Home » Minne mennä Helsingissä?

Minne mennä Helsingissä?

by Iida Åfeldt

Mitä Helsingissä kannataa nähdä? Minne lasten kanssa on hyvä mennä?

Näitä kysymyksiä minulta kysytään todella usein ja sen sijaan, että vastaisin jokaiselle yksilöllisesti, kokoan omia suosikkejani tähän postaukseen. Kaikki paikat ovat sellaisia, joissa on ajateltu myös lasta. Helsingissä on varmasti todella paljon nähtävää, monta sellaistakin asiaa, mistä en ole itse tietoinen, joten jätä omat vinkkisi kommentteihin!

Kesällä moni varmasti tekee päiväretkiä Helsinkiin tai jopa pidemmän kaupunkiloman. Kotiinmaanmatkailu on kesällä aivan parasta. Itse olen asunut Helsingissä yli 8 vuotta, mutta omassa kotikaupungissa ei tule kuljettua “turistina”. Kun itse lähden muulle Suomea, olen ihan haltioissani kaikesta kivasta ja mietin, että miksi Helsingissä ei ole tuommoista. Varmasti on, mutta en vain ole osannut edes ajatella mitä kaikkea kivaa on Helsingissä. Minulle se on niin arkista.

LUE MYÖS
Helsingin lapsiystävälliset kahvilat

Gluteenittomat kahvilat Helsingissä

   

MITÄ TEHDÄ HELSINGISSÄ?

  • Kirjastot

Mainittakoon ensimmäisenä aivan mieletön kulttuurielämys Oodi! Se on jo aikuiselle arkkitehtuurinen elämys, mitä se sitten voi olla lapselle. Erittäin iso suositus vierailulle Oodissa, sillä on tilaa vaunuille, on leikkipaikka, hoitohuone ja mahdollisuus omiin eväisiin. Oodi, mieletön ja merkittävä kulttuurikohde. Ilmainenkin vielä! Helsingissä on monia upeita ja historiallisiakin kirjastorakennuksia, joissa on kiva käydä. Kallion kirjasto on oma suosikkini ja siellä on ihana lastenosasto!

  • Museot

Ehdottomasti paras ja ilmainen kohde löytyy Helsingin vanhimmasta kivitalosta, Sederholmin talosta. Se toimii Helsingin kaupungin museona, joka on lapsille suunnattu ja kantaa nimeä Lasten kaupunki. Siellä pääsee tutustumaan Helsingin vaiheisiin ja menneisyyteen. Museolla on myös iso olohuonemainen tila, jossa istua sohvilla ja syödä evästä, vaihtaa vaippaa tai imettää.

Muita lapsille sopivia museoita ovat Luonnontieteellinen museo, Amos Rex, Kiasma, Ateneum, Design museo, Päivälehden museo ja Lastentarhamuseo Ebeneser -talossa. Viimeinen on todella hurmaava, myös Päivälehden museo on lapsille aivan ihana, mutta myös design museossa on upeasti huomattu lapset. Lähes kaikkiin museoihin lapsilla on ilmainen sisäänpääsy.

  • Kirpputorit

Keskustan alueella on muutamia kivoja kirpputoreja! Hietaniemen torilla on kesäisin kirpputori, jonne kannattaa suunnata. Hakaniemessä toimii lastenkipputori Ipanainen, joka on myös hyvä levähdyspaikka pitää evästaukoa. Enemmän aikuisille suunnattau Relove löytyy Töölöstä ja Punavuoresta. Töölöstä löytyy Marskin muksut kirppis. Kampin kirppis ja Kaivarin Kanuuna ovat kivoja itsepalvelukirppiksiä keskustassa. Vähän kauempaa Käpylästä löytyy Vekara kirppis. Malmilta löytyy Velmu kirppis.

  • Luontokohteet

Töölönlahti ja sen ympäristö on ihana kohde! Matkalla on kauniita huviloita, jonne pysähtyä kahville. Töölönlahden läheisyydestä löytyy myös iso leikkipuisto. Töölonlahden tuntumasta löytyy myös Talvipuutarha, joka on upea kohde ja ilmainen sellainen. Siellä on upeita kasveja, kaunis puutarha ja itse rakennuskin on upea. Toinen vähän vastaava on Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha. Yksi oma suosikki on Kumpulan kasvitieteellinen puutarha, jossa on aivan ihana kesäkahvila lounastauolle.

Suomenlinna, lauttamatka on elämys! Mukaan kannattaa ottaa eväät, uikkarit ja aurinkorasvaa! Suomenlinnan lisäksi Helsingissä on paljon upeita saaria, jonne lähteä seikkailemaan, erityisesti, jos Helsingissä viettää pidemmän aikaa. Lapsille mieletön on Lammassaari, Kuusiluoto ja Mustasaari. Myös Mustikkamaa on ihana uimarantoineen ja siitä pääsee Korkeasaareen, jos haluaa käydä eläintarhassa.

Seurasaari on myös ihana kohde, lähellä keskustaa hyvien kulkuyhteyksien päässä ja sielläkin pääsee uimaan. Seurasaaren lähellä on Tamminiemi, entinen Presidenttien virka-asunto, jonne itse haluan mennä tänä kesänä! Erityisesti kiinnostelee Tamminiemen jäätelökauppa.

