Home » Miten helpottaa töihin paluuta?

Miten helpottaa töihin paluuta?

by Iida Åfeldt

DSC_1226.JPG

Viimeinen viikonloppu alkaa ennen töihin paluuta. Ensi viikolla se arki virallisesti alkaa monella muullakin, kun koulut alkavat. Näinpä myös päiväkodeissa toimintakausi käynnistyy. Töihin paluu tuntuu niin hyvältä, olen ihan innoissani päästessäni taas lasten pariin. Huomaa kyllä loman tehneen tehtävänsä, kun töihin palaa uudella innolla ja energialla. 

Pidemmän loman jälkeen töihin paluu voi tuntua hankalalta ja jännittääkin. Monelle syksy tuo myös muutoksia omaan työhön tai muutoksia voi tulla läheisten kautta, kuten lasten. Tuohan se jännitystä siitä, miten kaikki taas lähtee sujumaan ja miten tässä nyt taas pärjätään. Joudun miettimään sitä jo ihan yksin asuvan itseni kohdalla. Miten saan maanantaina itseni kuudelta ylös? Mites eväiden valmistua, kun loma on mennyt aikalailla ulkona syödessä? Toki töihin paluuta helpottaa arkirytmiin palaaminen ajoissa. Ja onhan se arki vaan ihanaa, ei loma olisi lomaa, jos ei olisi arkea. On ollut aivan ihana nukkua pitkään, valvoa myöhään, syödä koko päivä pelkkiä aamupaloja ja olla tekemättä kummenpia. Mutta nyt tuntuu hyvältä palata arjen kimppuun!

Alle olen koonnut muutaman oman vinkkini helpottamaan töihin paluuta ja tuomaan työpäiviin pientä hemmottelua. Näillä vinkeillä arjen kohtaaminen ei tunnu niin pahalta, heh!

DSC_1228.JPG

DSC_1233.JPG

  1. Raakasuklaa

Suklaa auttaa aina. Suklaata aamukahvilla ennen töihin lähtöä, niin johan on hyvä mieli. Foodinin raakasuklaat ovat siitä aivan huippuja, että ne pitävät viestin sisällään. Kun haukkaa palan “SMILE” suklaasta, iin ennustaahan se hyvää päivää. Itselläni on myös työlaukussa aina muutama raakasuklaalevy. Kun ottaa jokin asia päähän, niin aah suklaata. Tai kahvitauolla suklaata, toimii. Jää myös muut tarjolla oleat pullat ja keksit pöydälle. Eli jos muuta motivaatioita töihin monelle ei löydy, niin suosittelen tekemään työpaikalle raakasuklaakätkön. Johan motivoi, haluat olla aamulla ensimmäisenä paikalla.

  1. Huulipuna

Huulipuna pelastaa päivän kuin päivän. Muutameikkiä ei kiireessä aina ennätä huitomaan naamaansa, mutta huulipunalla saa laitetun näköisen ilmeen ja piristää kummasti. Huomio ei ainakaan kiinnity silmäpusseihin. Itse käytän luonnonkosmetiikkaa, joissa on todella hyvä kesto ja pysyvyys. Omia lemppareitani ovat Zuii ja absolution, joka tässäkin kuvassa näkyy. Tämä Sorbet huulipuna antaa ihanan läåikuultavan ja kostean lopputuloksen eikä kiiresenä aamuna tarvitse sen kummempia rajauksia.

  1. Kasvonaamio

Kasvonaamio tekee ihosta ihanan tuntuisen, eloisan ja puhtaan. Iho hehkuu ja näyttää hyvältä. Kasvonaamio on helppo hemmotteluvinkki tuomaan arkeen luksusta. Olen ihan ihastunut LUSH -tuorekasvonaamioihin. 

  1. Hoitoaine

Suihkutettava ja hiuksiin jätettävä hoitoaine on arjen helpottaja. Monesti ehtii juuri käydä suihkussa ja pestä hiukset, mutta se hoitoaine, huh! Hoitoainetta pitäisi pitää hiuksissa 2-5 minuuttia. Ja sitähän ei saa märkiin hiuksiin levittää, vaan pyyhekuivattuin. Tämä UNIQUE luonnonkosmetiikkasarjan hoitoaine on loistava.

  1. Parfyymi

Omassa työssäni en voi käyttää voimakkaita tuoksuja ja hajuvesiä. Onneksieni olen löytänyt SABE MASSON Soft parfume -tuoksu. Kyseessä on voidemainen puikko, jota levitetään iholle, esimerkiksi niskaan. Tuote on luonnonkosmetiikkaa, ilman alkoholia ja parabeeneja. Lisää täältä.

  1. Asusteet

Ihanat uudet asusteet piristävät vanhoja vaatteita ja antavat uutta ilmettä. Tulee myös edullisemmaksi ostaa asusteita, kun laittaa vaatekaappi uusiksi. Itse tykkään ilahduttaa asujani asusteilla, hiuskoristeilla ja korviksilla. Lapset myös osaavat antaa välitöntä palautetta ja usein niistä riittää keskusteltavaa.

  1. Lakanat ja uni

Puhtaat lakanat ja  tuuletettu makuuhuone takaavat paremmat yöunet. Hyvillä yöunilla jaksaa herätä töihin ja olo on virkeämpi. Muutenkin puhdas ja siisti koti rauhoittaa. 

DSC_1237.JPG

DSC_1246.JPG

Mukavaa alkavaa arkea sinulle, nautitaan tästä viikonlopusta!

-Iida

kommentoi postausta