Home » Ystävänpäivä askarteluja tarratulostimella

Ystävänpäivä askarteluja tarratulostimella

by Iida Åfeldt

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ BROTHER P-TOUCH CUBE

Kaikki nämä askartelut syntyivät Brotherin P-Touch CUBE tarratulostimen innoittamana. Kerroin tammikuussa saaneeni tarratulostimen käyttöön ja se on koukuttanut minut ihan täysin. Lue edellinen postaukseni: Tarratulostin on askartelijan unelma.

CUBE tarratulostimella voi tulostaa tarroja ja tekstiilinauhoja. Myös silitettävien tekstiilinauhojen tulostaminen on mahdollista. P-touch CUBE -tarratulostimen maksimileveys tarroille sekä nauhoille on 12 mm ja rinnakkaismallin P-touch CUBE Plussassa maksimileveys on 24 mm. Tarroja ja nauhoja on saatavilla useissa eri väreissä ja leveyksissä.

Brotherin tarratulostin yhdistetään Bluetoothin avulla puhelimeen tai tablettiin, johon ladataan Brotherin oma sovellus P-touch Design&Print. Sovelluksessa luodaan omia tarroja ja tarrat tulostuvat laitteesta. Sovellus on ladattavissa iOS- ja Android -laitteille veloituksetta. Laitetta on todella helppo käyttää. Tarrojen suunnittelu ja tulostus sovelluksen kautta on mieletön ominaisuus ja tekee laitteesta todella helppokäyttöisen.

Kaikissa tämän postauksen askarteluissa olen käyttänyt tarranauhoja sekä satiininauhoja. Minusta satiininauhat ovat upeita ja tekevät tavallisistakin asioista kauniita.Tulostimen avulla nauhaan saa mitä vain symboleita ja tekstiä. Se tekee nauhoista persoonallisia ja ainutlaatuisia. Mitä onkaan lahjapaketti tai kukkakimppu sidottuna upealla nauhalla, jossa lukee saajan nimi ja toivotus!

RISTINOLLA YSTÄVÄNPÄIVÄKORTTI

Tarvitset:

 • tarratulostimen ja yhteensopivaa tarranauhaa
 • kartonkia
 • tusseja

Ristinolla-peliä muistuttava kortti syntyi taittamalla A4-kokoinen kartonki puoliksi. Ristikko on tehty tulostamalla mustaa tarraa ilman tekstiä. Ristikko on mahdollista myös piirtää tusseilla.  Sydämet on tusseilla piirretty ja väritetty, LOVE-teksti on tulostettu tarratulostimella ihanaan sydän tarranauhaan. Todella simppeli ja kaunis kortti toteuttaa.

Kortin sisään liimasin kuvia minusta ja Eemistä. Ne lähtevät postissa Eemin kummitädeille.

SYDÄNTIKKU YSTÄVÄNPÄIVÄKORTTI

Tarvitset:

 • jäätelötikkuja
 • kartonkia
 • askartelusilmiä
 • tusseja
 • sakset
 • paljetteja, höyheniä, tarroja tms.
 • tarratulostimen ja yhteensopivaa satiininauhaa

Leikkaa kartongista kaksi sydäntä. Voit myös luoda ihan oman kuviosi. Muista leikata kuviolle vastakappale.

Koristele sydän haluamallasi tavalla, liimaa sille silmät ja piirrä suu. Levitä liimaa takakappaleeseen ja jäätelötikkuun, liimaa sydämet päällekäin niin, että tikku jää niiden väliin. Anna kuivua.

Viimeistele sydäntikku-kortti satiininauhalla, johon olet tulostanut haluamasi tekstin. Tulostin saman tekstin monta kertaa putkeen, ilman nauhan katkaisua, jolloin sain helposti tekstin toistumaan ja nauhasta pitkän. Toiselle puolelle voit kirjoittaa vielä terveiset tai tehdä vastaavan tarroilla.

YSTÄVÄNPÄIVÄHEIJASTIN

Tarvitset:

 • paperia ja kynä
 • askarteluhuopaa
 • heijastinkangasta
 • askartelupallon
 • avaimenperän tai hakaneulan
 • tarratulostimen ja yhteensopivaa satiininauhaa
 • neulan ja lankaa/ompelukoneen
 • sakset

Piirrä paperille haluamasi kuvio, esimerkiksi kuvan mukainen pupu. Leikkaa kuva paperista ja laita se heijastinkankaan päälle. Piirrä kuvio kankaaseen ja leikkaa se irti. Laita kaava huovan päälle esim. nuppineulalla ja leikkaa aavistus alkuperäistä suuremmaksi. Leikkaa huovasta toinen samanlainen, niin, että sinulla on kaksi samanlaista huovasta leikattua kuviota.

Laita huopakuviot päällekkäin ja heijastinkuvio niiden päälle. Tulosta satiininauhaa haluamallasi tekstillä. Taita se kaksin kerroin ja laita kahden huopaosan väliin. Voit kiinnittää osat muutamalla nuppineulalla. Itse ompelin osat toisiinsa muutamalla pistolla, mutta mahdollisuuksien mukaan ja kestävämmän lopputuloksen saamiseksi heijastimen voisi ommella kauttaaltaan. Ommella täytyy niin, että neula menee kaikkien kerrosten läpi ja satiininauhan kohdalla on hyvä olla huolellinen, jotta se kiinnittyy kunnolla. Viimeiseksi ompeli hännän paikalleen.

