Home » liikkumishalukkuus tipotiessään

liikkumishalukkuus tipotiessään

by Iida Åfeldt

CSC_0552.JPG

Pitkän lepojakson jälkeen liikkeelle lähteminen on vaikeaa. Itselläni oli lokakuussa muutaman viikon totaallinen lepo liikkumisesta. Koko syksyn olen liikkunut säännöllisesti ja saanut liikunnasta hyvää oloa ja jaksamista arkeen. Liikuminen on tuonut minulle paljon positiivista hyvää. Aluksi oli haastavaa pysähtyä olemaan, oli hyvin vaikeaa kun ei voinutkaan liikkua, terveyssyistä.

CSC_0553.JPG

Normaalisti työpäivän jälkeen suuntaan harrastusten pariin tai salille. Viikkoon mahtuu aina myös paljon aikaa ystävien kanssa ja muita tapaamisia sekä asioiden hoitamisia. Olen jo pitkään ollut hyvin energinen ja haalinut paljon tekemistä, jolloin viikoissani ei ole ollut yhtään aikaa lepoon ja oleiluun. Nyt olen saanut huomata, että lepo ja totaallinen nollaus on välttämätöntä. Aktiivisuuden puuskissani olen vain hyvällä energialla pistänyt menemään. Monelle on varmasti tyypillistä haalia kalenteri täyteen ohjelmaa.

CSC_0555.JPG

Sitten tuli päivä kun olisin voinut lähteä liikkeelle. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut. En päässyt kertakaikkiaan minnekkään. Aamuisin kelloni herätti tuntia normaalia aikaisemmin, jotta voisin torkkua vielä yhden tunnin lisää yrityksestä huolimatta. Väsytti. Joka päivä pakkasin salikamppeet mukaan töihin ja kannoin niitä repussa, toimivat hyvänä lisäpainona. Työpäivän jälkeen väsytti. Mielessä pyöri kaikenlaiset ajatukset. Pelotti mennä salille, sillä ajattelin kuntoni repsahtaneen. Mietin mitä muut kävijät ajattelevat kun puuskutan jo lämmitellessä. Hoin itselleni, etten pysty. Asia, josta yleensä olin saanut iloa, alkoi vain pelottaa. Lisäsin omaa pelkoani ja ahdistustani sisäisellä puheellani. Toistin itselleni, että en pysty, en voi, en osaa, ei minusta ole mihinkään… Olisin mielummin jatkanut lepäämistä. Lepokaan ei enää tuntunut samalta, koska tiesin olevani kykeneväinen liikkumaan. tunteen menivät laidasta laitaan ja ihmettelin, mihin se pitkään jatkunut päättäväisyys oli kadonnut.

CSC_0558.JPG

Tällä viikolla se sitten tapahtui, tosin vasta loppu viikolla, mutta kuitenkin! Aloitin työstämisen jo illalla. Puhuin itselleni, että aamulla menet lenkille, laitoin vaatteet valmiiksi ja herätyksen normaalia aikaisemmin. Selitin itselleni kuinka saan päivään upean alun ja miten aamupala maistuu niin hyvältä sen jälkeen. Kirjoitin paperille viestin, itselleni. Teippasin sen sängyn viereen, josta näkisin sen heti kun yrittäisin alkaa keskustelemaan itseni kanssa sänkyyn jäämisestä. Positiivinen motivaatio viesti toimi ja pääsin ylös! Ja hyvältähän se tuntui. Seuraavana aamuna nouseminen oli jo helpompaa ja pääsin salillekin asti. Salitreenin jälkeen tuntui kuin lihakset olisivat heti kasvaneet ja sitä fiilistä nyt riittää!

Ensi viikkoon huikein fiiliksin!

-Iida

CSC_0556.JPG

PS. Sportsetterin kanssa yhteistyössä toteutetun kilpailun voitti nimierkki Ilona1993. Hän saa 50€ liikuntalahjakortin, jonka voi käyttää haluamaansa saliin tai palveluun SportSetterin sisällä! Onnea!

Tässä vielä kommentti, jota arpaonni suosi:

“Kävin Pole4fitissä kokeilee tankotanssia ja kokeilu ylitti odotukseni. Tunti oli haastava ja hauska! :)”

 

kommentoi postausta