Home » Vegaaninen ja gluteeniton porkkanakakku

Vegaaninen ja gluteeniton porkkanakakku

by Iida Åfeldt

  Olen porkkanakakun rakastaja. Hauska huomata, että tämä on jo kolmas porkkanakakku resepti blogissani. Olen julkaissut yhden, joka on maidoton ja gluteeniton, yhden, joka on gluteeniton ja nyt vegaanisen ja gluteenittoman. Paras on mielestäni ollut gluteeniton porkkanakakku, mutta nämä maidottomat ja munattomatkin ovat tietysti oikein hyviä.

Saa nähdä mihin suuntaan Eemin allergiat menee, mutta voi olla, että maidottomat ja munattomat kokkailut tulevat tutuiksi. Nyt juhlittiin kuitenkin hänen puoli vuotta kestänyttä taivaltaan porkkanakukulla ja kahvilla! Eemi ehti myös tarrata kakkuun kiinni ja kuorrute sai kyytiä-

Porkkanakakun voi tehdä kakkupohjavuokaan tai pellille. Kakkupohjaan tehdessä, kannattaa pohja halkaista kahtia ja laitta kuorrutusta väliin sekä päälle. Kuorrutteessa kannattaa käyttää Violife -merkkistä tuorejuustoa. Olen tehnyt muutaman kerran Oatlyn kauratuorejuustoon, mutta kauran maistaa, ja maku on tässä hieman karvas. Myös soijatuorejuusto toimii.

PORKKANAKAKKU (G&V)

POHJA

4-5 dl porkkanaa raastettuna

3 dl kookossokeria/fariinisokeria

2 dl kookosöljyä tai muuta vastaavaa öljyä/margariinia sulatettuna

2 dl kasvimaitoa

0,5 dl perunajauhoja

5,5 dl gluteenittomia jauhoja/jauhoseosta (esim. manteli- ja riisijauhot)

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

2 tl kanelia

1 tl neilikkaa

KUORRUTUS

200 g maidotonta tuorejuustoa (violife toimii tässä parhaiten)

100g margariinia

2 dl tomusokeria

ripaus vaniljauhetta

  • Laita uuni 175 asteeseen.
  • Kuori ja raasta porkkanat
  • Sekoita sokeri, sulatettu öljy ja kasvimaito kulhossa.
  • Sekoita kuivat aineet toisiinsa eri kulhossa ja yhdistä ne nesteseokseen. Lisää viimeiseksi joukkoon porkkanaraaste.
  • Voitele kakkuvuoka ja kaada taikina siihen. Tai kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä tasaisesti.Paista kakkua noin 50 minuuttia ja peltiversioita noin 20-30 minuuttia.
  • Sekoita margariini, tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljajauhe sähkövatkaimella sekaisin. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Ripottele mantelirouhetta niin halutessasi!

LUE MYÖS
Maidoton ja gluteeniton porkkanakakku

Gluteeniton porkkanakakku

24 kommenttia

Elisainen 24.3.2019 - 00:33

Nam! Tätä voisi tehdä myös oman pojan synttäreille. Annoitko pikkuisen maistaa kuorrutetta hänen päästessään herkkuun kiinni? ? Näyttää kyllä niin hyvältä ettei ihme jos hänellekin kelpasi!

Vastaa
iidaafel 26.3.2019 - 13:12

Kiitos! Nyt en antanut pikkusen maistaa, koska ikää on 6kk, mutta varmasti 1-v synttäreillä sitten saa maistella!

