Home » Kesäasuja 2019-2021

Kesäasuja 2019-2021

by Iida Åfeldt

Tämä kesä on ollut ihana asukesä! Selasin tämän kesän asukuvia ja päädyin sitten samalla katsomaan asukuvia myös parilta edelliseltä kesältä.  Siinä kuvia katsellessa vain mietin, että onpa minulla ihania vaatteita! Oikeita aarteita kaappi täysi. Miten kiva pukea näitä päälleen! Vain kaksi kuvan mekkoa on mennyt kiertoon uudelle omistajalle ja yksi mekoista on ystävältä lainattu. Muut kulkevat edelleen mukanani!

Asuja on siksikin kiva katsoa, että monet ovat kotimaisilta merkeiltä ja moni myös Suomessa valmistettu. Hiljalleen olen saanut vaatekaappia muutettua vastuullisempaan suuntaan.

2019

mekko Uhana Design

kimono Kaiko // farkut äidiltä

mekko Cubus

nahkatakki H&M // paita Kappahl // farkut äidiltä

mekko Kaiko // farkkutakki merkitön

mekko Marimekko

paita Kappahl // farkut äidiltä

2020

mekko Lindex

mekko Lindex

mekko Ivana Helsinki

mekko Lindex

mekko Kaiko

mekko Cubus

paita Bik Bok

 

mekko Lindex

2021

mekko Marimekko (ystävän)

hame Uhana Design

mekko Kaiko

mekko Kappahl

mekko Lindex

 

farkut Very Nice

nahkatakki H&M // paita Nosh // housut Esprit

mekko Pura Finland

mekko Nakoa

paita Kaiko

LUE MYÖS

Kesäasujen suosikit kotimaisilta merkeiltä

15 kommenttia

Katjaiso 14.8.2021 - 11:13

Tuo Uhanan mekko on minusta tosi ihana. Olen sellaisesta itsellenikin haaveillut, mutta ostamatta on jäänyt.
Olen samaa mieltä, että sulla on tosi kivan näköisiä kesäasuja. Apua, kuvia katsellessani tuli jo vähän kesää ikävä.

Vastaa
iidaafel 14.8.2021 - 11:17

Kiitos! UHanalla on kyllä niin kauniita kuoseja! Hinta vaan rajoittaa, mutta hyvä ostaa harkiten 🙂 Ja sama juttu, tuli itselekin ikävä kesää, vaikka “kesää” on vielä jäljellä. Ajatukset vaan on jo syksyssä.

Vastaa
minnis 14.8.2021 - 12:25

Ihania asuja, erityisesti mekot 👌

Minna

Vastaa
iidaafel 14.8.2021 - 14:48

Kiitos Minna💜

Vastaa
Anonymous 14.8.2021 - 13:34

Sulla on kyllä niin ihania mekkoja, en kestä! 😍 ja ihana nähdä tällä tavalla koottuna eri asuja, inspiroi taas itseäkin pukeutumaan kivasti ja yhdistelemään vähän eri juttuja.

Vastaa
iidaafel 14.8.2021 - 20:10

Ihana kommentti! Tosi kiva kuulla💙🙏🏼

Vastaa
Katariina Kuronen 14.8.2021 - 16:57

Sulla on kyllä ihana tyyli 😍😍😍

Vastaa
iidaafel 14.8.2021 - 18:55

Kiitos❤️

Vastaa
Vähemmän on enemmän 14.8.2021 - 22:55

Hienoja asuja. Olenko silti ainoa joka ihmettelee tuota vaatemäärää? Pitääkö vaatteita todella olla noin paljon? Olen jo aiemmin kirppispostaustesi yhteydessä miettinyt, että ostavatko kaikki ikäisesi naiset todella kerran kuussa itselleen uusia vaatteita? Olenko ainoa joka hankkii jotain ehkä pari kertaa vuodessa, pitää samoja harvoja mekkoja monta vuotta ja jopa töissä saattaa esiintyä kahtena, kolmena peräkkäisenä päivänä samoissa vaatteissa. Tarkoitukseni ei ole olla ilkeä vaan ihan aidosti ihmettelen tätä, varsinkin kun juuri taas ilmastoasiat, ylikulutus ym. on olleet uutisissa esillä. Hienoa tietysti että ostat kirpparilta ja ilmeisesti (toivottavasti) vaatteidesi käyttöikä on pitkä, mutta niinkuin Greta Thunbergkin sanoi, muotia ei voi kuluttaa kestävästi nykyisessä maailmatilanteessa. Jotenkin vaan toivoisi, että myös tätä näkökulmaa suositut bloggarit osaisivat tuoda esille kuluttamiseen rohkaisun sijaan.

