Home » My Day

My Day

by Iida Åfeldt


Torstai 1.9.

KLO 7.00

Lapsi heräsi tähän päivän hieman ennen seitsemään. Ensimmäinen asia, jonka aamuisin teemme, on koiran päästäminen takapihalle aamupissalle. Tämä on jostain syystä muodostunut lapselle tärkeäksi tehtäväksi ja hän menee aina herättyään avaamaan oven koiralle. Nousen itse perässä ja aloittelen aamutoimet.

Lapsi käynnistyy aamuisin salamana ja aloittaa heti leikit. Tänään hän laittoi autoja parkkitaloon. Autot puhuivat keskenään. Kuka oli menossa renkaiden vaihtoon ja kenellä oli alkamassa työpäivä logistiikkakeskuksessa. Itse käynnistyn huomattavasti hitaammin. Ihailen aina tuota lasten energiaa, saisipa siitä edes siivun itselleen.

KLO 7.45

Söimme aamupalaa yhdessä. Molempien lautasilla oli toiveiden mukaisia herkkuja. Syömisten jälkeen vaatteet päälle, hampaiden pesut, mahdolliset vessakäynnit, itselleni vähän meikkiä naamaan ja hiusten harjaus.

KLO 8.30

Tänään ulkona oli todella kylmä aamulla ja tuuli kovasti. Vain kaksi päivää sitten oli helle! Tuntui uskomattomalta miten kesästä tultiin syksyyn kirjaimellisesti kuin yhdessä yössä. Syyskuun ensimmäinen todella tuntui ilmassa.

Kaapista sai kaivaa lapselle välikausivaatetta; haalaria, huivia, pipoa ja hanskaa. Onneksi kaikki kevään varusteet mahtuvat hyvin edelleen, eikä hankitalistalla ole kuin uudet kengät. Tästä voi katsoa postauksen lapsen välikausivaatteista. Syksylle ostan samat kengät kuin keväällä, mutta kaksi kokoa suurempana vain. Hieman on jalka kasvanut!

Lähdimme käyttämään Veli-koiran lenkillä ja siitä sitten päiväkodille yhdeksäksi.

KLO 9.15

Palasin takaisin kotiin ja laitoin kahvin tippumaan. Tänään aamupäivän hommana oli vastata yli 20 sähköpostiin ja lähettää useammalla asiakkaalle laskut tehdyistä töistä. Ehdin hoitaa aamupäivän aikana ainoastaan sähköpostit. Olen todella huono vastaamaan sähköposteihin ja ne kasaantuvat usein. Ne vievät myös yllättävän paljon aikaa. Sitä mukaan kuin vastailee, saa myös vastauksia takaisin, jonka takia tuntuu, ettei tilanne helpota ikinä.

KLO 12.30

Lämmitin itselleni lounasta, riisiä ja kanakastiketta. Lisukkeena raejuustoa ja itse fermentoitua punakaalia. Onneksi ruoka oli valmiina, sillä muuten syöminen jäisi paljon helpommin väliin ja korvaisin aterian syömällä jotain höttöä. Tämä oli tosin jo kolmas päivä samaa ruokaa ja huomasin sellaista pientä kyllästymistä. Ruokaa jäi edelleen.

KLO 13.00

Jatkoin töitä. Päätin jättää laskujen lähetyksen suoraan seuraavaan päivään. En ehtinyt lähettää niitä aamupäivän aikana ja nyt iltapäivä oli varattu mainossisällön tekemiseen. Se ei oikein voinut odottaa, vaan oli tehtävä tänään ja laitettava asiakkaalle tarkistukseen. Kuvasin Instagramiini mainossisältöä Suunta selkeäksi työvalmennuksesta. Vähän piti siirtää nojatuolia ja ottaa lisävaloa käyttöön, että sain hyvän kuvausspotin aikaiseksi. Kuvasin ja tekstitin stoorit sekä kirjoitin feed kuvan yhteyteen tulevan tekstin. Laitoin ne asiakkaalle kommentoitavaksi. Mahdollisesti voi tulla vielä muutoksia tai jotain huomioitavaa ennen sisältöjen julkaisua. Sain hommat nipin napin valmiiksi ennen kuin piti lähteä hakemaan lasta päiväkodista.

KLO 15.00

Hommat seis. Työpäiväni loppui. Hieman jäi vaivaamaan, etten ehtinyt kaikkea mitä olin ajatellut. Olo muuten tuntui todella hyvältä ja nappasin selfien. Tuntui kivalta, kun omaan ulkoiseen olemukseen oli tänään panostanut normaalia enemmän.

Lähdin käyttämään koiraa lenkillä. Pyrin aina tekemään ainakin yhden lenkin koiran kanssa työpäiväni aikana, yleensä ennen kuin lähden hakemaan lasta päiväkodista. On se vain niin paljon helpompaa mennä koiran kanssa kaksin kuin yhdessä lapsen kanssa. Samalla se irrottaa ajatukset työpäivästä ja tietyllä tapaa sulkee työpäivän. Lenkin jälkeen lähdin hakemaan lasta.

