Home » Äitienpäivä ja viikonlopun viettoa

Äitienpäivä ja viikonlopun viettoa

by Iida Åfeldt

 Meillä oli aivan ihana viikonloppu! Juhlahumu alkoi jo perjantaina, kun hain Eemin päiväkodista. Päiväkoti tarjosi kaikille äideille take away -kahvin ja pullan mukaan äitienpäiväkortin kera. Tunsin suurta kiitollisuutta muistamisesta. Mietin mielessäni, että onneksi lapseni on varhaiskasvatuksessa! Onneksi siellä huomioidaan äitienpäivä ja taiteillaan ne kortit. Onneksi on joku, joka auttaa lastani tekemään sen kortin, sillä joillekin, kuten minulle, ne päiväkodin kautta tulevat muistamiset on niitä ainoita muistamisia. Kahvi ja pulla kädessä lähdin viikonlopun viettoon niin hyvillä mielin. Olo oli välitetty ja tärkeä.

Lauantaina kävimme Eemin kanssa kaupoilla ostamassa mummille äitienpäivälahjan. Lisäksi kävimme kukkakaupassa hakemassa etukäteen tilaamani äitienpäiväkimput. Äitini ja minä ostimme molemmat itsellemme lahjaksi äitienpäiväkukat ja minä kävin ne hakemassa, kun olin Eemin kanssa liikenteessä. Äitini kimppu oli ihanan raikas ja siinä oli paljon vihreää. Minulla taas oli hempeä ja tiivis kimppu. Molemmat olivat todella kauniit!

Lauantaina teimme ystävien kanssa eväsretken Haltialan kotieläintilalle. Voitteko uskoa, että traktoreista on puhuttu koko viikonloppu moneen kertaan! Oli todella ihana retki ja oli aivan ihana nähdä ystävääni Lauraa. Ihailen Lauraa äitinä, mutta sen lisäksi hän on aivan ihana ystävä. Meillä oli Lauran kanssa toisillemme äitienpäiväkukat ja vaihdoimme ne päittäin hieman naureskellen. Sain kauniita pioneja ja annoin vaihdossa hortensian oksan. Molemmat meidän lemppareita. Paha, kun ovat sesongissa samaan aikaan, eikä tiedä kumpia ostaisi!

Lauantai-iltana menimme Eemin kanssa mummille yökylään. Lämmitimme saunan ja kävimme porukalla saunomassa. Illan päätteeksi kömmin sänkyyn Eemi kainalossa ja nukahdin nukuttaessani häntä! Havahduin hereille, kun äitini hiipi katsomaan meitä ja kysyin häneltä kelloa. Se oli jo puoli kaksitoista ja äiti käski jatkaa unia.

Sunnuntaina heräsimme yhdessä äitienpäivän viettoon. Olipa ihana yhdessä laittaa aamupalaa. Aiempina vuosina olemme olleet meillä aamupalalla, mutta olipa kiva näinkin! Annoimme Eemin kanssa äidilleni, eli mummille, lahjaksi edellisenä päivänä ostamamme kumisaappaat. Olin havainnut, ettei mummin edelliset kumisaappaat oikein olleet kelvolliset. Uudet tulivat todella tarpeeseen.

Äidilleni on ihana antaa lahjoja. Hän on ihmisenä sellainen, ettei hän odota mitään, eikä tarvitse mitään meiltä lapsilta. Hän ei esitä mitään toiveita. Saadessaan jotain, mitä tahansa, on hän aivan riemuissaan. Nytkin hän oli lahjasta otettu ja päivitteli, että miten hän saikin näin hyvän lahjan.

Sain Eemiltä kirjekuoren, jossa oli hänen päiväkodissa maalaama kortti. Ihailimme sitä yhdessä ja hän oli siitä tosi ylpeä. Erityisesti oman käden jälki ihastutti.

Touhuilimme päivän yhdessä. Käytimme koirat lenkillä ja sen jälkeen Eemi koirakavereineen nukahti sohvalle.

Mukavan päivän jälkeen tulimme omaan kotiin ja Eemi sanoi :” Äiti, oli hyvä olla mummilla”. Niin oli. Eemillä on ihana mummi ja minulla on ihana äiti. Ja olen kyllä itsekin ihana äiti, ajattelin, kun tuijotin kaunista kukkakimppuani illan jo hämärtäessä. En muistanut ottaa yhtään kuvaa meistä tai minusta itsestäni, mutta onneksi se äitienpäivä on joka päivä.

