Home » Helppo gluteeniton ja vegaaninen marjapiirakka

Helppo gluteeniton ja vegaaninen marjapiirakka

by Iida Åfeldt

Täytyy kyllä sanoa, että tuli tosi hyvää! Aina kaikki tekeleeni ei todellakaan onnistu.Ei ole niin helppo tehdä gluteenitonta ja vegaanista samalla kertaa. Mutta tästä marjapiirakasta tuli hyvää, sitä oli helppo leikata, se irtosi pohjasta, eikä murentunut.

Lisäksi tämä valmistuu nopeasti ja on todella helppo. Pohjaan tulee 3,5 dl gluteenittomia jauhoja. Minä käytin kaura,-peruna- ja riisijauhoja tehden niistä oman jauhoseokseni, mutta vielä helpompaa on ostaa hyvä valmis gluteeniton jauhoseos ja käyttää sitä.

Päälliseen tulee kasviperäistä jugurttia. Minä käytin Alpro Greek Style on vaniljaa, joka on uutuus maku. Kyseessä on soijarahka, joka on ihanan paksua ja toimii sen takia piirakassa todella hyvin. Kyseisessä tuotteessa on jo sokeria, joten en lisännyt täytteeseen sokeria. Jos käytät maustamatonta jugurttia tai rahkaa, niin silloin sitä on ehkä paikallaan lisätä sokeria täytteeseen. Suosittelen käyttämään mahdollisimman paksua kasvipohjaista jugurttia ellet käytä rahkaa.

Parhaita piirakassa on tuoreet marjat, mutta pakastemarjat käy myös. Käytä niitä silloin jäisinä. Itse lisännyt täytteeseen perunajauhoja, koska marjat oli tuoreita. Eli laitoin täytteeseen vain marjat ja soijarahkan.

tein piirakan noin 28 cm vuokaan.

kommentoi postausta