Home » Onko vaa’an patterit loppu?

Onko vaa’an patterit loppu?

by Iida Åfeldt

ZFjnm9g.jpg

Olin ajatellut julkaisevani soijarouhe-reseptin. En kuitenkaan julkaise, ei voisi soijarouheet nyt kiinnostaa. Olen ollut lähes kaksi viikkoa täysin ilman valkoista sokeria, joka rajaa kaikki herkut ja tyhjät hiilarit pois. Ajattelin, että muutama kilo putoaisi varmasti, kun saisin päivittäisen suklaahetkeni katkeamaan. Nämä kaksi viikkoa olen ollut todella tyytyväinen ja hyvällä mielellä, syönyt tavoitteiden mukaisesti ja liikkunut treeniohjelman mukaan.

Tässä tyytyväisyyden ilossa päätin mennä tänä aamuna vaa’alle. Astelin siihen ja muutaman kerran piti tarkistaa, että näenkö oikein. Voi helvetti, oli ensimmäinen ajatus. Vaaka näytti 75,9 kg. Ja vain muutama viikko sitten painoin 72,3 kg, kun viimeksi kävin vaa’alla. JÄRKYTTÄVÄ PETTYMYS. Kuinka tämä on mahdollista? Olen ollut niin tyytyväinen itseeni kaiken suhteen ja elämässä on muutenkin kivoja asioita menossa ja tulossa.

Menin keittiöön, jossa istui 16-vuotias siskoni ja kysyin näytänkö hänestä lihavalta. Hän sanoi, etten näytä, mutta iso takamus minulla on. Seuraavaksi kysyin äidiltäni olenko hänestä lihava ja hän sanoi, että älä käy vaa’alla ja säästyt siltä ajatukselta. Minusta ei tunnu lihavalta, enkä pidä itseäni lihavana, mutta painon suunta, se on kyllä väärä. Ehkä vaa’an patterit on lopussa.

Osa blogia pidempää seuranneista tietää, että olen ollut jo aika kauan painon kanssa ongelmissa. Olen luovuttanut monta kertaa kuin päättänyt aloittaa alusta. Nyt ei enää kuitenkaan naurata oma tilanteeni, vaan olen vakavasti pohtinut mistä vuoden sisällä tapahtunut painonnousu voi mahdollisesti johtua. Vuosi sitten syksyllä painoin lähes 63 kg. Olen käynyt verikokeissa kilpirauhasen vuoksi, mutta siitä nyt ei ollut mitään apua, en muutenkaan ole kokenut terveyskeskuslääkäreiden ottavan painonnousuani tärkenä asiana, jota tutkia tarkemmin. Olen tällä hetkellä kyllä todella voimaton. En myöskään koe, että olisin stressaantunut, joka voisi vaikuttaa painoon. Uskon myös, että ruokavalioni ja treenit ovat kohdillaan, sillä niitä on kyllä todella paljon vuoden aikana syynätty. Jokin nyt kuitenkin tuntuu menevän väärin. Näyttää siltä, että suklaan syönti olikin tehokkaampaa! En tiedä pitäisikö tässä olla syömättä, uudelleen käynnistää keho, paastota, olla detoxilla vai syödä mistään välittämättä? Vaikuttaisiko mikään vai onko syy jossain ihan muualla?

Aloitin hormonaalisen ehkäisyn käytön juurikin vuosi sitten. Nyt aloin ajatella, että siinä voisi olla yksi mahdollinen syy painonnousuun. Pelkällä lihasmassan kasvulla tuota painonnousua ei voi selittää, vaikka sitäkin on todella tapahtunut. Toivoisin teiltä lukijoilta kommenttia, jos ehkäisyä käytätte, että oletteko te huomanneet sillä olevan mitään tekemistä painonne ja ruokahalunne kanssa?

-Iida

CekYvhy.jpg

pCfPfiw.jpg

Lisää laihdutuksestani voit lukea seuraavista postauksistani!

Miten laihduttaa viisi kiloa?

Minun ei tarvitse laihduttaa

Miten olen ajatellut olevani lihava?

Onko pakko hyväksyä itsensä?

2 kommenttia

Nel 12.10.2016 - 20:43

Heitä vaaka menemään, mittanauha ja hyvä olo kertoo edistymisestä enemmän! Itsellä paino heittelee kuukautiskierron mukana 4kg. Voi hyvin olla vaan nesteitä. Pää pystyyn ja jatka samaan malliin, lepopäiviä unohtamatta! Kropp tarvitsee myös niitä pari kappaletta viikossa laihtuakseen.
Ihanaa syksyä!

Vastaa
Iidaafel 14.10.2016 - 10:18

Kiitos kommentistasi! Olet niin oikessa, hyvä muistutus tuokin! Lepo on tärkeässä osassa. Kiitos sulle!

Vastaa

kommentoi postausta