Home » Kuntouta keskivartalo -verkkokurssi synnyttäneille äideille

Kuntouta keskivartalo -verkkokurssi synnyttäneille äideille

by Iida Åfeldt

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ NORDIC FIT MAMA

Noin kuukausi  synnytykseni jälkeen Riina otti minuun yhteyttä ja kysyi haluaisinko osallistua Nordic Fit Maman Kuntouta keskivartalo -verkkokurssille, joka on hänen yrityksensä. Osallistuin kurssille ja siitä alkoi meidän yhteistyömme. On ollut mahtavaa tutustua Riinaan ja oppia häneltä.

Kyseessä on siis verkkokurssi synnyttäneille äideille. Ei ole väliä oletko synnyttänyt sektiolla vai alateitse, sillä raskausaikana syvät vatsalihakset venyvät samaa tahtia kuin vatsa kasvaa. Samaan aikaan myös suorat vatsalihakset erkaantuvat vatsan eri puolille. Kurssilla paneudutaan erkauman kuntoutukseen. Vatsalihasten palutumista voi itse edistää ja saada ne entiselleen.

Vatsalihasten ja erkauman kuntoutuksen lisäksi kurssilla keskitytään lantionpohjan lihaksiin. Raskaus, mutta myös alatiesynnytys rasittaa lantionpohjan lihaksia. Lantionpohjasta lähtee kaikki keskivartalon toiminta, sillä on valtava vaikutus koko kehon toimintaan ja monien muiden lihasryhmien aktivaatioon. Eli pelkkien vatsalihasten tekeminen raskauden jälkeen on hyödytöntä, tulisi kiinnittää huomio lantionpohjan lihasten ja vatsalihasten yhteyteen.

Minä en todellakaan tiennyt tätä ennen kurssia. Kyllä sairaalassa, neuvolassa ja lääkärissä aina kyseltiin lantionpohjan lihasten perään, mutta en ymmärtänyt niiden merkitystä keskivartalon kuntoutukseen. Ja sitä kautta esim. selkään, sillä aktiivinen keskivartalo, syvät lihakset, tukee selän toimintaa. Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja tukee toisiaan toiminnoissa.

Kuntouta keskivartalo -kurssi sopii kaikille joiden synnytyksestä on alle vuosi. Spontaani palautuminen tapahtuu noin vuoden kuluessa synnytyksestä. Palautumisen aikana keho kuitenkin hyötyy siitä, jos sitä auttaa tarkoituksenmukaisella harjoittelulla. Itse osallistuin tosiaan kuukausi synnytyksen jälkeen. Ensimmäiset kolme kuukautta ovat kaikkein aktiivisinta aikaa palautumiselle. Jos synnytyksestä on yli vuosi, mutta sinulla on erkaumaa vatsalihaksissa, kannattaa ehdottomasti osallistua.

Kurssi kestää viisi viikkoa. Joka päivä saat harjotteet, joiden tekeminen vie 10 minuuttia. Kurssin voi käydä hyvin myös omaan tahtiin, jos joku viikko jää välistä, voi kurssia itse jatkaa sen loppumisen jälkeen. Aina ei myöskään ehdi treenata edes sitä 10 minuuttia, joten ihan hyvin voi tehdä kaksi seuraavana päivänä tai edetä omassa tahdissa. Minulle tietty kävi näin, tein aika lailla joka toinen päivä, mutta oli siitä hyötyä, parempi kun ei ollenkaan.

Seuraava kurssi alkaa jo maanantaina 25.3.Blogini lukijat saavat  kurssin 69 € hintaan.

Tästä linkistä pääset mukaan tuohon hintaan ja saat lisätietoa kurssista.

-Iida

*Ilmottautuminen linkin kautta tuo minulle taloudellista hyötyä.

kommentoi postausta