Vastaa
Puhdasta lähiruokaa 26.3.2019 - 13:33

Hei,
Sinulla on paljon vegaanisia reseptejä instassa ja blogissasi. Niihin on mukava tutustua. Olisi kiva jos julkaisisit myös joskus vegaanisia reseptejä, jotka on tuotettu eettisesti ja vastuullisesti ja niiden hiilijalanjälki olisi mahdollimman pieni. Esimerkiksi itse en pidä eettisesti järkevänä ostaa kaukana tuotettuja soijamaitoa/kermaa, kookosrasvaa/kermaa, avocado jne. Esimerkiksi avocadon tuottamiseen kuluu todella paljon vettä niissä maissa, jossa vedestä on muutenkin pulaa. Eli haluaisin lukea blogistasi vegaanista lähellä tuotetuista ja sitä kautta pienemmällä hiilijalanjälellä olevista tuotteista tehdyistä resepteistä. Eli lähiruokaa haluaisin nähdä resepteissäsi. Ei ilmaston muutos pysähdy sillä, että ostamme vaikka naapurivaltioiden tuottamia elintarvikkeita joiden kasvatuksessa ei huomioida ilmastoa. Soijamaitoa ei muuten suositella poikalapsille, koska se voi aiheuttaa hedelmättömyysongelmia, näin minulle sanoi yksi lääkäri. Voidaan pohtia siis kuinka terveellistä ja puhdasta tuo soija onkaan…. ?

Vastaa
iidaafel 26.3.2019 - 14:19

Kiitos kommentista ja toiveesta! Varmasti pyrin sitä huomiomaan 🙂

Vastaa
Joopa joo 10.9.2019 - 17:53

Kiitos Iida, taidan kokeilla kakkua tytön synttäreille! 🙂

Vastaa
Mirtsu 30.3.2019 - 20:57

Toimiva resepti ja sairaan hyvä kakku! Enpä ole ennen näin hyvää gluteenitonta ja vegaanista porkkanakakkua syönytkään. 🙂

Vastaa
iidaafel 31.3.2019 - 15:23

Voi miten ihana kuulla, kiitos <3

Vastaa
Kerttu Keinänen 9.11.2019 - 10:36

Tosi helppo ohje. Olen tehnyt tätä muutamaan otteeseen ja aina on tykätty. Laitan itse gluteenittomassa leivonnassa aina puolet glut. Kaurajauhoja. Maku ja rakenne ovat aivan toista. Tässäkin toimi ja gluteenittomalle leivonnaiselle ominainen höttöisyys jäi pois. Tuunasin ohjetta myös niin, että laitoin vielä kaardemummaa. Ihana tuoksu kotona. Mut tästä tulee uusin suosikkini kun voi laittaa mitä glutejauhoja tahansa mitä rasvaa tahansa ja mitä kasvimaitoa tahansa. Kiitos tästä!

Vastaa
Kerttu Keinänen 9.11.2019 - 10:39

Ja se vielä, että tein tuplaohjeen ja mahtui sekin pellille juuri ja juuri. Siitä tuli ihanan muhkeita paloja. Täytyy kokeilla vielä kakkuversiota.

Vastaa
Elina84 30.7.2020 - 18:48

Heippa! Tuleeko ohjeella suurinpiirtein kuinka monta annosta? Kiitos reseptistä!

Terkuin Elina

Vastaa
Cass 4.9.2020 - 15:43

Ohje vaikuttaa ihanalta ja tuoksu onkin mitä huumaavin! Eli edelleen uunissa valmistelen vuoassa valmistuvaa herkkua. Multa uupui ruokasooda ja komppasin sitten (extra)leivinjauheella sen sijasta. En tiedä johtuuko siitä vai mistä, mutta mun leivos ei millään meinaa kohota.. vaikka tuplamäärän tein ja mielestäni ohjetta noudatin (paitsi kuivan sokerin korvasin tummalla siirapilla, kun sitä piti käyttää pois) Voiko nämä johtaa siihen etten saa tätä ihanuutta kohoamaan ja valmistuksessakin kestää ja kestää, varmaan kohta yli 1h yhteensä ollut jo uunissa, välillä jo luulin sen olevan valmis kun sitten pitikin laittaa vielä takaisin..?

Vastaa
iidaafel 5.9.2020 - 12:10

Moikka! Onpa harmi ettei kohonnut! Mutta uskon suun olleen siinä, että otit pois uunista ja laitoit takaisin! Se usein lässäyttää. Ja toki jos vatkaus on jäänyt liian lyhyeksi.

