Home » Herkkugranola

Herkkugranola

by Iida Åfeldt

Olen jo pitkään tehnyt itse granolaa! Se on niin hyvää, oikeastaan niin hyvää, ettei se kyllä kauaa säily purkissa.

Olen halunnut granolasta rapeaa ja sellaista paakkuista isoilla sattumilla. Olen halunnut granolasta kunnon överiherkkua, pähkinöillä, kuivatuilla marjoilla ja tummalla suklaalla. Ja tämä on just sellaista herkkua, jota tarjoaa mielellään viikonloppujen aamupalahetkillä, välipalavieraille tai syö itse suoraan purkista! Sopii jugurtteihin, maidon kanssa ja sellaisenaan.

Granolan kanssa saa olla tarkka, jos siitä haluaa rapeaa ja ”crunchya”. Se kannattaa levittää pellille aika tiiviisti ja olla tarkka ettei paista liikaa, muttei liian vähääkään, koska muuten se ei ole tarpeeksi jämäkkää ja kiinteää. Granolaa ei kannata käännellä kesken kaiken. Ennemmin laittaa sen suojaksi toisen leivinpaperin, jottei se pala. Granolan pitää antaa kunnolla jäähtyä ja sen jälkeen isosta levystä voi murentaa haluamansa kokoisia paloja.

Överiherkun tästä tekee pähkinät, kuivatut marjat ja suklaa. Näistä voi ihan hyvin jättää vaikka marjat ja suklaan pois. Varioida voi monella tapaa, siemenet sopii todella hyvin ja erilaiset mausteet kuten kaneli, vanilja ja kardemumma.

Kannattaa katsoa myös mustikkapurkin ohje! Siitä voi napata ohjeen nopeaan pannulla tehtävään granolaan. Katso ohje: Mustikkapiirakkapurkki

Lisäksi nämä granolapatukat on tosi herkkuja ja kiva ottaa myös evääksi. Katso ohje: Eväspatukat

KUVAT: Laura Iikkanen

9 kommenttia

SP 7.9.2020 - 11:59

Kuulostaa ihanalta!

Granola-sanasta tosin tulee aina mieleen tämä: https://www.asikaine.fi/se-granola-on-vittu-myslia/

Ihana Asikaine, ei kirjoita enää, mut onneksi vanhat helmet on edelleen luettavissa <3

Kivaa viikkoa, Iida!

Vastaa
iidaafel 7.9.2020 - 22:26

Hauska! Mulle mysli on sellasta liru tavaraa ja granola taas paahkuista?? mutta ymmärän tän näkemyksen?

Vastaa
Nimetön 9.9.2020 - 13:48

Mun lapsuudessani oli tavallista mysliä ja muromysliä. Muromysli oli sitä ihanaa makeaa ja rapeaa kokkareista herkkua, jota nykyään kai granolaksi kutsutaan.

Vastaa
miiabo 7.9.2020 - 22:06

Näyttääpä herkulliselta! ? Täytyy käydä huomenna hakemassa aineksia ja kokeilla itsekin tehdä tätä!

Vastaa
iidaafel 7.9.2020 - 22:27

Kiitos, tää on kyllä hyvää!

Vastaa
Johannes Suni 8.9.2020 - 09:02

Voi luoja kuinka herkullisen näköistä! Lähtee ehdottomasti kokeiluun jo tänään.

https://suninidea.blogspot.com/

Vastaa
iidaafel 9.9.2020 - 09:24

Kiitos! ❤️

Vastaa
Nimetön 8.9.2020 - 13:05

Meillä tehdään myös granola itse.
Voin sijaan käytän öljyä ja kaurahiutaleina Lidlin gluteenittomia. Kaurahiutaleiden lisäksi laitan myös gluteenitonta kauralesettä.
Suolaa en ole lisännyt ollenkaan.

Vastaa
iidaafel 9.9.2020 - 09:25

Joo granolaan on monia hyviä ohjeita! Itsekin teen terveellisempää kookosöljyllä ja sokerin jätän pois, mutta hitsit kun siitä ei tule näin ihanan paahkuraista!

Vastaa

kommentoi postausta