Home » Vegaaninen ja gluteeniton karpalo-kinuskiherkku

Vegaaninen ja gluteeniton karpalo-kinuskiherkku

by Iida Åfeldt

Nyt on kyllä niin herkullinen jälkkäri, että apua! Tein ohjeen nopeaan ja helppoon jälkkäriin, joka sopii ihan täydellisesti tähän joulunaikaan. Hapanta, hieman kirpeää ja makeaa samaan aikaan! Parhaita jälkkäreitä on tälläiset simppelit koottavat herkut, joita voi tuunata sen mukaan mitä kotoolta sattuu löytymään. Tätäkin voi hyvin varioida mielen mukaan.

Karpalo-kinuskiherkku on tehty lasiin ja se on vegaaninen sekä gluteeniton. Tähän sopii hyvin vegaaniset “jugurtit”, jotka ovat koostumukseltaan paksuja tai vegaaninen “rahka”. Sopivia on esim. Friendly Viking’s Creek Style Vanilja O’gurt, jota tässä käytin tai Valion OddlyGood Vanilja Bake&Dessert. Myös Alpron Greek Style Vanilja sopii ja toki moni muu vastaava tuote! Vaniljan maku tuo tähän pehmeyttä, mutta maustamattomat käy myös hyvin.

Tein jälkkäriin kinuskin itse, mutta Fazer Aito valmis kinuskikastike on myös hyvä vaihtoehto. Jos kinuskin tekee itse, kannattaa käyttää mahdollisimman kermaista kaurajuomaa tai ihan kaurakermaa. Kahviin käytettävät juomat sopivat tähän hyvin. Jos vegaaniudella ja gluteenittomuudella ei ole itselle merkitystä, voi tottakai valita sellaisia tuotteita tähän jälkkäriin, jotka sopivat omaan ruokavalioon.

Ohjeella tulee kaksi 2 dl annosta, tuplaamalla ohjeen saat annokset neljälle!

 

 

 

 

kommentoi postausta