Home » Eemin välikausivaatteet

Eemin välikausivaatteet

by Iida Åfeldt

Te olette kovasti kyselleet Eemin välikausivarusteista. Täytyy todeta, etten ole oikeastaan ostanut hänelle mitään tätä tulevaa syksyä varten, vaan menemme samoilla tavoilla kuin keväällä. Onneksi lapsen kasvu on tasaantunut. Jokaiseen sesonkiin ei tarvitse olla ostamassa jotain uutta.

Ainoastaan välikausikengät on ajankohtainen hankinta. Niitä en ole vielä ostanut, sillä kenkien ostaminen on aika prosessi! Lisäksi oman lapseni jalkaa tuntuu sen sijaan kasvavan koko ajan, vaikka muuten kasvu on tasaantunut. Eli liian aikaisin kenkiä ei kannata ostaa.Talveksi joudun tehdä hankintoja, sillä viimevuotinen talvihaalari nyt on luonnollisesti pieni, kuten myös talvikengät. Vielä en ole mitään talvihantoja tehnyt, elän kesää! Toiveissa olisi löytää talvihaalari käytettynä ja tänä vuonna yksi haalari riittää meille. Mutta teen niistä sitten postausta myöhemmin.

Katsoinkin keväällä tekemääni postausta välikausivarusteista ja samat varusteet niissäkin kuvissa näkyy suurilta osin.

Eemin välikausivaatteet keväällä

Eemillä on Polarn O. Pyretin kuorihaalari, jonka olen ostanut viime vuoden puolella käytettynä. Se on kokoa 92. Haalari oli muutamasti käytössä myös keväällä, mutta nyt se pääsee ihan kunnolla käyttöön. Rakastan haalarin sävyä, aivan ihana vihreä! Haalari on sopivan reilu, sinne mahtuu alle hyvin vaatetta ja sen kanssa pysty hyvin liikkua.

Tänä kesänä löysin kirppikseltä Molon kuorihaalarin koossa 92. Rakastan Molon värikkäistä ja leikkisiä kuoseja ja ostin haalarin sillä ajatuksella, että se toimii varahaalarina. Haalari on kuitenkin tosi kapea.

Kuitenkin olisi pitänyt muistaa, ettei omasta mielestäni lapsi tarvitse kakkoshaalaria, jos on ulkohuosut ja takki olemassa. Jos käy pissavahinko ja haalari ei kuivuisi seuraavaan päivään jostain syystä, niin ulkohousut toimisi hyvin varana. Huomasin saman jo keväällä, että silloin Popin vihreä haalari oli ns. varahaalari ja eipä sitä juuri käytetty. Se on kamalaa, kun välillä iskee suuruuden hulluus ja kaikkea tarvitsisi olla monta. Vaikka kuinka saisi käytettynä, niin tavaroiden jemmailu ei ole kovin ekologista.

Eemillä on *Polarn o. Pyretin kuorihousut koossa 86, jotka sopivat edelleen. Ja minun on vaikea uskoa, että sain ne vuosi sitten pr-lahjaksi! Housut olivat jo silloin käytössä vajaa 1-vuotiaalla. Henkseleinen säätömahdollisuudet antaa hyvin kasvuvaraa ja pidentää käyttöikää. Housujen kanssa tullut takki sen sijaan on jo pieni. Päiväkodissa suosin lapsellani haalaria. Ulkohuosut ovat olleet käytössä lämpiminä päivinä, jolloin ei vielä tarvitse takkia tai haalaria, vaan collari tai neule riittää ulkohuosujen kanssa.

Nyt housujen kanssa on *pr-lahjana Unikidiltä saatu MIAPKA designin takki koossa 86/92. Takin sisällä on puuvillavuori, joten se tuntuu kivalta ihoa vasten. Ja on paljon ekologisempi ja hengittävämpi vaihtoehto kuin fleece. Takki on ollut kesällä paljon käytössä ja automatkoilla. Jos joku meillä on sitten sellainen kauppavaate, niin varmasti tämä takki.

Eemillä on *Polarn O. Pyretin ohut merinovillahaalari koossa 86, jonka sain myös pr-lahjaksi vuosi sitten. Tätä on käytetty viime syksystä asti ja vielä varmasti tämän syksyn se menee. Talveksi on Kivat villahaalari koossa 90 cm ja se on ihanan paksu ja kotimainen. Nyt vielä ohuempi villahaalari saa olla käytössä, kun mahtuu päällekin vielä!

Lisäksi Eemillä on isomummon tekemiä villaneuletakkeja ja neuleita aika monta. Toimivat hyvin vaikka ulkohousujen kanssa ja toki haalarin alla, jos villahaalari tuntuu vielä liialta. Olen kerrospukeutumisen kannattaja ja suosin villavaatteita. Kuorihaalaria voi käyttää todella pitkälle syksyyn villahaalarin kanssa ja sitten siirtyä toppahaalariin.

Asusteita onkin sitten monenlaisia! Miten pipoja aina kertyykin niin paljon ja sitten lopulta lapsi huolii päähänsä vain sen yhden päivästä toiseen! Asusteet ovat kaikki meillä olemassa olevia, mitään en ole nyt ostanut. Osa uutena kotiutuneita ja osa sitten kirppiksiltä. Meiltä löytyy isomummon tekemiä villalapasia, jotka ovat ihan loistavia sellaisenaan, kurahanskojen alla tai talvella rukkasten alle, jos on oikein kylmä. Samoin villasukkia on paljon, koska isomummo on innokas! Eemiltä löytyy Kivat merinovillalapsia kahdet, ohuet ja paksut.

