Home » Esittelyssä meidän koti

Esittelyssä meidän koti

by Iida Åfeldt

Muutosta on kulunut jo neljä kuukautta! Tavallaan tuntuu, että se oli ihan juuri ja tavallaan tuntuu siltä, ettei koskaan olisi muualla asunutkaan. Johtunee varmasti siitä, että läheiset on lähellä ja olen omissa lapsuuden maisemissa. Eli monessakin suhteessa muutin takaisin kotiin. Ja koti on aina koti. Ainakin minulle se ainoa oikea koti on oma lapsuuden koti.

Blogissa on vilahtanut kuvia kodista ja Instagramissa olen esitellyt kodin pariinkin otteeseen. Nyt kuitenkin tälläinen virallisempi katsaus meidän olohuoneeseen ja avokeittiöön. Olemme tosiaan vuokralla 65 neliöisessä kolmiossa. Kerrostaloasunto on uudiskohde, jonka ensimmäiset asukkaat olemme. Meillä on hyvin pieni eteinen, joka muutamassa kuvassa näkyykin. Lisäksi meillä on tosi hyvän kokoinen vessa, jota ei näy kuvissa ja valtava parveke. Parvekkeella on pihakeinu ja neljän hengen pöytä. Se on koko kesän ollut kovalla käytöllä ja lasituksen takia toimii syksylläkin! Mielessäni se tietysti on täynnä valoja ja lyhtyjä, mutta katsotaan saanko mielikuvan ikinä toteutukseen!

Eemin huoneen sekä minun huoneen esittelyt on omissa postauksissaan, pääset katsomaan ne alta.

Eemin huoneen esittely

Minun huoneeni esittely

Entisessä kodissa meillä oli muovimatto ja välillä koin siitä häpeää. En juuri jakanut kuvia kodista. Nyt kun sitä ei enää tarvitse hävetä, niin olen keksinyt uutta hävettävää. Nimittäin Ikea kalusteet. Meidän koti on lähes tulkoon Ikeasta. Isona syynä on kalusteiden edullisuus ja helppous, ne on heti saatavilla sekä koottavissa näppärästi. Lisäksi mielestäni Ikealla on todella kivoja kalusteita, selkeitä, moderneja ja toimivia. Mutta some tuo sen mielikuvan, että kaikilla pitäisi olla kotimaisia design-esineitä ja laatumerkein sisustettu koti. Ja jälleen kerran kamppailen tämän kotihäpeän kanssa! Milloin lattia, milloin kalusteet, milloin pieni telkkari ja milloin kaiuttimien puute! Milloin ylipäätään vuokralla asuminen ja milloin pienessä asunnossa asuminen! Kaikesta sitä ottaakin paineita. Meillä kuitenkin on tosi kivannäköinen koti ja haluan ehdottomasti päästä eroon oman kodin vertaamisesta toisten koteihin. Me viihdytään tosi hyvin!

Tv-taso, sohva, nojatuoli, rahi, valkoinen kaappi ja valkoiset laatikostot on Ikeasta. Sohva on ollut minulla jo lähes 4 vuotta ja nojatuoli 3 vuotta.

Olohuoneen pöytä on todellisuudessa lasten pöytä ja siihen kuuluu pienet jakkarat. Se on Vekeltä. Olin aikeissa myydä sen pois ja ostaa pienemmän neliskanttisen pöydän, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Olohuoneen matto on myös Vekeltä.

Nojatuolin villavilti on Rilassante Design -merkkinen ja vaalea hapsutyyny on ostettu Anuashipista. Sohvatyynyistä keltaiset ja yksi valkoinen ovat H&M Homen, harmaa on ostettu ByPia’s verkkokaupasta ja lintutyyny on Svanefors merkkinen, ostettu Memories Marin putiikista.

Puolapuut on ostettu käytettynä. Niiden alla oleva lattiatyyny on ostettu Jotexilta. Seinällä oleva pyöreä peili on ostettu Clas Ohlsonilta.

Ruokapöytä on lähes 4 vuotta sitten torista ja ruokapöydän pinnatuolit ovat myös torista noin kaksi vuotta sitten.

Ihana balleriina-maalaus on Niko Saarisen käsialaa ja se on minulle valtavan tärkeä. Ja oikeastaan yksi kauneimpia esineitä, joita omistan.

Puinen keinuhevonen on minun vanhani. Olen saanut sen äidiltäni 1-vuotislahjaksi. Eli sillä on pian ikää jo 28 vuotta. Sen alla on pyöreä villamatta, joka on Casa Stockmannin.

