Home » Uusi vuosi ja friikkipirtelö (V, M, G)

Uusi vuosi ja friikkipirtelö (V, M, G)

by Iida Åfeldt

CSC_0869.JPG

Ihanaa vuotta 2017 kaikille! Aamulla herääminen oli hieman hankalaa ja silmäpussit tuntuivat taas painavan silmiä aika tavalla, mutta lähdin sinnikkäästi lenkille. Taivas oli kauniin sininen ja kirkas. Pakostakin tuli hyvälle mielelle ja lenkin jälkeen tein aamupalaksi vegaaniset friikkipirtelöt kaikille. Oli vaan aika tuhtia, kun tein tämän kookosmaitoon ja päällä oli vielä kookoskermaa. Lasin reunalla oli raakasuklaata ja pirtelön päällä oli marjoja, lisää raakasuklata ja gluteenittomia keksejä. Päällehän voi halutessaan laittaa mitä tahansa herkkuja, jotta pirtelöstä saa tehtyä näyttävän. Koti raati harmitteli väärän värisiä pillejä, mutta muitakaan ei nyt ollut.

CSC_0870.JPG

CSC_0872.JPG

Friikkipirtelö

2 annosta

(vegaaninen, gluteeniton)

 

4 dl kasvimaitoa

–> mantelimaito on hyväksi todettu, tässä kuvan versiossa kookosmaitoa

2 banaania

2 dl mansikoita/muita marjoja

2 tl vaahtera- tai agavesiirappia

 

PÄÄLLE

kookoskerma

–> 1 tlk kookosmaitoa, vaniljajauhetta, 2 rkl vaahterasiirappia

 valmista raakasuklaata tai kotona loihdittua, ohje täällä

marjoja

keksejä

 

Sekoita marjat, banaani, kasvimaito ja makeutus blenderissä tasaiseksi pirtelöksi. Paksumpaa saat, jos käytät hieman jäisisiä banaaneja ja marjoja. Valmista raakasuklaa tai käytä valmista raakasuklaata, jonka uudelleen sulatat vesihauteessa. Valuta sulanut suklaa pirtelölasien reunalle. Kaada tämän jälkeen pirtelö laseihin. Valmista kookoskerma. Ota jääkaapissa ylösalaisin yön ollut kookosmaitotölkki ja kaavi kulhoon paksu valkoinen osa. Lisää joukkoon vaniljajauhe ja makeutus ja sekoita sähkövatkaimella. Toki voit käyttää suosimiasi vegaanisia vaahtoja, jotka ovat jo valmiita kuten soijavispi.

Aseta kookoskerma pirtelöiden päälle. Laita päälle myös haluamiasi herkkuja kuten tuoreita marjoja, pähkinöitä, keksejä ja raakasuklaata. Nauti pirtelöt heti.

CSC_0873.JPG

Kaikkea hyvää sinun pian alkavaan vuoden ensimmäiseen viikkoon!

-Iida

kommentoi postausta