Meiltä löytyy kahdet Polarn O. Pyretin kuorihanskat. Ne on omat suosikkini, kestävät myös hyvin vettä. Toisessa mallissa on vetoketju ja toisessa ei, mutta laittaminen ei ole tuonut niissäkään vaikeuksia.

Ihanan panda-pipon olen ostanut ihanalta käsityöyrittäjältä viime vuonna. Se on aivan ylisöpö! Tänä keväänä ostin uutena Gugguun Banana sävyssä pipon ja tuubuhuivin. Ne sopivat hyvin nyt syksyynkin ja molempiin haalareihin. Koira-pipo on Lindexiltä ja siinä on heijastin, se on Eemin oma suosikki ja se on kiva ohut trikoopipo. Myös musta Nosh pipo on ohut trikoopipo. Trikoopipo on paras nyt alkusyksyyn.

Näiden tavaroiden lisäksi meillä on kuravaatteet, jotka ovat päiväkodilla. Siellä on yhdet Polarn O Pyretin punaiset kurahousut koossa 98/104, jotka löysin kirppikseltä ja Rukan sininen sadetakki koossa 98, joka on myös kirppikseltä . Lisäksi päiväkodilla on kurahanskat. En ole ostanut toisia. Katsotaan tuleeko tarpeelliseksi. Jos löydän edullisesti käytettynä syksyn aikana, niin saatan ostaa.

Eemiltä löytyy kahdet lenkkarit ja kahdet kumisaappaat. Molemmat lenkkarit ovat samat kuin keväälläkin, mutta isommassa koossa. Meillä on Kavatin kumisaappaat, joissa on irrotettava villavuori, eli ne menevät nyt ilman vuorta ja sitten talven loskassa vuoren kanssa. Välikausikengät tulisi nyt hankkia, jotta olisimme täysin valmiita syksyyn! Meiltä löytyvät kengät eivät ole suositusten mukaisia kenkiä, joten en suosittele kenkiä. Kerroin vain millaisia meillä on. Mikäli suositukset kenkien suhteen kiinnostaa, voit lukea lisää terveyskirjaston sivulta.

6 kommenttia

Anonymous 21.8.2020 - 13:13

Etkö olekaan mukana Sinkkuäidille sulhanen-ohjelmassa?

Vastaa
iidaafel 21.8.2020 - 21:49

En valitettavsti ole, tuotantoyhtiö valitsi viidestä kolme mukaan ohjelmaan .)

Vastaa
nipsuuh 21.8.2020 - 15:41

Tähän asti ollaan menty reilu 2,5 v taaperon kanssa kuori- ja villahaalareilla, mutta on nyt kesästä asti opetellut vaipattomuutta. Pääasiassa menee hyvin, mutta toki vahinkoja sattuu, ja varsinkin päiväkodissa ulkoillessa. Nyt mietin, miten pottailun kanssa sopii päiväkodissa haalari? Vai olisiko housut & takki parempi? Ja tarviiko hoitoon jo viedä varahaalaria, jos sattuu tulemaan vahinko aamun ulkoilussa?

Tarvitsemme myös uuden villakerraston, mutta niitä on ollut tosi vaikea löytää, kun monissa tuntuu loppuvan koot 92… Ja tästäkin mietin, että päiväkodissa olisi haalari helpompi pukea, mutta pottailun ja pesemisen kannalta erilliset villahousut ja -paita kiinnostaisi.

Onko sinulla mielipidettä tällaisista asioista :)?

Vastaa
iidaafel 21.8.2020 - 21:54

Tämä on vaikea asia ja varmasti vain makuasia. Itse töissä ollessani en kokenut haastetta haalarista. Jos lapsi osasi kertoa, että vessahätä on, niin äkkiä haalari alas ja vessaan. Mutta varmasti nyt täksi syksyksi voisi ulkohousut toimia, jos vielä vahinkoja tulee tai tilanne on epävarma. Ja lokerossa voisi sitten olla toiset varaulkkarit valmiina. Sitten ei haalaria tarvitsisi ollenkaan. ULkohousut on helppo pestä, ei tarvitse koko haalaria pestä. Omalla lapsellani ei ole ulkona vaippaa, kun vielä on ollut lämmin, mutta varmasti menee ulos vaipan kanssa varmuuden vuoksi.
Mutta talvella se on kyllä pienellä vielä parempi.

Meillä on Polarn oPyretin erillinen villapaita ja housut kerrasto ja sitä saa isoissakin kokoluokissa!

Vastaa
Anonymous 23.8.2020 - 03:41

Jos vain mahdollista, kuivaksiopettelevalle on hyvä viedä päiväkotiin useampi ulkovaatekertakin.
Hyviä villavaatteita (meidän mielestä niitä parhaita) löytyy kotimaiselta Rruskovillalta. Aina vauvojen koosta aikuisiin asti.

Vastaa
iidaafel 23.8.2020 - 13:18

Toki on aika tavallista, että ulkoiluun laitetaan vaippa, koska ulkovaatteiden jatkuva peseminen heikentää myös niiden ominaisuuksia. Ja hädässä päiväkiddakin on usein varavaatetta! Kannattaa kysyä asiaa henkilökunnalta, mitä ovat mieltä 🙂

Vastaa

kommentoi postausta