KLO 16.00

Tulimme lapsen kanssa kotiin. Kotiin tultua syömme melkein heti päivällistä. Tänään päiväkodissa ruoka ei ollut maistunut, joten sitä suuremmalla syyllä lämmitin lapselle heti riisiä ja kanakastiketta päivälliseksi. Itselleni tein pikaisesti munakkaan, sillä minun ei vain tehnyt mieli syödä taas kertaalleen samaa ruokaa. Sitä olisi kuitenkin vielä huomenna lounaaksi tarjolla.

KLO 17.00

Pieni ruokalepo ja Pikku Kakkonen päälle. Lapsi leikki omiaan ja saattoi välillä pysähtyä katsomaan ohjelmaa. Hän on todella innokas pikkulegojen rakenteliija ja viettää mielellään aikaa itsekseen leikkien. Leikki on varmasti hänelle tapa palautua päiväkotipäivästä.

KLO 18.30

Lähdimme vielä yhdessä lenkille. Ulkona paistoi vähän aurinko pilvien alta ja oli tosi ihana sää lenkkeillä. Lenkin jälkeen tuli jotenkin extrahyvä fiilis! Alkoi myös tehdä mieli saunaan. Tavallisesti tykkään saunoa ja saunon mielelläni pari kertaa viikossa. Nyt raskaus on tehnyt sen, etten viihdy saunassa kauaa ja usein saunassa tulee todella huono olo. Saunominen on ollut nyt aika satunnaista, mutta tänään se tuntui hyvältä kehossa, eikä huonoa oloa tullut.

KLO 20.00

Lenkin, saunan ja iltapalan jälkeen lapselle tuli uni nopeasti. Tai luulen niin. En ole aivan varma mihin aikaan hän nukahti, sillä enkös ollut itsekin nukahtanut hänen viereensä. Heräsin hieman ennen yhdeksää ihan tokkuraisena. Tämä tapahtuu minulle aina välillä ja nyt keho taisi olla super raukea, joka varmasti vaikutti entisestään asiaan.

KLO 21.00

Päästyäni ylös menin siivoilemaan vielä keittiötä. Tykkään, kun aamulla saa herätä ja mennä tekemään aamupalaa siistiin keittiöön. Samalla valmistelin itselleni iltapalaa. Nautin iltapalan Salkkareiden äärellä.

Nukkumaan lähdin vasta vähän klo 23.00 jälkeen. Päästin vielä sitä ennen koiran iltapissalle omaan pihaan.

Tämä oli aika tavanomainen päivä. Meidän arkipäivät toistavat aika paljon samaa kaavaa. Toki omat työtehtäväni vaihtelevat. Teen neljä päivää viikossa töitä ja nuo päivät lapsi on päiväkodissa. Usein 1-2 kertaa viikossa työpäiviini liittyy menoja kodin ulkopuolella, kuten kuvaajan tapaamista, asiakaspalvereita tai pr-tapahtumia.

Viikossa saattaa olla myös menoja 1-2 arki-iltana. Pyrin kuitenkin rajaamaan niitä, sillä pidän tärkeänä, että lapsi saa päiväkodin jälkeen vain olla ja palautua. Arki-illat ovat aika lyhyitä ja kaikkea kivaa puuhaa riittää kotona tai kodin lähialueella. Eletään arkea silleen spontaanisti, että voidaan tehdä asioita, jos ne tuntuvat hyviltä tai jos lapsen vireystila sen sallii. Viikonloppu ja vapaapäivät ovat sitten erikseen ja silloin tulee enemmän sovittua ystävien kanssakin näkemisiä ja tekemisiä.

5 kommenttia

🍚 2.9.2022 - 05:56

Pakko kommentoida, vähän ohi aiheen, mutta keitetty riisi on todella helposti pilalle menevä elintarvike. Se kestää jääkaapissa korkeintaan pari päivää. Parempi siis keittää joka päivälle uusi, pieni erä, kuin kerralla enemmän ja säilöä.

Vastaa
Iida Åfeldt 2.9.2022 - 08:46

Joo näin teenkin, keitän aina päivän annoksen, max kahden😊 Tän ruoan kanssa ekat päivät söin ruokakauraa ja sit riisiä.

Vastaa
Vierailija 2.9.2022 - 09:32

Teetkö yleensä 9-15 pituista työpäivää, vai teetkö joskus pidempääkin? Minun lapseni aloitti vasta päiväkodissa ja mietin, mikä hänelle on hyvä päivän pituus. Koska meitä on kaksi vanhempaa, kumpikin on pysynyt tekemään täyttä 8h työpäivää.

Vastaa
Iida Åfeldt 2.9.2022 - 11:19

Teen pääasiassa 9-15 pituista päivää ja sitten jonkin verran teen töitä iltaisin lapsen mentyä nukkumaan. En aina, mutta vähän tilanteen mukaan. Välillä on myös pidempiä päiviä ja joskus esim. mummi hakee lapsen. Hoitoaika on sellainen 6-7 tuntia 4x viikossa. Usein lapsen haku menee lähemmän klo 16.

Vastaa
Minna 12.9.2022 - 21:33

Kiva postaus, kiitos siitä! 🙂

Vastaa

kommentoi postausta