Vastaa
iidaafel 15.8.2021 - 23:52

Kiitos kommentistasi☺️ Kuluttaminenkin on varmasti vaikea aihe, mikä on paljon riippuu varmasti siihen mihin vertaa. Koen itse olevani monen somekollegan rinnalla vähän kuluttava mitä tulee vaatteisiin. Käytän vaatteita kauan, kuten sanoin nämäkin asut löytyy edelleen. Lisäksi lainaulen puolin ja toisin vaatteita yhden ystäväni kanssa. Minulla on muutama hänen vaate tällä hetkellä käytössä ja hänellä minun. Varmasti jonkun makuun minulla on liikaa vaatteita. Itseni mielestä sopivasti☺️ Ostan paljon kirppikseltä ja myös myyn kirppiksellä. Joka kuukukausi en osta itselleni, en edes kirppikseltä. Enemmän tulee tehtyä löytöjä lapselle ja ilahdun jos löydänkin jotain joskus itselle, josta pidän. Mutta toki omia kulutustottumuksia on hyvä miettiä ja näistä olen blogiinkin kirjoittanut. Eikä se rajoitu vain vaatteisiin. Mutta vaatteiden suhteen toivoisin enemmänkin olevani somessa esimerkki jostain siitä väliltä, en osta koko ajan uutta, mutten kuitenkaan täysin rajoista ostamistani minimiin. Nautin kauniista vaatteista ja pukeutuminen on itselleni tärkeää☺️ Näytän esimerkkiä kirppistelystä ja esittelen paljon vastuullisia brändejä.

Vastaa
Anonymous 17.8.2021 - 22:36

Ikää 40+ ja täytyy tylsästi todeta, ettei vaatteita enää tule ostettua juuri lainkaan. Ihan niitä sellaisia ”pakollisia”, kuten uusia alusvaatteita kuluneiden tilalle.

Osittain tämä tietysti johtuu ihan omasta, vähän onnettomasta, taloustilanteesta, mutta tahdon uskoa, että myös tietoisesta valinnasta. En lähde kiertelemään kauppoja, niin ei mitää tartu matkaankaan. Jonkin verran teen itse uusia vaatteita, joko neulomalla tai ompelemalla. En osta itselleni edes käytettyjä vaatteita, koska todellista tarvetta monelle asukokonaisuudelle ei vain ole.

Myös materiaalitietoisuuteni on lisääntynyt ja minusta on tullut melkoisen kranttu. Esimerkiksi neuleeni haluan aidosta villasta, enkä muovia huoli enää kaappiini lainkaan. Muovittomia neuleita taas ei valmiina oikeastaan löydä tai ne ovat ihan hirvittävän kalliita. Itse tehden saa sitten sitä, mitä tahtoo ja tarvitsee.

Vastaa
Annee 15.8.2021 - 15:20

Minäkin tykkään sinun tyylistä! 😊 Kaikki vaatteet mitä olen päälläsi kuvissa nähnyt, sopii sinulle todella hyvin.

Vastaa
iidaafel 15.8.2021 - 23:45

Kiitos kovasti☺️

Vastaa
Koisu 15.8.2021 - 22:42

Sä olet vaan niin mielettömän kaunis! Meinaan pakahtua aina välillä jostain tunteesta (en osaa nimetä sitä, ehkä kateus ehkä ihastus?), kun näen sun kuvia. Totaalisen upea pakkaus!

Vastaa
iidaafel 15.8.2021 - 23:46

Siis eikä! Aivan ihanasti sanottu, kiitos💚

Vastaa

kommentoi postausta