Home » POPCORN PUURO

POPCORN PUURO

by Iida Åfeldt

CSC_0481.JPG

Puuro on parasta mitä tiedän viikonloppu aamuissa. Tai ehkä yksi parhaita asioita, kun niitä ‘parasta viikonlopussa’ asioita on kuitenkin aika monta. Mutta puuro jaksaa maistua niin aamulla kuin illallakin. Ja miksipä ei myös lounaalla voisi syödä suolaista puuroa, oikeastaan pitkin päivää. Suolainen puuro tosin on vielä kokeilematta, mutta asiaan innoitti Puuron uusi aika -kirja (Tuulia Järvinen & Tiina Strandberg, Atena, 2017).

Kirja tarjoaa todella monipuolisen kattauksen puuroja, jokaiselle jotakin. Ja kuvat ovat ihan syötävän kauniita. Olenkin tykännyt selata kirjaa syödessäni aamupalaa, siitä tulee jotenkin hyvä ja kylläinen mieli. Kokeilin kirjasta Salted caramel &popcorn -puuroa. Minulle, joka olen perinteitä suosiva, ainakin näin ensi kerran popcornit ja puuro oli liian villi yhdistelmä. Itse puuro puuro kuitenkin oli todella hyvää. Muut syöjät kuitenkin kokivat yhdistelmän miellyttävänä, joten selvästi makuasia!

CSC_0482.JPG

CSC_0483.JPG

Popcorn puuro

2 annosta

(vegaaninen, gluteeniton)

 

PUURO

2dl gluteenittomia kaurahiutaleita

2dl täysrasvaista kookosmaitoa

3 dl vettä

ripaus suolaa

 

SALTED CARAMEL -KASTIKE

8 tuoretta taatelia

2 rkl maapähkinävoita

ripaus vaniljajauhetta

ripaus suolaa

3/4 dl kasvimaitoa

 

n. 2dl kevyesti suolattuja popcorneja (valmiina)

 

Aloita valmistamalla popcornit kookosöjyssä poksauttelemalla kattilassa. Mausta kevyesti suolalla.

Valmista puuro sekoittamalla kattilassa kaurahiutaleet, kookosmaito, vesi ja suola. Keitä noin 10 minuuttia pienellä lämmöllä.

Valmista kastike poistamalla taateleista kivet. Sekoita kaikki kastikkeen aineet yhteen blenderissä, kunnes seos on tasainen. Voit käyttää myös sauvasekoitinta yms. Kaada puuro kahteen kulhoon ja ripottele popcornit puuron päälle, kaada lopuksi kastike.

CSC_0484.JPG

Puuroisen pehmeää viikonloppua!

-Iida

*Kirja saatu arvostelukappaleena

kommentoi postausta