Home » Vegaaninen ja gluteeniton banaanileipä

Vegaaninen ja gluteeniton banaanileipä

by Iida Åfeldt

Ostan aina meille banaaneja, vaikkei meistä kumpikaan tykkää niitä sellaisenaan syödä. Ja aina ne sitten ehtii tummua lähes kelvottomiksi. Olenkin lähes viikottain tehnyt banaanileipää. Se säilyy hyvin useita päiviä ja toimii eväänä töissä. Ihana pitää töissä kahvitauko ja kaivaa repusta banaanileivän pala.

Eemikin on tykästynyt banaanileipään. Sen takia ohje onkin maidoton ja munaton, eikä sisällä lisättyä sokeria. Sopii siis monelle!

Ohjetta on helppo varioida lisäämällä taikinaan kuivattuja hedelmiä joukkoon tai pähkinöitä. Osaan taikinasta voi lisätä vähän kaakaojauhetta ja tehdä tästä ”tiikerikakun”.

9 kommenttia

aessi 7.2.2020 - 12:45

Uu pakko kokeilla, niin kauniin näköinenkin 🤩

Vastaa
iidaafel 7.2.2020 - 13:26

Tämä on kyllä hyvää!

Vastaa
Nimet.on 7.2.2020 - 14:22

Meillä ”paremmin kypsyneet” banaanit on tapana käyttää vähän samaan tyyliin banaanikakuun https://valurautapadasta.blogspot.com/2020/01/banaanikakku.html?m=1.
Reseptin kananmunat voisi varmasti korvata lisäämällä enemmän banaania.

Vastaa
iidaafel 7.2.2020 - 22:11

Hyvältä kuulostaa tämäkin!

Vastaa
Hookoo 7.2.2020 - 17:56

Tätä ohjetta kokeilen viikonloppuna. Kiva ajatus tuokin, et maustaa kaakaolla.

Vastaa
iidaafel 7.2.2020 - 22:10

Kiva kuulla! Kaakon kanssa tulee hyvää!

Vastaa
banaani 5.5.2020 - 15:24

Heippa, ohje vaikuttaa tosi hyvältä ja ajattelin tätä tehdä, mutta tekstistä voisi poistaa kohdan ”ei lisättyä sokeria”, kun leipään tulee siirappia, joka on silkkaa sokeria nestemäisessä muodossa. 🙂

Vastaa
TarjaHelena 19.7.2021 - 19:54

Kylläpä tulikin hyvän makuinen ”banaanileipä” tällä ohjeella. Oli lisäksi helppo tehdäkin.

Vastaa
iidaafel 20.7.2021 - 20:53

Tosi kiva kuulla!

Vastaa

kommentoi postausta