Home » Syksyn suunnitelmat

Syksyn suunnitelmat

by Iida Åfeldt

Usein kesän päättymiseen liittyy surua ja haikeutta, muttei tänä vuonna. Tänä vuonna syksy tuo mukanaan niin paljon odotettavaa! Ja oikeastaan tämä syksy tulee laittamaan elämää uusiksi monella tapaa!

Esikoisen synttärijuhlat

Uskomatonta katsoa taakseen. Olen ollut jo neljä vuotta äiti. Syyskuu on esikoisen synttärikuukausi ja nyt hän täyttää jo neljä vuotta. Vastahan hän syntyi! Vähän jopa pelottavaa miten nopeasti vuodet menee menojaan.

Pian vietämme hänen synttäreitään. Olen alusta asti pitänyt juhlat aina kahdessa osassa, omat juhlat sukulaisille ja omat juhlat ystäväperheille lapsineen. Lapseni on varmasti puoli vuotta sitten aloittanut syntymäpäiviensä suunnittelun ja tiennyt hyvin tarkkaan mitä juhliltaan haluaa. Pidämme naamiaisjuhlat ja sankari itse aikoo olla Spider-man, joka näin ollen on myös juhlien kantava teema. Viime vuonna väkertelin paloautokakkua ja nyt sitten olisi vuorossa hämähäkkikakku.

Ihanaa katsoa miten tohkeissaan hän on tulevista juhlista ja joka aamu muistaa kysyä montako päivää on vielä jäljellä, että juhlitaan!

Viime vuoden juhlatunnelmaa voit katsoa täältä.

Anastasia musikaali, Monster Jam, hotelliyö ja hemmotteluhoitoja

Syksy on täynnä monia kivoja juttuja. Ehkä olen vähän ahnehtinutkin tekemistä syksyyn sillä ajatuksella, että “haluan tehdä tämän vielä ennen vauvaa”. Anastasia musikaalia olen todella odottanut ja sitä olinkin katsomassa viime viikolla Tampereen Teatterissa. Esitys oli todella upea ja suosittelen sitä! Roolisuoritukset oli taidokkaat, lavasteet ja puvut upeat sekä musiikki kaunista. Niin monessa kohdassa sai myös nauraa, esitys oli todella hauska, erityisesti toinen puolisko väliajan jälkeen.

Olen menossa esikoisen kanssa kahdestaan katsomaan Tampereelle monsteriautoja Monster Jam esitykseen. Liput ovat hänen synttärilahjansa. Toki esitys vain sattuu olemaan lähellä laskettua aikaa ja olen joutunut sumplimaan mahdollista varahenkilöä, jos näyttäisi siltä, etten itse pääsisi.

Esikoisen kanssa olemme menossa kaksin myös hotellilomalle. Menemme yhdeksi yöksi hotelliin Helsinkiin vielä syyskuussa. Käymme pikkulego kaupassa, eli Pii Poo -myymälässä, joka on hänne toiveensa.

Olen nyt viimeisille raskausviikoilla varannut raskaushierontaa ja jalkahoitoa. Kolotuksia alkaa olla sen verran, että on aivan ihanaa rentoutua lempeässä hieronnassa ja saada sitä kautta apua omaan jaksamiseen. Jalkahoitoon on pitänyt mennä koko kesä, mutten ole saanut aikaiseksi. Nyt sitten pakko, eli vauva, pistää liikkeelle ja sain ajan varattua. Josko saisi jalat parempaan kuntoon!

Ystävän häät

Ihana ystäväni menee naimisiin tänä syksynä ja pääsen tätä hetkeä todistamaan. Rakkautta on aivan mieletöntä päästä juhlimaan. Häät ovat juhlana jotain aivan omaansa. Viimeksi olin häissä kesällä 2018. Ystäväpiirissäni ei ole vielä kovin monia häitä juhlittu. Tähän asti vasta kaksi ystävääni on mennyt naimisiin. Nämä häät ovat 200 km päässä ja lähellä laskettua aikaa, eli tilanteeseen liittyy pientä jännitystä siltäkin osin. Alustavasti jään hääpaikalle yöksi ja juhlin oman kuntoni mukaan sen aikaa mikä hyvältä tuntuu. Häät saattavat olla viimeinen lapsivapaani hetkeen!

