Home » Mistä saa ihania joulukoristeita?

Mistä saa ihania joulukoristeita?

by Iida Åfeldt

Olen saanut viime aikoina valtavasti kyselyitä meidän joulukoristeista. Olen ostanut joulukoristeeni vuosien saatossa eri paikoista. Nyt parina viime vuotena olen ostanut huomattavasti enemmän koristeita. Aiemmin minulla ei ollut joulukuusta, jonka takia koristekokoelma oli maltillinen.

Joka vuosi olen ostanut lapselle yhden täysin oman koristeen. Tulevaisuudessa hän saa sitten itselleen nuo kaikki vuosien aikana ostetut koristeet. Tänä vuonna hän valitsi itselleen vesimelonikoristeen X-Mas Garage -liikkeestä Helsingistä.

Olen mieltynyt persoonallisiin koristeisiin. Koristeissa saa olla väriä, eikä niiden tarvitse olla erityisen jouluisia. Omassa lapsuudessani joulukuusen koristeista päätti äitini. Pallot olivat aina tiettyä väriä ja ne olivat tarkkaan sisustukseen sopivia.  Mummolassa saimme sitten koristella joulukuusen. Muistan lapsena haaveilleeni sellaisesta värikkäästä kuusesta, jossa olisi ihan kaikkea mahdollisia koristeita. Nyt olen sitten aikuisena lähtenyt tätä toteuttamaan. Vuosi vuodelta mukaan tulee täydennystä koristevalikoimaan ja kuusesta enemmän ja enemmän sen näköinen kuin lapsuudessa haaveilin!

Alla on muutamia paikkoja listattuna, josta olen koristeita ostanut. Saa ehdottomasti jättää kommenttia ja kertoa missä myydään ihania joulukoristeita!

Jouluna on myös valtavasti pop up -myymälöitä ja  joulutoreja, joilla myydään koristeita. Lisäksi monet pienet ja suuremmatkin sisustusliikkeet ja puodit täyttyvät joulukoristeilla tähän aikaan vuodesta. Itse olen käynyt Tuusulassa Memories Marin putiikissa ja Pajutallissa.

LUE MYÖS

Näistä paikoista joulutunnelmaa Helsingissä

Weiste

Suomalainen yritys, joka valmistaa hurjan paljon erilaisia joulukoristeita! Weistellä on pitkä historia, joka ulottuu jo 1920-luvun Helsinkiin, jolloin Kalle Weiste piti paperikauppaa. Meillä on useampi Weisten koriste. Koristeita saa jälleenmyyjien kautta. Joulun ajan Weistellä on liike Helsingissa Wanha Villassa.

Stockmann

Stockmannilla on aina ihana jouluosasto ja kauniit jouluikkunat. Stockmannilla on monipuolinen valikoima erilaisia ja erityylisiä koristeita.

Tresorie 

Tresorie on Helsingissä sijaitseva liike, jolla on myös verkkokauppa. Heillä on ehkä mageimmat koristeet! On korkokenkää, huulipunaa, avokadoa, muffinssia, vesimelonia….

X-Mas Garage / My o My

Yksi joulunajan parhaita asioita Helsingissä on My o My ylläpitämä Pop Up -liike X-Mas Garage. Se on täynnä mitä ihanimpia lahjojatavaroita, jouluesineitä ja koristeita. X-Mas Garagessa myydään hyvin erityisiä joulukoristeita pieniltä toimijoilta ja monet ovat uniikkejakin.

Piironki

Suomalainen yritys, jonka kivijalkaliike sijaitsee Helsingissä. Piironki valmistaa aivan erityisen ihania perikoristeita, jotka magneetin avulla pysyvät hyvin kasassa.

Tingeling

Tingeling on pieni lelukauppa Helsingin keskustassa. Sieltä on suurin osa meidän joulukoristeista, kuten hauska elefantti, lumiukko, pähkinänsärkijä, rummut ja jäätelö. Heidän verkkokaupassa on pieni valikoima koristeita, enenemmän on itse liikkeessä.

Shishi 

Shishi tulee Virosta. Heillä on upeita, näyttäviä ja klassisia koristeita. Suomessa Shishi toimii joulun ajan Vepsäläisen yhteydessä muutamalla paikkakunnalla. Voit katsoa ne tästä.

Søstrene Grene

Søstrene Grene rantautui pari vuotta sitten Suomeen. Yritys on tanskalaista alkuperää ja myy monenlaisia kodin tavaroita sekä  sistustesineitä. Heillä on laaja valikoima monenlaisia joulukoristeita. Olen ostanut sieltä paljon koristeita näinä vuosina, sillä ne ovat melko edullisia.

Meri Meri

Ihan unelmien verkkokauppa! Mitä olisikaan, jos joskus pääsisi liikkeeseen! Voisin oikeasti ostaa kaiken! Meri Meri on amerikkalainen yritys, joka on keskittynyt lasten juhlatarvikkeisiin. Heillä on ihania koristeita ja roolivaatteita. Meiltäkin löytyy Meri Meri joulukoriste, yksi hulvaton mäyräkoira!

