Home » Kesäsuunnitelmia

Kesäsuunnitelmia

by Iida Åfeldt

Tuntuu ihan ihmeelliseltä, että on jo kesäkuu!  Tämä erikoinen kevätkin on taittunut kesään, vaikka maaliskuussa tuntui, ettei kesää uskalla edes ajatella. Se tuntui niin kaukaiselta ajatukselta.

Olen ollut töissä tammikuusta toukokuuhun, eli nautin suuresti vapaasta kesästä. Nautin suuresti siitä, että saamme olla Eemin kanssa kahdestaan ilman mitään erityistä, ihan vain olla ja sekös on parasta. Ihanaa, että ei ole aikatauluja eikä aamulla tarvitse olla lähdössä töihin kello seitsemältä, ei haittaa, jos välillä nukkumaanmeno venyy, eikä haittaa, jos ruoka ei ole valmiina joka käänteessä. Eemi aloittaa päiväkodin elokuussa, joten saamme rauhassa palautua keväästä ja pitää pitkän loman. En ole tehnyt mitään tarkkoja suunnitelmia kesän suhteen.

Ihaninta tässä kesässä on se, että se on ensimmäinen kesä uudella kodilla lähellä perhettä. Verrattuna viime kesään, Eemin kanssa voi tehdä asoita ihan eri tavalla nyt tänä kesänä ja uskon hänenkin saavan kesätouhuista paljon!

Kesällä haluan ostaa torilta mansikoita, herneitä ja vadelmia. Tehdä mansikkasurvosta ja kiisseliä. Haluan pakastaa tuoreita marjoja, jotta kesä maistuu myös talvella puuron joukossa.

Haluan kerätä mustikanvarpuja maljakkoon, lupiineja, lemmikkejä ja koiranputkea. Haluan sukeltaa auringonkukkapeltoon ja katsella keltaisia kukkia auringon laskiessa. Haluan tehdä kesäkukista kruunun ja olla juhannuksen kuningatar.

Haluan käydä jäätelökioskilla ja syödä tötteröt lempi-ihmiseni kanssa. Mukaan pitää varata paperia ja kosteuspyyhkeitä. Haluan tehdä soijajugurttijäätelöitä pakkaseen ja syödä niitä pihakeinussa. Haluan kattaa aamupalaa parvekkeelle. Croissantteja vuohenjuustolla ja aprikoosihillolla, tuorepuristettua appelsiinimehua, jugurttia ja tuoreita mansikoita.

Haluan pyöräillä. Haluan viedä Eemin pyöräajelulle. Tällä hetkellä minulla ei ole toimivaa pyörää, mutta istuin löytyy. Ostin vuosi sitten pyörän kierrätyskeskuksesta, mutta melko pian siinä alkoi esiintyä vikoja. Joten täytyy miettiä onko korjaus kannattavaa, vai ostaisiko uuden pyörän, mutta ajelulle on päästävä.

Haluan ostaa Eemille potkupyörän. Isomummo ja isopappa antoivat Eemille pyörärahaa.

Haluan katsoa Jane The Virgin -sarjaa. Aloitin sarjan ihan juuri ja se on mahtava! Niin hauska ja hyvällä tavalla hullu, kunnon telenovelaa! Sopii salkkarifanille. Miksi kukaan ei ole kertonut tästä minulle aiemmin! Parasta aivojen nollausta iltoihin.

Haluan saunoa! Haluan viedä Eemin saunaan. Hän on saunonut vain kahdesti vauvana ja itsekin olen ollut saunossa vain muutamasti Eemin synnyttyä. Haluan mennä uimaan. En ole vienyt Eemiä koskaan uimahalliin tai uimarannalle luonnonveteen.  Haluan laittaa uimapuvun ylpeydellä päälle ja viettää kesäpäivää rannalla. Haluan tehdä eväät mukaan ja syödä vesimelonia välittämättä sotkusta. Haluan tuoksua aurinkorasvalta ja tuntea hiekan varpaissa.