Olen ollut tästä kodista tosi onnellinen. Se toimii meille tosi hyvin. Ainoa puute on säilytystila. Sitä on todella vähän. Molemmissa makuuhuoneissa on kapeat, kiinteät kaapit. Niissä on vaatteet, lakanat ja pyyhkeet sekä jonkin verran ulkovaatteita ja kenkiä. Ulkovaatteita on myös häkkivarastossa. Meillä on todella kapea ja pieni eteinen, jossa on avokaappi ulkovaatteille ja kengille. Ulkovaatteet ovat koko ajna näkyvissä ja se kyllä häiritsee.Eteisessä on yksi kapea korkea kaapi siivoustavaroille. Eteisessä säilytystilan puute tuo eniten haasteita. Välillä mietin, että on se hyvä, että asumme kaksin! Millä tänne ikinä mahtuisi vielä yhden aikuisen tavarat!

-Iida

24 kommenttia

Anneli123 4.9.2020 - 11:35

Ei ole mitään hävettävää! Teillä on tosi kaunis koti. Kotihäpeä on kiinnostava ilmiö ja tuttua itsellekin. Meilläkin on paljon ikeaa sekä myös kirppareilta haalittua, sukulaisten itsetekemää ym. “Designia” ei oo (vielä) oikein mitään. Ja toisaalta, miksi pitäiskään? Ekologisuus/kestävyys on ainut syy miksi haluaisin suosia designia. Surullinen ajatus että ostaisin kliseisiä string-hyllyjä ja artekin jakkaroita siksi että kotini muuttuisi tyylikkääksi ja hyväksyttäväksi niiden avulla. Yritän, että käyttäisin kalusteet “loppuun” ja sit joskus vois hyvällä omatunnolla ostaa tilalle aidosti omasta mielestä kaunista ja ikuista designia. Kodit joissa on “ne tietyt” hitti-designtuotteet hukkuu yhtä lailla massaan kuin ikea-kalustetut koditkin. Eikä oo mitenkään ekologista, että joka vuosi ostaa uudet designkalusteet jotta koti pysyy kiinnostavan näköisenä.

Vastaa
iidaafel 5.9.2020 - 12:14

Toi on niin tärkeä pointti. Itsekin näin tämän ainoana syynä ostaa designiä, juuri vastuullisuus ja kotimaisuus. Mutta vielä ei oo mahdollista. Mutta varmasti pikkuhiljaa jonkun mennessä rikki tms voi alkaa tilalle ostaa sitten!

Vastaa
MinnaPöö 4.9.2020 - 11:39

Ihanalta näyttää teidän koti! Itsekin olen kokenut paljon kotihäpeää milloin mistäkin syystä (mm. Ikea-kalusteet ja kierrätetyt huonekalut, vanhat tapetit jne.). Some ym. aiheuttaa paineita että kolmekymppisenä okt:ssa pitäisi olla Alvar Aaltoa jne.🤷

Vastaa
iidaafel 4.9.2020 - 12:11

Kiitos tosi paljon! No sepä, ja tavallaan hienoa, jos joku kolmekymppinen asuu okt:ssa ja on designia, mutta aika monella se ei edes varmaan ole niin. Monet valmistuu myöhään, alottaa työelämän myöhään jne. Eli tavallaan tienaamisenkin aloittaa lähempänä 30veetä tänä päivänä.

Vastaa
KatariinaEmilia 4.9.2020 - 13:09

Tosi kaunis ja ihana koti. Huojentavaa että muutkin tuntee kotihäpeää. Itse kriiseilen eniten siitä että meilläkin on aika pieni koti ja se tuntuu entistä pienemmältä nyt kun molemmat tekee etätöitä ja on tarvinnut tunkea makuuhuoneeseen yksi työpiste ja toinen olohuoneeseen. Toivomme myös perheenlisäystä ja välillä mietin että miten ikinä tänne mahtuu vielä vauvan tavarat sitten joskus… Toisaalta tämä on meidän koti ja rakastan tätä mutta välillä mietin että kaikilla muilla on varmaan erilliset hienot toimistohuoneet kotona ja itsellä tällainen räpellys olkkarissa. :’D

Vastaa
iidaafel 5.9.2020 - 12:13

Hei kiitos tosi paljon kommentista ja lohdullista kun muilla on samoja fiiliksiä!

Vastaa
Willava 4.9.2020 - 13:51

Muovimattohan on ihan parasta lapsiperheessa! …toki niitä on rumiakin, mutta niin on kyllä laminaatteja, laattoja ja parkettejakin, että ei se niin suoraviivaista ole.