Uimaan kannattaa suunnata myös Helsingin suosituimmalle rannalla, Hietaniemen uimarannalle. Jos viivyt Helsingissä pidempään kannattaa ottaa metro alle ja mennä Vuosaareen Aurinkolahden uimarannalle ja käydä myös Kahvila Kampelassa lohikeitolla.

Haagassa sijaitsee Alppiruusupuisto. Lähijunalla Huopalahteen ja retkelle ihanaan Alppiruusupuistoon! Vaikkei puistossa kukkisi, niin pitkospuut ovat kauniit ja puistossa on viidakkomainen tunnelma. Sen jälkeen voi kävellä lapsiystävällisimpaan kahvilaan Cafe Torpetiin lounaalle, jossa alle 2-vuotiaat syövät aikuisen kanssa maksutta.

Kivinokka Herttoniemessä on myös ihana retkikohde, erityisesti Kulosaarenkartano ja siirtolapuutarhat. Lähellä on myös Herttoniemen kartano. Myös Talista löytyy kartano ja siirtolapuutarhat. Lisäksi Tuomarinkylänkartano on ihana.

Kotieläinpihat ovat kovin suosittuja, Helsingissä on Haltialan kotieläinpiha ja Fallkullan kotieläinpiha. Haltialassa on myös kesäteatteria lapsille, joten se kannattaa kurkata!

  • Nähtävyydet ja muut

Linnanmäki on varmasti yksi suosikkikohde! Sisäänpääsy on ilmainen ja lapsille on ilmaisia laitteita.Vuoristorata on joka kesäinen juttu!

Raitiovaunu- tai metroajelu on monelle lapselle elämys ja jopa sellainen asia, jota muistelleen pitkään. Helsinki on ainut kaupunki, jossa metroliikennettä löytyy. Ottakaa metro, vaikka Herttoniemeen ja kävelkää kartanolle piknikille! Vaunuilla liikkuessa julkiset kulkuneuvot ovat maksuttomia.

Kauppatori on ihana kohde, läheltä löytyy muutakin mahtavaa, kuten Esplanadin puisto ja Havis Amanda.

Kauppahallit ovat kiva nähtävyys, niitä löytyy Hakaniemestä, Kauppatorin kupeesta ja Hietaniemestä.

Tuomiokirkko ja senaatintori ovat varmasti nähtävä. Ja Helsingissähän on muitakin aivan ihania ja upeita kirkkoja, joista yksi suosittu on Uspenskin katetraali. Myös Temppeliaukion kirkko ja Kampin kappeli ovat upeita pysähdyspaikkoja.

Helsingin uimastadion kannattaa käydä ottamassa haltuun, jos Helsingissä lomailee pidempää. Tämä on paikka, jossa en ole eläessäni käynyt, vaikka sen naapurissakin tuli asusteltua.

Teatteri ja Ooppera ovat myös elämyksiä lapsille. Kesäisin järjestetään paljon teatteria ulkona. Kannattaa ehdottomasti ottaa selvää ennen Helsingin reissua. Oopperalla on paljon lapsille suunnattuja esityksiä, Nukketeatteri Sampo on ihana, Suomenlinnassa on lapsille kesäteatteria, Kaupunginteatterilla on lasten näytelmiä ja musikaaleja.

Löyly ja Allas Sea Pool ovat myös paikkoja, jotka ovat hyvällä etäisyydellä keskustasta ja näkemisen arvoisia.

Lisää Helsingistä mm. näiltä sivuilta

Pientenhelsinki.fi

Myhelsinki.fi

6 kommenttia

Minsqu 24.6.2019 - 17:26

Seikkailupuistot on kivoja myös, vähän isommille lapsille mutta allekouluikäsetki pärjää jo. Ja aikuisille! Löytyy mm. Huopalahdesta/paloheinästä ja kulosaaresta 🙂

Vastaa
iidaafel 26.6.2019 - 12:34

Niinpä onkin! Taitaa myös Talissakin olla!

Vastaa
Nimetön 24.6.2019 - 21:05

Ratikkamuseo on mulla sellaisella ”pitäisi”-listalla

Vastaa
iidaafel 26.6.2019 - 12:34

Totta! Se on myös kiva paikka!

Vastaa
Pikkupallero 24.6.2019 - 21:43

Casinoranta lauttasaaressa on meidän suosikki! Vesi on matalaa pitkälle, lapsille on leikkipaikka/kiipeilypaikka ja ihana ravintola jättiterassilla. Suosittelen jos ei ole tuttu paikka. Mielestäni hietsu on aliarvoinen, pari vuotta kävimme viimeksi ja rantaviiva täynnä hanhenkakkaa.. Ei tarvitse mennä enään..

Vastaa
iidaafel 26.6.2019 - 12:33

Totta, se on todella kiva ranta! Mielestäni Hiutsu on ollut aina siisti, mutta tosin ehkä ennen lasta katsoi eri asioita 😅

Vastaa

kommentoi postausta