Vondels

Vau on oikeastaan sama, joka tulee tästä Hollantilaisesta yrityksestä mieleen. Ei varmaan ole joulukoristetta, jota ei Vondelsin valikoimasta löydy. Koristeet ovat persoonallisia, hauskoja ja humoristisia. Valikoimassa on pora, pelikonsoli, vesipyssy, auto, moottoripyörä, Hello Kitty, simpukka, kakku….

Ferm Living

Tykkään todella paljon tanskalaisen Ferm Living -koristeista. Erityisesti  kirjaillut kangaskoristeet on suosikkejani. Ne on persoonallisia, mutta samalla kuitenkin hillittyjä. Värit ovat toisiinsa sointuvia ja harmonisia.

Maileg

Tanskalaista tämäkin. Mailegin koristeet on ihania, tunnelmallisia ja kauniita! Virittävät joulun tunnelmaan. Erityisesti pehmoiset hiiret ja tontut.

Riviera Maison 

Riviera Maisonilla on tyylikkäitä koristeita. Koristeiden sävyt ovat toisiinsa sopivia, tänä vuonna on paljon mustaa, valkoista ja rottinkia. Meiltä löytyy mm. valkoinen auto Riviera Maisonin valikoimasta.

H&M Home

H&M:stä löytyy paljon kaikkea ihanaa joulukotiin. Koristeet ovat myös edullisia ja valikoima laaja.

14 kommenttia

Marra 1.12.2021 - 14:40

Kiva koristeet! Mukavaa kun on eri värejä.

Vastaa
iidaafel 1.12.2021 - 23:03

Kiitos! Mäkin tykkään <3

Vastaa
Lina87. 1.12.2021 - 14:48

Ihania koristeita!<3 Sirkusnorsu teki vähän surulliseksi, vaikka ymmärrän ettei sitä ole ajateltu siltä kantilta. Mukavaa joulunaikaa teille!

Vastaa
Anonymous 1.12.2021 - 19:44

Kaikesta ei tarvitse pahoittaa mieltä.

Vastaa
ranjan 1.12.2021 - 21:19

Sama, norsu pallon päällä ei ole kiva juttu. Mutta muuten ihania.

Vastaa
iidaafel 1.12.2021 - 23:03

Täytyy myöntää etten ole sitä osannut ajatella sirkusnorsuna ollenkaan! Eemi valitsi sen viime jouluna koristeekseen kaupasta ja olen katsonut sitä ns. sitä kautta.

Vastaa
Katski 1.12.2021 - 15:14

Siis apua miten ihania kuusenkoristeita!! Ja tuo teidän kuusi myös – ihanaa että saat vihdoin toteuttaa omia visioitasi värikkäästä ja leikkisästä koristelusta 🤩 Lapsikin varmasti on ihan fiiliksissä! Meillä puolestaan oli just lapsuudessa koristeita ja värejä laidasta laitaan, mutta nyt vuorostaan aika tarkkaan harkitut värit ja klassiset jouluaiheet.

Mä kans keräilen sellaisia uniikimpia kappaleita aina muutaman vuodessa, ja olen tuskaillut kun omassa (isohkossa) asuinkaupungissa ei mistään löydy muuta kun peruspalloa ja sitten Weisten mallistosta muutama spessumpi. Ja kaikissa kaupoissa tietenkin samat tuotteet… Olisipa Shishillä edes verkkokauppa! Toki hinnat vähän kirvelee, niin ehkä hyvä ettei ole liikaa houkutuksia 😅

Vastaa
iidaafel 1.12.2021 - 23:02

Hei onpa hauska kuulla, että siellä toisinpäin juuri tämä asia!!
Mäkin niin toivon Shishille verkkistä!! Ennen joulua heillä on muuten todella hyvät alet koristeista!

Vastaa
Katariina Kuronen 1.12.2021 - 20:13

Ihanaa joulukuuta! 🎄✨

Vastaa
Vierailija 3.12.2021 - 06:58

Hienot koristeet! Haluaisin itsekin ostaa erilaisia, mutta on yllättävän vaikeaa löytää sellaisia koristeita, missä ei ole glitteriä! Inhoan tuota irtoilevaa glitteriä, ja sitä on kaikki koristeet, kalenterit, kortit ja lelut nykyään täynnä.

Vastaa
Muaritti 4.12.2021 - 08:17

Aivan ihana kuusi ja koristeet teillä 😍 Me ollaan ekaa kertaa hankkimassa oma joulukuusi kotiin täksi jouluksi, ja olen haaveillut, suunnitellut ja etsinyt inspiraatiota erilaisista koristeista. Saapa nähdä, millainen lopputulos on!

Vastaa
iidaafel 5.12.2021 - 08:28

Kiitos kovasti! Ja kuulostaa aivan ihanalta <3

Vastaa
Anonymous 4.12.2021 - 15:23

Ei liity postaukseen, mutta onnistuiko kolmas inseminaatio?💗 Meillä kolmas kerta tulossa viikon päästä ja tää aihe kiinnostaa niin paljon! Toki ymmärrän jos et halua asiaa jakaa mutta aikaisemmista kerroista olet kertonut😊

Vastaa
iidaafel 5.12.2021 - 08:29

En vielä tiedä onnistuiko, selviää vasta viikon päästä 🙂 Tsemppiä teille!!

Vastaa

kommentoi postausta