Home » Meidän arkiruokaa – Vegaaninen lasagne

Meidän arkiruokaa – Vegaaninen lasagne

by Iida Åfeldt

Olen jostain syystä ajatellut, että lasagne on todella työläs ruoka, jonka tekemiseen menee paljon aikaa. Viime vuoden puolella sain vegaaniruokaa syövän ystäväni kylään ja tein tätä lasagnea. Siitä tuli niin hyvää, että olen tehnyt lasagnea usein sen jälkeen. Eikä edes mennyt niin kauaa kuin kuvittelin, vaikka ensimmäisellä kerralla jouduin tehdä juustokastikkeen kahdesti, kun mokasin ensimmäisen satsin. Siitä tuli tosi jämäkkää ja osin palanutta, eli sen kanssa kannattaa olla tarkka. Kastikkeen pitää olla kiinteä, mutta valuvaa, jotta se levittyy kauniisti lasagneen.

Käytin juustokastikkeessa cashewjuomaa, mutta muutkin kasvijuomat toimivat. Juustoraasteena käytin Valion Oddlygood -raastetta. Minulla on sen verran suuri vuoka, että lasagnelevyjä meni aika paljon. Yksi pakkaus ei riittänyt, vaan omaan vuokaani tuli 14 levyä. Tein kolme kerrosta, joissa jokaisessa oli 4-6 levyä. Varmasti määrä vaihtelee sen mukaan millainen vuoka sinulla on käytössä. Käyttämäni lasagnelevyt olivat gluteenittomia, jotta ruoka sopi minulle ja Eemille, mutta se ei ole välttämätöntä. Voit tehdä lasagnen myös vehnäpohjaisista levyistä.

Tästä tulee todella hyvää ja riippuen perhekoosta, ruokaa syö useammalla aterialla.

4 kommenttia

Ulla. 11.6.2020 - 12:25

Onko sinulla jotain tietyn merkkistä vegaani juustoa mitä käytät tähän lasagneen ja muuhunkin ruokaan?. Mieheni on allerginen maitproteiinille ja itse kaipaisin ruokiin juustoa, mutta en ole löytänyt vielä hyvää vegaanista juustoraastetta.

Vastaa
I & S 23.2.2021 - 20:15

Tehtiin syntymäpäivä ateriaksi ja ehdottomasti paras lasagne mitä kumpikaan on tehnyt! Upea rapea kuori! Käytettiin violifen Epic Cheddar Mature juustoa ja sopii todella hyvin, samoin pinaatti. Kiitos Iida :)<3

Vastaa
iidaafel 25.2.2021 - 15:50

Voi vitsit, aivan mahtava kuulla! Kiitos!

Vastaa
ULLA. 22.10.2021 - 21:24

Kiitos vinkistä. Pitää kokeilla tuolla juustolla

Vastaa

kommentoi postausta