa mylkshake

(vegaaninen, gluteeniton)

2 annosta

 

4 jäistä banaania

200-300 ml Ben & Jerry’s Non Dairy Chunky Monkey jäätelöä

1 dl kookoskermaa

2 rkl riisisiirappia/muuta makeutusta

1/2 tl vaniljauutejauhetta

1 rkl raakakaakaojauhetta

1 rkl maapähkinävoita

kourallinen maapähkinöitä

2 gluteenitonta jäätelövohvelia

raakasuklaata sulatettuna

 

Sulata ensin raakasuklaa vesihauteessa.

Ota Ben & Jerry’s jäätelö huoneenlämpöön.

Laita neljä jäistä banaania, kookoskerma ja riisisiirappi tehosekoittimeen tai blenderiin. Valmista seoksesta jäätelöä, käytä sauvaa mahdollisesti apuna, että seos sekoittuu. Ota puolet jäätelöstä toiseen astiaan ja jätä toinen osa vielä blenderiin.  Laita blenderiin maapähkinävoita ja raakakaakaojauhetta ja sekoita vielä hetki. Saat suklaanmakuista jäätelöä. Erilliseen astiaan otettuun vaaleaan jäätelöön voit lusikalla sekoittaa vaniljauutejauhetta. 

Laita korkeiden tarjoilulasien pohjalle n. 100-150 ml B&J -jäätelöä. Jaa sitten vaalea banaanijäätelö jahteen lasiin. Tee sama vielä suklaiselle banaanijäätelölle. Annoksen päälle voit musertaa vohvelin paloja ja valuttaa raakasuklaan annoksen päälle. Lopuksi ripottele suklaavalumien päälle suolattuja maapähkinöitä. Nauti hetimmiten! Ja pilli on aika hyvä apuväline tässä herkussa. 

 

DSC_1089.JPG

DSC_1077.JPG

 

kommentoi postausta