Home » Sweetpotatoe Mudcake

Sweetpotatoe Mudcake

by Iida Åfeldt

DSC_0463.JPG

Taas tuli tehtyä jotain todella hyvää! Koituu omaksi kohtalokseni, sillä minä nämä tekemäni herkut sitten yksin syön. Jälleen kerran ei haitannut, sillä tämä oli niin hyvää, ettei sen syöminen yksin ollut mikään ongelma! Koska rakastan suklaata maailmassa eniten, niin mietin tämän kakun tekemistä jouluksi! Voisi sopia todella hyvin joulupöytään. Kakku on mehevä ja kostea, siinä ei ole ollenkaan jauhoja, maitoa tai valkoista sokeria. Raakakaakaojauhe tekee siitä suklaisen viettelyksen. Suosittelen tumman suklaan ystävälle, sillä mitenkään todella makeaa kakku ei ole ja kaakaon maku tulee voimakkaasti esiin.

DSC_0467.JPG

DSC_0469.JPG

Bataattimutakakku

(maidoton, vegaaninen, gluteeniton)

 

POHJA

300-400 g kypsäksi höyrytettyä bataattia soseutettuna

1 1/4 dl kookossokeria

1 1/4 dl raakakaakaojauhetta

1/2 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

2 rkl sulatettua kaakaovoita

vaniljajauhetta

kanelia

 

SUKLAAKUORRUTE

n. 10 tuoretta taatelia kivet poistettuna

1 dl vettä

1/2 dl raakakaakaojauhetta

 

Päälle halutessasi kourallinen raakasuklaata rouhittuna

 

Kuori ja pilko bataatti. Keitä bataattia kunnes se on kypsää ja soseuta. Sekoita soseutetun bataatin joukkoon kookossokeri. Sekoita raakakaakaojauhe, sooda, leivinjauhe ja mausteet yhteen. Sekoita seokset. Sulata kaakaovoi vesihauteessa ja lisää taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, jonka halkaisija olisi noin 15 cm esim. pieni irtopohjavuoka. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Valmista suklaakuorrute blenderissa sekoittamalla kaikki aineet keskenään ja levitä jäähtyneen kakun päälle.Ripottele päälle vielä raakasuklaata.

DSC_0471.JPG

-Iida

kommentoi postausta