Haluan viettää aikaa mummilassa. On niin ihana katsoa, miten tärkeä mummi on Eemille. Haluan laittaa ulos kunnon vesileikit, grillata ja istua leikkimökissä, kun Eemi kataa minulle kahvia muovimukiin. Haluan vierailla tädilläni ja katsoa kun Eemi leikkii serkkujeni kanssa. Haluan nähdä sen riemun ja ilon hänessä, kun hän lumoutuneena leikkii isompien perässä.

Haluan ihmetellä kaivureita, busseja, mehiläisiä ja hämähäkkejä. Tahdon istua puistossa, hiekkalaatikon reunalla ja tehdä suuren hiekkakakun. Haluan tehdä retkiä ja käydä piknikillä. Tavata ihania ystäviä ja viettää heidän kanssa aikaa. Heinäkuussa saan ystäväni Kuopiosta kylään ja haluan viettää hänen kanssaan kivan kesälomaviikon.

Haluan kirpputoreille! Haluan vain kierrellä ja fiilistellä. Katsoa mitä on tarjolla ja innostua. Haluan ommella. Haluan kaivaa ompelukoneen esiin. Haluan ostaa muutamia kivoja kankaita ja ommella Eemin nukeille vaatteita.

Haluan tehdä kotimaanretkiä. Kesällä kaikki kaupungit ovat kesäkaupunkeja. Ihan sama mihin menee, kesä tekee siitä ihanaa. Haluan käydä päiväretkellä Hämeenlinnassa ja Porvoossa. Haluan mennä Eemin ja mummin kanssa yöksi Tampereelle ja käydä Tallipihalla. Haluan mennä Turkuun ja yöpyä ystävillä.

Haluan olla yötä yksin kotona tekemättä mitään tai tehdä kaikkea muuta kuin siivota. Haluan mennä yksin Helsinkiin, olla yötä hotellissa ja syödä vatsan täyteen sushia. Haluan mennä rauhassa hotelliaamiaiselle ja nauttia herkuista ilman kiirettä. Haluan kävellä kauppatorilla, juoda torikahvit ja ostaa pehmiksen, jota syödä lokeilta piilossa. Haluan käydä leffassa. Minulla on neljä leffalippua odottamassa käyttöä.

Haluan pitää tuparit tai mitkä tahansa juhlat. Haluan suunnitella ja järjestää. Haluan odottaa ystäviä kylään.

Haluan ottaa kummilapset yökylään! Minulla on kohta 14-vuotias kummityttö ja 10-vuotias kummipoika. Kummipoika kävikin vasta luonani, kyseli äidiltään jatkuvasti koska lähdetään kotiin ja silti kysyi vierailun loputtua, että koska pääsee yökylään. Hieman nauratti! Mutta uimaretki ja herkullinen ruoka on varmasti hyvä ohjelma!

Haluan tavallisen arkisia asioita. Sellaisia pieniä juttuja vain. Tavallisia kesäpäiviä satoi tai paistoi. Koska ne tavalliset päivät, pienine tavallisine juttuineen ovat minun lapseni lapsuus. Niistä pienistä jutuista muodostuu suuria! Ei se mitä tehdään vaan miten. Minua ei haittaa, vaikka ulkomaille ei päästä. Minua ei haittaa vaikka kaikki menisi uusiksi ja mikään suunniteltu ei toteutuisi. Minusta on ihana olla vapaa ja päättää fiiliksen mukaan mitä milloinkin huvittaa tehdä. Ei suuria suunnitelmia, ei pakkoa, vaan lomaa ja lupa olla yökkärissä koko päivä, jos niikseen ja syödä lounaaksi masikoita!

-Iida

LUE MYÖS

Minne mennä Helsingissä?

Vauvan kanssa Turkuun

Mitä tehdä Kuopiossa?

Retki Tampereelle

KUVAT // Sipriina Saari

4 kommenttia

fia 4.6.2020 - 22:24

Tää oli aivan ihana! Parasta fiilistelyä. Tervetuloa Manseen!

Vastaa
iidaafel 5.6.2020 - 19:18

Kiitos <3

Vastaa
Marra 4.6.2020 - 23:05

Tosi kivasti kirjoitit! Olen ylpeä sinusta!

Vastaa
iidaafel 5.6.2020 - 19:18

Kiitos Marra <3 Puss och kramm <3<3

Vastaa

kommentoi postausta