Hyvin hoidettu muovimatto on ihan naurettavan helppo pitää puhtaana, kestää melkein mitä vaan, on suht hiljainen, koirat ei liukastele ja lapsille voi ihan huoletta virittää vaikka sormiväri/maalaussession lattialle, koska pieni kosteus ei ole mikään katastrofi. Jos meillä tulee lattiarempalle tarvetta niin epäilen, että meidän maltillisella budjetilla kyllä päädytään edelleen muovimattoon eikä laminaattiin.

Vastaa
iidaafel 5.9.2020 - 12:12

Totta! Nykyään on todella kauniita ja tyylikkäitä muovimattoja. Toimivia lasten kanssa. Valitettavasti edellisessä kodissani oli vanha, alkuperinen matto ja useasta kohdasta reikäinen jne. Se toi sitten taas omat haasteet.

Vastaa
SP 4.9.2020 - 14:55

Mahtuisiko sun sängyn alle sellaiset sängynaluslaatikot? Niihin saisi jotain tavaraa menemään!

Vastaa
iidaafel 5.9.2020 - 12:11

Joo mahtuisi kyllä, avaamista ei kyllä mahdu tehdä, mutta hyvin voisi laittaa jotain jota ei niin usein tarvitse!

Vastaa
AnnikaMi 4.9.2020 - 15:39

Onpa kaunis tuo kukkakimppu! Teidän kotihan on upea. Me asutaan neljästään 49 neliössä, ja liian tavaramäärän ja vähäisten voimavarojen takia koko ajan on ihan älytön sotku. Ei muuten tule kutsuttua vieraita.

Vastaa
iidaafel 5.9.2020 - 12:10

Kiitos todella paljon❤️

Vastaa
Anonymous 4.9.2020 - 19:41

Ihanan näköinen ja persoonallinen, kodikas koti! Ei turhaan kannata kantaa siitä mitään häpeää!

Vastaa
iidaafel 5.9.2020 - 12:08

Kiitos kovasti!

Vastaa
Kata8 5.9.2020 - 16:27

Saitko helposti luvan asentaa puolapuut vuokra-asunnon seinään, ne kun taitavat vaatia aika järeän kiinnityksen? Haluaisin puolapuut myös meille, mutta vuokranantaja ei luvannut asentaa niitä. 🙁

Vastaa
iidaafel 6.9.2020 - 15:43

Itsekin luulin, että tulee isot reiät ja suuret kiinnikkeet, mutta oiskohan 6 tai 8 reikää tullut? Veljeni nämä asensi ammattilaisena! Ja luvan sai kun sitten korjataan jäljet muuttaessa.

Vastaa
Manna_ 5.9.2020 - 20:43

Viihtyisän ja kotoisan näköistä! 🙂

Vastaa
iidaafel 6.9.2020 - 15:40

Kiitos kovasti!

Vastaa
Lehdokki 6.9.2020 - 15:00

Minullakin on Ikea-häpeää, tosin ihan kaikki ei ole Ikeasta. Meillä on Artekia pitkäaikaislainassa sukulaiselta. Unelmani on Hakolan pinkki sohva, mutta siihen ei kyllä ole rahaa ennen kuin lapset muuttavat omilleen (olen yh). Muutenkaan en tajua, millä rahoilla ihmiset ostavat designia. Ihanaa kun jollain bloggaajalla on samastuttava sisustus!

Vastaa
iidaafel 6.9.2020 - 15:40

Hei kiitos tosi paljon! Ja mulla on aivan sama sohvahaave💗😍😍😍

Vastaa
Mmia 28.10.2020 - 17:50

Oliko verhotkin Ikeasta? Näyttää kivoilta ja itsellä uusien verhojen osto edessä. 🙂

Vastaa
iidaafel 28.10.2020 - 23:40

Ei ole, kaikki verhokankaat on eurokankaasta ja ommeltu itse sopivaan mittaan☺️

Vastaa
Hayy 28.10.2020 - 21:11

Voi että, ei noin kauniista asunnosta kannata yhtään kantaa häpeää! Mun mielestä noi kalusteet ei edes näytä siltä perinteiseltä “Ikea-laadulta”, aivan ihanan kotoisasti mutta silti raikkaasti sisustettu! Tulee sellainen olo että haluaa tuolle sohvalle katsomaan telkkaria villasukat jalassa 🙂

Vastaa
iidaafel 28.10.2020 - 23:40

Voi kiitos, ihana kuulla🥰

Vastaa

kommentoi postausta