Home » Meidän arkiruokaa – Bataatti-kikhernecurry

Meidän arkiruokaa – Bataatti-kikhernecurry

by Iida Åfeldt

kikhernecurry

Tätä söimme viimeksi tänään! Tein kastikkeen sunnuntaina ja olemme syöneet siitä alkuviikon. Eemi rakastaa kikherneitä ja minä taas rakastan tätä kastiketta, jonka ystäväni toi keittiööni aikoinaan! Bataatti tuo tähän ihanasti makeutta. Tykkään tehdä helppoja “mössökastikkeita”, joissa on papuja ja kikherneitä. Ne ovat usein nopeita ja helppo tapa lisätä kasvisruokaa viikkoon.

Kastikkeeseen voi lisätä mausteita oman maun mukaan, nyt ohjeessa mausteita on hillitysti, jotta se maistuu koko perheelle. Monet lapset toki pitävät mausteisesta ruoasta, mutta Eemi ei niinkään. Lisäksi hänen takiaan käytän persiljaa enkä korianteria, vaikka itse pidän enemmän jälkimmäisestä. Tähän sopii hyvin myös inkivääri ja tahini. Pussipakastemangoja joukossa kruunaa mielestäni kastikkeen, mutta kanssaruokailijani ei niitä arvosta.

Pidetäänkö teillä mausteisesta ruoasta?

kikhernecurrykikhernecurry

2 kommenttia

NK 22.4.2020 - 02:37

Näyttää herkulliselta! Menee kokeiluun! 🙂
Meillä ei ole lapsia, mutta muistan omasta lapsuudesta, että tykkäsin mausteista enemmän kuin vanhempani! 😀 Söin kokonaisia pippureita suoraan purkista, kun silmä vältti. Äiti (tosi mietojen makujen ystävä) oli joskus jakanut riisiruuan kahteen muoviastiaan jääkaappiin, isän annokseen currya, minulle vain vähän suolaa. Menin ja otin omatoimisesti isän annoksen ja pistelin naamaani! Nykyään laitan TOSI tulista ruokaa; onneksi kanssaruokailijani on samoilla linjoilla! 🙂

Vastaa
iidaafel 27.4.2020 - 19:49

Oho onpa hauskaa :DD Monet kyllä tykkää. Ja jos lapsena jo tottuu mausteisiin, niin aikuisenakin niistä varmasti pitää!

Vastaa

kommentoi postausta