Vinkki: Silitettävä heijastinkangas helpottaa tekemistä. Sen voi silittää yhden huopakappaleen päälle. Huopakappaleet voi ommella toisiinsa ja sisälle laittaa vaikka vähän täytettä, jotta heijastimesta saa pehmeän!

Lisää P-touch Cube tarratulostimesta voit lukea tuotteen sivulta, tästä!

Tarratulostinta jälleenmyy mm. seuraavat:

Brotherin verkkokauppa

Veikon kone

Data Group

Verkkokauppa.com

12 kommenttia

Nimet on 8.2.2020 - 13:28

Tuo satiininauhalle tulostaminen on kyllä huippu hieno juttu!
Tarrojen kanssa mulle riittää vanha mekaanisesti raksuttavat dymo 😃

Vastaa
iidaafel 8.2.2020 - 20:09

Dymo on klassikko ja toimii hyvin! Tässä toki nämä satiininauhat on luksusta, aivan ihana tulostaa niihin!

Vastaa
s.a.d.e 9.2.2020 - 12:34

Meillä oli Dymo, jonka pelastin erään toimiston roskalavalta. Mutta alkoi ärsyttää se, että teipit tulivat niin kalliiksi. Tuntuu, että usein laitteet tehdään edullisiksi ja tarvikkeista kiskotaan. Minkä hintaisia teipit ja nauhat ovat tässä?

Vastaa
iidaafel 9.2.2020 - 20:51

Joo se on toki ihan totta, että tarvikkeet maksaa. Itse laite on noin 50€ ja siinä tulee mukana yksi tarrakasetti. Muuten tarrat ja nauhat ovat noin 10€ per pakkaus.

Vastaa
askartelija 16.2.2020 - 00:21

Ryntäsin innoissani ostamaan tämän, koska rakastan askartelemista. Yllättäen pakkauksessa (69 €) ei tullut mukana latausjohtoa. Olisi tarvittu 6 kpl AAA-paristoja, jotta laitteen saa käyttöön. Hieman yllättävää. Yleensä tuon hintaluokan laitteisiin kuuluu latausjohto! Eli todellakin ostin laitteen ihan sinun bloggauksesi ansiosta, mutta en kuitenkaan pääse käyttämään sitä ennen kuin saan jostain latausjohdon/kasan paristoja. Yleensä kyllä laitteita pääsee käyttämään heti, myöskään myyjä ei kertonut, että pitää ostaa erikseen johdot (jos pitää??) tai sitten iso kasa paristoja… Ottaa kyllä raskaasti päähän, että ostettuani laitteen joudun jahtaamaan johtoja tai paristoja, jotta voin käyttää laitetta!!

Vastaa
askartelija 16.2.2020 - 00:22

Eli varmaan kiva käyttää, jos onnistuu saamaan jostain virtalähteen tai paristot…

Vastaa
askartelija 16.2.2020 - 00:33

Ok, eli pitää ostaa joko 6 kpl AAA-paristoa tai “vaihtoehtoisesti laitetta voi käyttää liittämällä lisävarusteena saatava verrkolaite”.

Vastaa
askartelija 16.2.2020 - 00:35

Vajaa 70 € laitteiseen voisi todellakin kuulua verkkovirtalähde!! Harmi ettet kerro esittelyssäsi, että laitteen virtalähde on näin vaikeasti saatavilla…

Vastaa
iidaafel 16.2.2020 - 19:18

Tuotesivuilla, joihin on linkki blogissa asia tulee ilmi. Ostopaikasta riippuen tuotteen saa edullisemminkin. Siinä ei tule latausjohtoa mukana. En tajunnut asiaa tuoda ilma, sillä itse laitoin paristot koneeseen ja aloin hommiin. Itse en pitänyt asiaa vaikeana, mutta varmasti toiset tykkää tehdä toisin.

askartelija 16.2.2020 - 22:51

Pahoittelut jos kuulostin äkäiseltä, olin tosi pettynyt, kun en saanutkaan laitetta samantien käyttöön. Myyjä ei tuntenut laitetta, eikä siis osannut neuvoa paristojen ostoon. Mielestäni myös käyttöohjeet ovat harvinaisen hämärät. Sain nyt laitteen toimimaan kännyltä – netissä sanotaan, että voi käyttää myös läppäriltä, mutta Brotherin sivuilta on mahdotonta löytää ajuria. Ei kertakaikkiaan löydy…

iidaafel 15.6.2020 - 07:37

Tässä vielä Brotherin vastaus asiaan, jos joku muu on vastaavassa tilanteessa joskusAjurit ja käyttöohjeet löytyvät sähköisesti kunkin tuotteen kohdalta välilehdestä ”Tuki”. Pahoittelumme, ettei haluamasi tieto löytynyt vaivatta, otamme palautteen kehitysideana vastaan.
Tässä suora linkki P-touch CUBEn ajuriin:

https://www.brother.fi/tuki/pt-p300bt/downloads

Ystävällisin terveisin Brother

Tavarat järjestykseen tarratulostimen avulla - iidanmatkassa.fi 14.9.2022 - 12:06

[…] Ystävänpäiväkortti-ideoita  […]

Vastaa

kommentoi postausta