Home » Eemin 2-vuotissynttärit

Eemin 2-vuotissynttärit

by Iida Åfeldt

Vietimme Eemin synttäreitä menneenä sunnuntaina. Synttärit jatkuivat vielä maanantaille asti! Sunnuntaina meillä kävi sukulaiset ja kummit. Maanantaina meillä vieraili äitikavereita lapsineen, eli minun ystäviä ja Eemin ystäviä. Kahden päivän aikana meillä kävi porrastetusti 29 aikuista ja 10 lasta. Menoa siis riitti ja syötävääkin sai olla reilusti.

Tein jälleen tietoisen päätöksen, että käytän rahani ja voimavarani tarjottaviin. Tämän takia meillä ei ollut ilmapallojen ja viirin lisäksi muita koristeita eikä kertakäyttöastioita. Suurena syynä tässä painoi rahan lisäksi myös vastuullisuus. Koristeet ja kertakäyttötavarat päätyvät usein roskiin ja niistä syntyy paljon jätettä.

Rahaa meni silti, vaikka mielestäni syntymäpäivät olivat hyvin kotitekoiset ja suhteellisen vaatimattomat. Ei ollut teemajuhlia ja koristeita joka lähtöön. Kauppaan meni ensimmäisellä kertaa 127€ ja toisella kertaa 69€, kun tajusin, että yksi juustokakku ei riittäisi mitenkään ja jotain muutakin unohtunutta piti hakea. Kukkaset maksoivat 40€, toki ne olisin ostanut muutenkin. Ilmapallot, servetit ja kakkukoristeet maksoivat yhteensä 46€.  Yhteensä rahaa kului 282€.

Juhlissa tarjosin itse tekemääni suolaista piirakkaa, croissantteja, cocktailpiirakoita munavoilla, itse tekemääni porkkanakakkua ja itse tekemääni juustokakkua. Lisäksi tarjolla oli kahvia, teetä ja mehua. Maanantain vieraille tein pannukakkua höysteineen. Itse tehdyt tarjottavat olivat gluteenittomia ja osa maidottomia. Se toki nosti myös kustannuksia, mutta koin helpommaksi tehdä kaikille samoja. Kaikki tykkäsivät todella paljon tarjottavista ja erityisesti kakut olivat aivan älyttömän hyviä! Ihan yllätin itseni ja kehuin itseäni, sillä olin omasta mielestäni onnistunut niin hyvin. Vaikka lauantai-iltani menikin kahteen asti yöhön leipoessa! Ja kyllä kirosin, että en muuten koskaan järjestä mitään. Kuitenkin se onni ja ilo oman lapsen silmissä oli niin suuri lahja, että tuo ajatus unohtui nopeasti.

Juustokakun tein Kinuskikissan ohjeella: Amerikkalainen juustokakku

Porkkanakakku syntyi oman blogin ohjeella: Porkkanakakku

Eemi nautti suuresti läheisistä ja hän oli onnellinen ilmapalloistaan. Hän esitteli hienoja palloja kaikille. Olimme käyneet yhdessä ne ostamassa ja Eemi oli saanut itse valita pallot. Niiden mukaan valittiin sitten servetit ja kynttilä kakkuun. Eemi sai myös ihania lahjoja. Paras oli ehdottomasti minun pikkuveljeni, eli Eemin kummisedän tuoma tukkirekka. Se kyllä sai lapseni säihkymään ja sillä on siitä asti leikitty heti aamusta asti ja viimeisenä illalla. Muut lahjat eivät häntä sen jälkeen kiinnostaneetkaan!

Eemi sai  monta kivaa kirjaa, Duploja, pelejä, lakanat, yökkärin, vaatteita, sukkia, talvikengät, villahaalarin, isomummon tekemän villatakin ja villasukkia, maalaustarvikkeet ja värikynät, tarrakirjan ja tarroja ja korttitarpeet ja postimerkkejä, että voi tehdä postia läheisille. Eemi sai myös rahaa talvihaalarin hankintaan. Osa lahjoista oli myös käytettynä hankittuja tai kierrätettyjä. Meille kierrätyslahjat on aina tervetulleita ja lahja ei ole este osallistua juhliin. Vain muutama oli kysynyt mitä Eemille voi ostaa. Siitäkin huolimatta läheiset olivat osanneet ostaa todella kivoja ja hyödyllisiä juttuja!

