Home » maapähkinäsuklaa täytekakku

maapähkinäsuklaa täytekakku

by Iida Åfeldt

DSC_1195.JPG

Tätä kakkua on tullutkin tehtyä kevään aikana useasti. Tein sen ekan kerran ystävän syntymäpäiville, jossa se sai valtavasti kehuja osakseen. Kakku valmistui aikamoisessa kiiressa, enkä ollut tehdessä sitä ehtinut maistella. Juhlissa hämmästyin itsekin, että miten minä osasin tehdä jotakin näin hyvää, vieläpä melko onnistuneesti. Muidenkin ennakkoluulot tuli voitettua, sille kaikettoman ruuan suhteen ollaan aina vähän varovaisia.

 

Maapähkinäsuklaa kakku

10-15 palaa

(gluteniton, maidoton)

 

POHJA

2 dl kaurajauhoja

1/2 dl mantelijauhoja

1 dl raakakaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljajauhetta

2 dl kauramaitoa

6 kananmunaa

0,5 dl hunajaa

0,5 dl kookossokeria

vuuan voiteluun kookosöljyä

 

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita irtopohjavuuan pohjalla leivinpaperi ja voitele reunat kookosöljyllä. Tässä käytetty 25 cm irtopohjavuokaa. Kakusta tulee näyttävämpi ja korkeampi pienemmällä vuualla. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset erillisiin kulhoihin. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää keltuaisiin hunaja ja kookossokeri ja vatkaa. Sekoita kuivat aineet ja keltuaisvaahto keskenään ja lisää joukkoon kauramaito. Lisää valkuaisvaahto varovasti mukaan, jotta seos pysyy kuohkeana. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paita uunissa noin puoli tuntia. Ota valmis kakku uunista ja anna jäähtyä kunnolla. Leikkaa pohja kahteen tai kolmeen osaan ja kostuta pohjat kauramaidolla, jossa on vaniljajuhetta.

TÄYTE

1 dl kookosöljyä

2 dl maapähkinävoita

4 rkl hunajaa

1 tl vaniljajauhetta

3 rkl kauramaitoa

 

3 kypsää banaania

1 prk Alpro soijavispiä/ muu vaahtoutuva maidoton kerma

 

Sulata kookosöljy, hunaja ja maapähkinävoi massaksi miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää vaniljajauhe ja kauramaito sekoittaen. Ota seos liedeltä, kaada seos kulhoon ja laita jääkaappiin vartiksi. Ota jääkaapista ja levitä pohjien päälle. Pilko banaanit ohuiksi viipaleiksi ja laita maapähkinäseoksen päälle. Vatkaa soijavispi ja levitä sitä banaanien päälle. Nosta toinen pohja päälle ja toista. Lopuksi voit koristella kukun banaani siivuilla, tuoreilla marjoilla ja vaikka luonnosta löytyvillä kukilla!

 

DSC_1185.JPG

DSC_1195.JPG

 

kommentoi postausta