Miten kiitollinen olenkaan siitä, että olen saanut tulla äidiksi. Olen kiitollinen siitä ihan joka päivä.

-Iida

LUE MYÖS

Äitienpäivän viettoa 2020

Ensimmäinen äitienpäivä ja haikeus

Miten kertoa lapselle toisen vanhemman puuttumisesta?

Askel kohti itsellistä äitiyttä

10 kommenttia

Vierailija 10.5.2021 - 07:57

Ihanaa, että sinulla on niin hyvä suhde omaan äitiisi. Minulla on pieni vauva, esikoinen, ja oma äitini koko ajan neuvoo ja kommentoi muka ystävällisesti lapsen hoidosta. Sen takia yhdessä vietetty aika on minulle ikävää ja stressaavaa, ja lapselle oikeastaan myös. Omalle äidille on niin vaikea sanoa vastaan! Kiva lukea tuollaisesta äitienpäivästä kuin teillä.!

Vastaa
iidaafel 10.5.2021 - 11:23

Voimia❤️ Ei meilläkään ollut hyvät välit vauvavuonna kun äiti ei oikein tarjunnut tukeaan. Mutta nyt taaperon kanssa menee tosi ihanasti! Josku teilläkin helpottaisi tulevaisuudessa❤️

Vastaa
minnis 10.5.2021 - 08:47

Ihana kirjoitus ja kuvat!
Tuli ihan sellainen mielettömän hyvä tunne ja kokemus, että olisi päässyt mukaan mukavaan viikonloppuunne!

Juustokakku….bongasin sen heti! 🙂

Minna

Vastaa
iidaafel 10.5.2021 - 11:24

Voi miten ihana kommentti! Kiitos Minna jälleen, olet aivan ihana ja valoisa persoona!

Vastaa
Minä0909090 11.5.2021 - 13:07

Ihana vkoloppu teillä taas ollut! Meillä odotetaan esikoista ja tuun tosi hyvälle mielelle näistä sun postauksista ja saan tulevaisuuteemme kivoja vinkkejä arkeen ja pieneen juhlaan teiltä ☺️

Vastaa
iidaafel 14.5.2021 - 09:19

Voi kiitos todella paljon ja niin ihanaa odotusta <3

Vastaa
Anonymous 19.5.2021 - 14:36

Onpa aivan upea kortti, siis tosiaankin! Kävisi kauniista sisustuselementistä ihan tuollaisenaan tai kehyksissä. Ihanat värit! 🙂

Vastaa
iidaafel 19.5.2021 - 23:07

No eikö <3

Vastaa
Anonymous 10.6.2021 - 09:27

Ihana kirjoitus.
Itse olen samassa mielentilassa painoni kanssa.
Tosin terveydelliset asiat voivat myös vaikuttaa painoon, varsinkin, kun kunnalliselta puolelta ei saa diagnoosia, tai/ jos sen saa, ei saa hoitoa.
Liikuin todella paljon muutaman vuoden kävelemällä, pyöräilemällä, kuntosalilla käyden jne…vatsa alkoi reistailemaan, kipuilemaan, kramppaamaan, ulostin verta…
En saanut apua, enkä diagnoosia, vain kehotuksen siirtyä gluteenittomalle ruokavaliolle ja välttää fodmap yhdisteitä ja haukut lääkäriltä, kun päivystykseen olin hakeutunut. Myöhemmin kaulassani oli turvonneita patteja jotka liikkuivat ja katosivat mutta pääsin kaulan kuvaukseen, jossa todettiin struuma ja sanottiin että leikataan pois sitten kun on kasvanut niin isoksi, että haittaa syömistä ja nielemistä…ehkä kaulalla/ kilpirauhasella ja suolen toimimattomuudella on yhteys mutta en minä ole lääkäri, joten kuollaan kitumalla pois.
Olen myös halunnut toista lasta mutta koska en ole työllistynyt oikeisiin töihin ei minulla ole varaa toiseen lapseen, koska ensimmäinen jäisi ilman maksullisia harrastuksiaan, koska tietenkin haluaisin olla vauva ajan kotona. Ja vaikka en olisikaan päivähoitomaksut lohkaisevat suuren osan rahoista. Onneksi olen jo vanha paska niin luonto hoitaa loput.
Mutta te, joilla on varaa niin nauttikaa hyvinvointi Suomesta!

Vastaa
iidaafel 11.6.2021 - 10:48

Voi ei, olen pahoillani, voimia sinulle <3

Vastaa

kommentoi postausta