Eemi oli innoissaan kavereistaan, joiden kanssa leikittiin kotia ja nukkumista. Oli aivan ihanat kaksi päivää juhliessa! Rankkaa toki, koska järjestäminen vie aikaa, voimia ja rahaa, mutta aivan ihanaa kuitenkin. Tuntuu upealta millaisia ihania ihmisiä meidän elämään kuuluu ja miten suuresti meistä välitetään. Moni haluaa kuulua meidän elämään ja olla osana sitä.  Siitä tulee todella lämmin olo. Ihanaa, kun minun lastani rakastaa myös niin moni muu minun lisäkseni.

-Iida

LUE MYÖS VIIME VUODEN SYNTTÄREISTÄ

Ensimmäiset syntymäpäivät

10 kommenttia

Anonymous 23.9.2020 - 19:48

Ihanan näköistä!
Mä teen lapsen synttäreille valkoisen viiri nauhan jota voi sitten käyttää missä tahansa muissakin juhlissa niin ei tuu roskaa 🙃

Vastaa
iidaafel 23.9.2020 - 22:12

Hei tosi hyvä idea!

Vastaa
RiiRii 24.9.2020 - 09:19

Minäkin ostin esikoisen ekoille synttäreille ison kasan erivärisiä ja -kokoisia honeycomb-palloja (en tiedä mitä suomeksi) ja päätin, että niitä käytetään sitten niin monissa juhlissa, kuin lapsille sopii 🙂 Ainakaan toistaiseksi samat koristeet ei ole haitanneet, ja oikeastaan samoin kuin joulukoristeiden kanssa, tulee aina heti juhlamieli, kun tutut koristeet laitetaan esille. Toki esim. kakku ja muut pienemmät jutut voivat olla sankarin toiveen mukaista teemaa. Ihanat juhlat olit järjestänyt Eemille, onnea molemmille! <3

Vastaa
iidaafel 24.9.2020 - 10:22

Totta! Se oiskin aika kiva, jos olisi ns. koristelaatikko ja aina samat ripustettaisiin synttäreille! Vähän niinku just jouluna! Ehkä alan kanssa työstämään tällästä, usein koristeitakin saa ystävien juhlien jälkeen ilmaiseksi jne.
Ja iso kiitos, juhlat oli kyllä ihanat <3

Vastaa
Anonymous 23.9.2020 - 20:52

Ihanan näköiset juhlat, sinä se osaat ja jaksat 🙂 Onnea ihana Eemi!

Vastaa
iidaafel 23.9.2020 - 22:12

Voi kiitos kovasti❤️

Vastaa
Maikkiliina 25.9.2020 - 08:01

Ihanat juhlat ja tarjoilut! Minä ostin ekoille synttäreille puhallettavat foliopallot, joista tulee lapsen nimi. Youtubesta löytyy video pallovalmistajan kanavalta, miten ne saa tyhjäksi. Ja nämä ja muut koristeet tosiaan on samoja joka synttäreillä. Ostan lisäksi aina uutena puhallettavan folionumero-pallon, jonka kierrätän naapuriin juhlien jälkeen. Servetit lapsi on saanu valita ja kakkua on mietitty yhdessä, mutta nuo synttärikoristeet on hällekin selviö että samat laitetaan aina. Kiitos myös ihanista lastenkirjaesittelyistä, niitä lukee tosi mielellään.

Vastaa
iidaafel 25.9.2020 - 09:45

Hei kiitos! Ja toi onkin hyvä! Täytyypä itsekin hankkia yhdet ja samat koristeet ja tehdä siitä se kiva yhteinen juttu. Sitten muuhun pieneen lapsi voi itse vaikuttaa!

Vastaa
Pjm 25.9.2020 - 22:41

Tiedätkö mistä ne ihanat kottikärryt ovat jotka vilahti instan puolella?
Meidän neiti tarvitsee kunnolliset, on sen verran rajua kuormaa ettei muoviset kestä 🙊

Vastaa
iidaafel 26.9.2020 - 23:28

Ne on Prismasta! En tosi tiedä kuka on valmistaja mutta kesäsesongin aikaan myydään ja kesän lopussa usein alessa👌🏼

Googlettamalla lasten kottikärryt löytyi vastaavia!

Vastaa

kommentoi postausta