Home » soijarouhekastike+linssipasta

soijarouhekastike+linssipasta

by Iida Åfeldt

DSC_0004.JPG

Nyt on viimein soijarouhekastikkeen vuoro! Tämä on jo odottanut julkaisuaan, niin kuin edellisessä postauksessa mainitsin! Tämä oli ensimmäinen ruoka missä olen koskaan käyttänyt soijarouhetta. Olen sitä joskus toki syönyt, mutta en koskaan ostanut ja itse tehnyt. Olen vähän soijavastainen, ja se tuotteena epäilyttää. Mutta en aina jaksa vastustaa kaikkea ja ruokavalion vapauttaminen rajoitteista on johtanut nyt myös siihen, että soijarouhe on päässyt ruokalistalle! Mitä te soijatuotteista ajattelette, onko käytössä? Mitä kaikkea soijarouheesta voi tehdä?

Tein soijarouheesta pastakastikkeen, koska se oli mielestäni helppo aloittaa kokeilu. Linssipastan ja ravintohiivahiutaleiden kanssa kastike toimi todella hyvin! Koska noudatan gluteenitonta ruokavaliota, ovat erilaiset papu- ja linssipastat vallanneet keittiöni. Niissä on proteiinia ja enemmän makua normi pastaan verrattuna. Gluteenittomat pastat on usein tehty maissi-, riisi tai perunajauhoista, tärkkelyksestä ja niistä voi löytää lisäaineitakin. Suosikkejani ovat papu- ja linssipastat, täysjyväriisistä tehty pasta tai tattaripasta.

Ravintohiivahiutaleet ovat hyvä lisä ruokavalioon. Erityisesti kasvisruokavalioon. Sen maku on paahteisen juustoinen, jolloin se sopii juurikin pastoihin “parmesan juustoksi”, mutta myös salaatteihin ripoteltavaksi. Se sisältää paljon proteiinia, B-vitamiineja ja hivenaineita.

DSC_0010.JPG

DSC_0013.JPG

Soijarouhekastike

(vegaaninen)

4 annosta

 

1,5 dl soijarouhetta + vettä turvotukseen n. 3dl

1 prk tomaattimurskaa (400g)

2 dl vettä

1 sipuli

1 paprikaa

2 porkkanaa

pala kesäkurpitsaa

muutama herkkusieni

soijakastiketta

tuoretta basilikaa

ripaus suolaa, pippuria ja paprikajauhetta

öljyä paistamiseen

 

Laita soijarouhe veteen likoamaan. Kuori ja pilko sipuli pineksi. Pilko paprika sekä kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi, viipaloi sienet, kuori porkkanat ja pilko ohuiksi siivuiksi. Laita loraus öljyä kattilaan ja kuullota sipulit. Kaada soijarouheesta vesi pois ja lisää loraus soijakastiketta. Lisää soijarouheet kattilaan sipulien joukkoon, lisää myös kasvikset, tomaattisose ja vesi. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Pilko muutama kourallinen basilikaa ja lisää kastikkeeseen. Anna kastikkeen valmistua noin 15 minuuttia, jotta kasvikset ovat kypsiä. Tarjoile pastan ja tuoreen basilikan kanssa!

DSC_0017.JPG

-Iida

 

1 kommenttia

Soijarouhekastike | Pokeri Uutiset 6.6.2020 - 11:44

[…] soijarouhekastike+linssipasta – Iidan matkassa | Lily – Soijarouhekastike (vegaaninen) 4 annosta 1,5 dl soijarouhetta + vettä turvotukseen n. 3dl. 1 prk tomaattimurskaa (400g) 2 dl vettä. 1 sipuli. 1 paprikaa. 2 porkkanaa. pala kesäkurpitsaa. muutama herkkusieni. soijakastiketta. tuoretta basilikaa. ripaus suolaa, pippuria ja paprikajauhetta. öljyä paistamiseen Laita soijarouhe veteen likoamaan. […]

Vastaa

kommentoi postausta