Home » Esittelyssä Kaivurin raivari -kirja

Esittelyssä Kaivurin raivari -kirja

by Iida Åfeldt

*kirja saatu arvostelukappaleena

Postiluukusta kolahti paketti. Tartuin siihen innokkaana. Sen on varmasti oltava se kirja, ajattelin!  Tiesin jo, että tulen pitämään tästä kirjasta todella paljon. Lapseni tulee pian viereen. Hänen silmänsä tarttuvat kannessa komeilevaan kaivuriin ja hän haluaa kirjan itselleen. Annan kirjan hänelle ja pian hän sanoo: “äiti lukee”. Ja niin äiti lukee ja lukee uudelleen. Tiesin, että tämä kirja vallottaisi meidät molemmat.

Kaivurin raivari (WSOY 2020) on juuri syyskuussa julkaistu lasten runokokoelma. Runot on kirjoittanut Nelli Heinimo. Kirjan kuvituksen on tehnyt kuvittaja ja sarjakuvataitelija Reetta Niemensivu ja kuvataiteilija Aapo Ravantti. Kaivurin raivari pitää sisällään runoja autoista, koneita ja kulkuneivoista.

Minä olenkin kaivannut runoja kulkuneuvoista! Varsinkin leikkisiä, hauskoja ja tähän päivään tuotuja runoja. Runot ovat todella puhuttelevia ja samaistuttavia, ne saavat niin lapsen kuin aikuisenkin pohtimaan erilaisia asioita. Autot, koneet ja kulkuneuvot ovat kirjassa todellisia persoonia, joita saattaa jännittää, pelottaa ja välillä raivostuttaa. Runojen avulla voi käsitellä monenlaisia tilanteita ja tunteita, joita on lapsen arjessa. Mitä tapahtuu, jos on liikaa melua? Saako roskat jättää keskelle luontoa? Miten päästä mukaan leikkimään? Mitä tehdä, jos jännittää niin paljon, että vatsa menee sekaisin?

Ihastuin jotenkin todella lujaa kirjan runoihin. Minusta ne on aikuistakin viihdyttäviä ja mielettömän kekseliäitä. Ihastuttavien runojen lisäksi kirjassa ilahduttaa sen kuvitus. Kuvitus ja runot täydentävät toisiaan, antaen kuitenkin riittävästi tilaa mielikuvitukselle. Kuvat ovat miellyttäviä, pehmeitä ja kutsuvia, jos niin voi sanoa!  Tietyllä tapaa kuvitus on rauhallinen, kuvissa on paljon katsottavaa, muttei liikaa ja sävymaailma on kuitenkin rauhallinen. Kirjaa on kiva selata jo pelkkien kuvien vuoksi.

Oletko kuullut tästä uutuudesta?

-Iida

LUE MYÖS

Esittelyssä Missä olet pikku kettu -kirja

Esittelyssä Elsa ja Lauri -kirjat

Esittelyssä autosanakirja

Kirjat, joita olen rakastanut lukea alle 3-vuotialle

6 kommenttia

stinah 24.9.2020 - 20:29

Siis voin niin kuvitella meidän 2v:n riemun tästä,kun kirjat ja kulkuneuvot on niin mieluisia. Luulenpa, että tämä taitaa paljastua joululahjapaketista!

Vastaa
iidaafel 25.9.2020 - 09:44

Aivan ihana lahjaidea! Joo, siis tämä ihastutti meilläkin ja vietiin päiväkotiin syntymäpäivänä koko ryhmän luettavaksi <3

Vastaa
Viola__ 25.9.2020 - 09:51

Minun on jo hetken aikaa pitänyt kirjoittaa tämä kommentti. Olen sanonut ennenkin, että kirjoitat todella kauniisti aiheesta kuin aiheesta. Ja sinulla on se varhaiskasvatuksen ammattilaisen oma kirkas valonsa, joka heijastuu lempeänä ja osaavana kaikessa tekemisessäsi – lempeys ja armollisuus välittyy mielestäni myös muille ja muiden tekemisen hyväksymiseen. Sinulla on oma juttusi ja nautin suuresti teksteistäsi – höystettynä elämänmakuisilla kuvilla. Kiitos Iida, kun kirjoitat! Upeaa syksyn jatkoa teille 😊.

Vastaa
iidaafel 26.9.2020 - 23:27

Aivan ihana kommentti! Kiitos todella paljon! Ihanaa syksyä ❤️

Vastaa
hanskinen 25.9.2020 - 12:19

Varasin heti kirjastosta – luulenpa, että voisi olla meilläkin pidetty. 🙂 Nämä kirjavinkkipostaukset on tosi kivoja!

Vastaa
iidaafel 26.9.2020 - 23:27

Hei kiitos, tosi kiva kuulla!

Vastaa

kommentoi postausta