Omat syntymäpäivät

Täytän lokakuussa 30 vuotta. Joskus ajattelin, että sen ikäinen on ihan ikäloppu. Iän myötä on kuitenkin tullut huomattua, että elämä vain paranee vuosi vuodelta. Niinpä menen innokkaasti kohti uutta vuosikymmentä. Juhlin muutaman ystävän kanssa kolmekymppisiäni ennakkoon kesällä, joten en enää mitään isompia juhlia järjestä. Varmasti virallisena päivänä tulen lähipiirille kahvit keittämään ja ainakin valmistamaan itselleni spessumman aamupalan! Tulevan vauvan ristiäisiin olen ajatellut yhdistää sitten sukulaisten kahvittelun.

Vauvan syntymä

Tämä on tietysti koko syksyn odotetuin asia. Vauva. Meille tulee vauva, ihan oikea vauva! Välillä edelleen on vaikea käsittää sitä todeksi. Laskettuaikani on lokakuussa, joten tulevat viikot ovat yhtä jännittävää odottelua. Synnytyshän voi käynnistyä oikeastaan koska vaan. Tässä tietenkin jännittää myös se, syntyykö vauva ennen omaa syntymäpäivääni vai vasta sen jälkeen. Asialla ei todellisuudessa ole väliä, mutta olisi ajatuksena kiva lähteä uuteen vuosikymmeneen kahden lapsen äitinä.

Kastejuhlat

Vauva ei ole vielä edes syntynyt, mutta olen jo suunnitellut hänen ensimmäisiä juhliaan. Meillä on niin pieni koti, että kastejuhlat täytyy järjestää kodin ulkopuolella. Kuvittelin olevani tosiaan ajoissa liikkeellä juhlatilojen vuokraamisen kanssa, kun vauva ei ole edes syntynyt, mutta niin vain olin väärässä. Onneksi sain loppusyksyyn vuokrattua mieleiseni tilan. Samalla sitten olen hoitanut tarjoiluja ja tilannut nekin jo valmiiksi. Pappina työskentelevä ystävänikin on nyt “varattu” kyseiselle päivälle ja toiset ystävät buukkasin tilaisuuteen esiintymään. Esikoisen ristiäiset olivat samana päivänä, kun minä täytin 26-vuotta. Tuntui todella hienolta pitää juhlat juuri omana syntymäpäivänä. Nyt tulevan vauvan ristiäisiin olen ajatellut yhdistää omat synttärini jälleen. Voimme juoda kakkukahvit vauvan kasteen ja minun kolmekymppisten kunniaksi.

Esikoisen kastejuhlasta voit lukea tästä.

Remppailut alkaa

Ostin ensiasuntoni heinäkuussa ja asunto vapautuu käyttööni loppusyksystä. Ennen kuin muutamme uuteen kotiin, on siellä välttämätöntä laittaa muutamia juttuja uusiksi, kuten märkätilat. Märkätilojen remontoiminen on myös kaikkein helpointa tässä kohtaa, kun emme ole vielä muuttaneet asuntoon. Lisäksi haluan maalata ja tapetoida, jotta asunnosta saadaan enemmän meidän näköinen. Vanha parketti myös laitetaan uusiksi hiomalla, sävyttämällä ja lakkaamalla se. Olen löytänyt urakoitsijan, jonka kanssa tässä syksyn aikana näemme ja suunnittelemme tulevaa remonttia. Tulee kyllä olemaan upeaa nähdä miten asunto muuttuu ja rakentuu meidän kodiksi. Odotan sitä todella paljon. Vaikka on varmatsi myös uuvuttavaa hoitaa remppaa, muuttoa, leikki-ikäistä, vauvaa ja koiraa samaan aikaan sekä yrittää siinä elää samalla itsekin. Mutta jostain syystä asenteeni on nyt täynnä tarmoa. Siinä kuitenkin tietää tekevänsä asioita oman unelman eteen ja tietää tilanteen väliaikaisuuden.

KUVAT: Sini Huuskola-Bergdahl

6 kommenttia

Riikka 14.9.2022 - 07:59

Kuulostaa niin ihanalta! Tässähän alkoi itsekin odottaa sinun syksyä! 😍

Vastaa
Iida Åfeldt 14.9.2022 - 08:08

Voi ihanaa💛 joo tässä on kyllä paljon odotettavissa!

Vastaa
Lintsi 14.9.2022 - 08:09

Ihanilta suunnitelmilta kuulostaa:) tsemppiä loppuodotukseen!

Vastaa
Iida Åfeldt 14.9.2022 - 09:53

Kiitos❤️

Vastaa
Hanna 15.9.2022 - 08:37

Olet kaunis noissa kuvissa!

Vastaa
Iida Åfeldt 15.9.2022 - 09:33

Voi kiitos!

Vastaa

kommentoi postausta