Vastaa
Kanelia 2.10.2020 - 00:12

Mitä gluteenittomia jauhoja olette tuohon käyttäneet? Ei ole juuri kokemusta glut.leivonnasta, joten täsmäneuvoja kaipaisin. ? Esim. käykö joku kaupan valmis seos?

Vastaa
iidaafel 2.10.2020 - 12:24

Joo, kaupan valmisseos käy hyvin! Käytän usein Pirkan vaalea seosta tai Semperin!

Vastaa
raili 15.12.2020 - 21:29

Minkä kokoiseen peltille ohje on sopiva onko piirakka vuoka liian iso vai pieni

Vastaa
iidaafel 15.12.2020 - 21:55

Piirakkapohja on hyvä, melkein tekisin taikinan tuplana jos käyttää uuninpeltiä. Tai toki jos haluaa ohuen pihjan niin voi käyttää uuninpeltiä. Itselläni oli tässä suorakaiteen muotoinen noin 15×20 kokoinen vuoka.

Vastaa
Kim 24.9.2021 - 10:41

Kuinka monelle tuosta reseptistä tulee?

Vastaa
iidaafel 26.9.2021 - 21:26

Nyt en enää muista, kun tästä on aikaa kun olen reseptin julkaissut!

Vastaa
Arkileipuri 24.9.2021 - 13:30

Tein kuorrutteen Violife tuorejuustosta. Usko tai älä, mutta juoksettui! En ymmärrä, mikä siinä meni vikaan. Sekoitin rasvan ja tuorejuuston ensin sekaisin, ja ne juoksettui. Tomusokeria lisääminen ei paljon auttanut. Reagoiko huoneenlämmin margariini jääkaappikylmään tuorejuustoon ja siksi juoksettui?

Vastaa
iidaafel 26.9.2021 - 21:30

Voi ei! Onpa kumma! Ehkä lämpötila ero sitten vaikutti asiaan. Täytyisi joku kerta kokeilla eri tuotteilla kuorrutetta, kun nyt markkinoilla on muutakin kun violife 🙂

Vastaa
Ellu65 4.12.2021 - 20:19

Tulipa kummallisen makuinen..tein öljyllä niinkuin tavallisetkin porkkanapiirakkat…en ymmärrä ei edes porkkana maistu,niinkuin tavan versiossa.. ärsyttävää…

Vastaa
Kaiketon koti 3.2.2022 - 12:56

Hyvä resepti! Porkkanaa laitoin karkeana raasteena 8dl, öljynä 1.5dl rypsiöljyä. Sokerina 2.5dl fariinisokeria. Jauhoina 80g mantelijauhoa ja sen päälle loput kotimaista gluteiiniton jauhoseosta 5.5dl asti. Nesteenä oatlyn ikaffe. Mausteita laitoin runsaasti, lisäksi 1rkl kardemummaa. Lisäsin vielä 1pss hasselpähkinärouhetta.

Paistoin lasagnevuoassa 45min ja lopputulos oli niin hyvä ja mehevä, että yhdessä päätettiin jättää ilman kuorrutetta.

Että tavallaan moni asia toisin, mutta tämä resepti pohjana!

Vastaa
Kakutar 3.4.2022 - 14:38

Ihana resepti, olen leiponut tätä onnistuneesti vuosien varrella 2-3kertaa.
Mantelijauhoa olen lisännyt. Nyt tein neljännen kerran ja kakku on uunissa.
Unohdin mantelijauhon tällä kertaa! No, nyt tulee testattua ilman sitä. Laitoin
epähuomiossa pelkkää vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta. Toki perunajauhoja lisäsin myös. Minulla kuorrute ei ole
juoksuttunut koskaan.

Vastaa
iidaafel 7.4.2022 - 17:20

Kiva kuulla!

Vastaa

kommentoi postausta