Home » Eka kerta, kun…

Eka kerta, kun…

by Iida Åfeldt

Kirjoitin reilu viikko sitten postauksen Milloin olen viimeksi, jossa kerroin miten kauan aikaa on ehtinyt kulua eri asioiden tekemisestä. Tämä postaus taas kertoo milloin tein ensimmäistä kertaa jonkun asian, eli toimii jatkumona viikon takaiseen postaukseen!

Muutin omilleni

Muutin ekaan omaan “kotiin” 2012, jolloin olin 19-vuotias. Muutin Helsinkiin Lauttasaareen. Olin halunnut muuttaa pois kotoa jo pidemmän aikaa. Yksin asuminen ei kuitenkaan ollut niin mahtavaa kuin olin kuvitellut. Oikeasti kävin joka viikko äidin luona ja monina iltoina itkin koti-ikävää. Olikin vaikeampaa sopeutua yksin elämiseen kuin olin ajatellut. Isossa perheessä kasvaneena kaipasi elämää ympärille.

Sain kännykän

Sain ensimmäisen kännykän ollessani yläasteella. Tarkemmin sanottuna 7. luokan jälkeen kesälomalla vuonna 2007. Minä ja iskä ajoimme iskän uudella Porschella Giganttiin ja ostimme minulle Nokian punaisen simpukkapuhelimen. Hukkasin sen sitten bussiin jonkin ajan jälkeen.

Sain ensimmäisen älypuhelimen

Ostin ensimmäisen älypuhelimen juuri ennen muuttoani Helsinkiin vuonna 2012. Puhelin oli Samsung Xcover, jota Duudsonit mainosti kolhujen ja vedenkestävänä.  Olin menossa allekirjoittamaan ensimmäisen oman koti vuokrasoppariani. Otin matkalle mukaan uuden puhelimen ja tarkoitus oli käyttää Google Mapsia, jotta osaisin perille.Puhelimesta kuitenkin loppui akku jo tunnin jälkeen. Perille sain suunnistaa sitten ilman puhelinta. Ei ollut vielä akun kesto hääppöistä siihen aikaan.

Suutelin

Muistan koko teini-iän miettineeni suutelemista. Stressasin, että osaanko. Mutta vielä enemmän stressasin, että tulenko koskaan suutelemaan. Suutelin ensimmäisen kerran sitten 16-vuotiaana.

Seurustelin

Seurustelin ensimmäistä kertaa 17-vuotiaana. Tapasin ensimmäisen poikaystäväni Facebookin kautta ollessani lukion toisella. Ekat treffimme oli Helsingin Forumin mäkkärissä. Koska netistä ei ole järkevää tavata tuntematonta ihmistä, mukaan lähti myös kaksi ystävääni. He söivät jossain läheisessä pöydässä ja esitimme tietysti ettemme tunne.

Sydän särkyi

Sydän särkyi varmasti ensimmäistä kertaa joskus vuonna 2007, kun isäni kuoli. Kamalaa sanoa, että en ole ehkä kokenut sellaista suuria sydänsuruja ikinä poikaystävien takia. Siksi epäilenkin etten ole koskaan ollut rakastunut oikeasti.

Join alkoholia

Olin maistanut alkoholia kyllä aiemmin, mutta ensimmäistä kertaa join vähän enemmän 17-vuotiaana ollessani Interrailmatkalla. Olin matkalla kahden ystäväni kanssa vuonna 2010. Yksi ystävistäni oli jo 18-vuotias ja toinen vielä 17, mutta omasi eniten kokemusta alkoholista. Niinpä yhtenä iltana Kreikassa ostettiin viinipullo ja joimme sen kolmisin.

Rakastuin 

kun lapseni syntyi. Ja joka päivä sen jälkeen olen rakastunut syvemmin. Nyt jo yli kahden vuoden ajan olen ajatellut ettei tämän enempää voi rakastaa ja kyllä vain voi!

Valmistuin

Valmistuin ylioppilaaksi vuonna 2011, josta tulee pian 10 vuotta! Apua, muistan sen kuin eilisen nimittäin. Yksi isoin unelmani oli päästä Kallion lukioon vain sen takia, lakitus järjestettiin Helsingin Kaupungin teatterissa. Kesäkuun 4. päivä 2011 minä sitten sain painaa lakin päähän tuon teatterin lavalla.

Sain työpaikan

Sain ensimmäisen virallisen työpaikkani jäätelökioskilta ollessani 16-vuotias. Vietinkin kiskalla kolme kesää tehden töitä. Tuota työtä ennen olin ohjannut lasten kerhotoimintaa ja ollut isosena leireillä, joista tienasi joitakin kymppejä.

Olin lentokoneessa

Tein ensimmäisen lentomatkan ollessani 5-vuotias. Lensin isovanhempieni kanssa Helsingistä Tampereelle kylpylään. Olin haaveillut matkasta lentokoneessa ja sain sen sitten 5-vuotislahjaksi.

Kävin ulkomailla

Tein ensimmäisen ulkomaanmatkani 7-vuotiaana. Eka luokka oli juuri päättynyt ja kesälomalla suuntasin yksin tätini luokse Ranskaan. Minun kanssani lensi enoni, joka oli tuolloin 12-vuotias. Lentoyhtiön toimesta meillä oli saattaja, sillä matkaan sisältyi vaihto. Tuntuu hurjalta, että joskus sitä vain matkustettiin ilman puhelimia ilman huolen häivää! Olen tehnyt vain yhden ulkomaanmatkan koko perheeni kanssa. Kaikki muut reissut olen tehnyt yksin tai kavereiden kanssa.

Sain lemmikin

Meillä on koko lapsuuteni ollut kissoja. Sain ensimmäisen oman kissani ollessani 6-vuotias. Hänen nimensä oli Nuga. Ensimmäisen koirani ostin vuonna 2011.  Ihana pieni Hilla niminen chihu, jolla oli kippura häntä ja hän oli jäänyt pentueesta myymättä tuon virheen vuoksi. Niin hän tuli meille ja vei kaikkien sydämen. Koirani tosin menehtyi kohtutulehdukseen vuonna 2019.

KUVAT: Pinja Mitrovitch

 

3 kommenttia

Johannes Suni 2.12.2020 - 14:03

Todella hauska blogi idea. Minulla oli useasta eri kohdasta samanlaisia kokemuksia.

https://suninidea.blogspot.com/2020/12/kalorit-laskeva-lautanen-ja-lasi.html

Vastaa
iidaafel 2.12.2020 - 19:55

Kiitos!

Vastaa
Elllllli 2.12.2020 - 15:47

Ihana tuo lentomatka 5v lahjaksi! 😀 Noin niitä ihania muistoja syntyy, kun kunnioitetaan lapsen toiveita eikä vain tyrmätä hölmöinä tai tarpeettomina. Toki Hki-Tre lentoa pidettäisiin ehkä nykypäivänä kyseenalaisena valintana kestävän kehityksen kannalta, mutta ideana ihana. Mieleen on myös jäänyt kun Kiira Korven kirjassa kerrottiin hänen toivineen about samanikäisenä joululahjaksi kultaista hanaa. Sellainen oli sitten jostain löydetty ja oli pieni tyttö ollut ikionnellinen :’)

Vastaa

kommentoi postausta