Home » Kolmas rintojen korjaus rasvansiirrolla

Kolmas rintojen korjaus rasvansiirrolla

by Iida Åfeldt

Kolmas ja viimeinen rintaleikkaukseni oli elokuun lopussa. Tässä kolmannessa leikkauksessa oli tarkoitus vielä parantaa erityisesti oikean puoleistani rintaa, joka on tehnyt tähän asti kaikkensa päästäkseen alkuperäiseen muotoonsa.  Tapasin kirurgini Susanna Kauhasen leikkaus aamuna. Vaikka leikkaus oli kolmas ja olen ollut ainakin siis seitsemän kertaa Kauhasen edessä rinnat paljaana, jännitin sitä taas kaikesta huolimatta. Istuimme huoneessa vastakkain, minä alushoususillani ja Kauhanen lääkärin takissaan.

Kauhanen piirsi rintoihini tusseilla viivoja, sillä makuulla rinnat näyttävät toisenlaisilta. Hän piirsi myös reisiini viivoja merkiksi siitä, mistä rasvaa otetaan. Kolmannessa leikkauksessa rasvaa oli tarkotus ottaa sisäreisistä hartaan toiveeni mukaan. Piirrellessään Kauhanen sanoi: “Olet kyllä esimerkki potilas. Niin hyvät rasvat.” Naureskelin hämilläni ja sanoin, että voisi sitä rasvaa vähän vähemmänkin olla. Kauhanen sanoi siihen, että hänen mielestään olen ihana ja juuri sopiva, rasvansiirtoon oivallinen potilas.

Kerroin Susanna Kauhaselle, että olin niin onnellinen tisseistäni toisen leikkauksen jälkeen. Nyt oikea rintani vaikuttaa palautuneen ennalleen. Kovistelin häntä ja sanoin, että parempi nyt tehdä asialle oikeasti jotakin tai en ehkä kestä, kun toinen puoli rintaliivien kupeistani on aina puolillaan. Kauhanen sanoi, että väsen rintahan on oikein hyvä ja todella luonnollisen näköinen, sopivan kokeinen ja pyöreä. Rinnoistani ei ehkä koskaan tulee samanlaiset siskot, mutta sellaiset siskot niistä voi tulla, että ne viihtyvät toistensa kanssa.

Pääsin leikkaussaliin aamulla klo 8.55 ja siitä kymmenen minuutin kuluttua olin unessa. Sisäreisistäni imettiin rasvaimulla yhteensä 200 ml rasvaa, joista sitten 50 ml laitettiin vasempaan rintaan ja 120 ml oikeaan rintaan. Leikkaus kesti tunnin ajan ja puolilta päivin jo heräilinkin. Kotiuduin sairaalasta jo iltapäivällä. Kaikki meni todella sujuvasti ja nopealla rutiinilla tällä kertaa.

Söin ensimmäiset 4 päivää kipulääkkeitä. Lisäksi minulla oli tutut sairaalarintaliivit ja tukisukat 10 päivän ajan. Sisäreidet ovat edelleen arat ja mielestäni sisäreiden rasvaimu on paljon kivuliaampaa kuin ulkoreiden. Tosin tällä kertaa rintoja särki vähemmän, sillä ne eivät saaneet aiempiin leikkauksiin verrattuna niin suurta rasvapumppausta ja turvotusta.

Tarkoitukseni on tehdä kooste kaikista kolmesta rasvansiirrosta ja kertoa samassa yhteydessä tissieni tulevaisuudesta. Sillä aikaa näistä postauksista löytyy varmasti luettavaa!

Rintojen kehityshäiriö

Kysymyksiä ja vastauksia rinnoista

Kysymyksiä ja vastauksia rinnoista #2

Ensimmäinen rasvansiirto

2. Rintojen korjausleikkaus

Rintojen muutos

Rinta uutisia

“Sinulla on oudoimmat nännit, jotka olen koskaan nähnyt”

-Iida <3

5 kommenttia

Janikahaha 4.9.2017 - 15:49

Olipa kiva lukea taas päivitystä tähänä asiaan. Minulla on uusi leikkaus tulossa 1kk päästä (päivää ei vielä ole tullut mutta jos leikkausjono pitää kutinsa niin kuukauden sisään pitäisi päästä pöydälle). Tämä on siis toinen leikkaus, toivon että 3. ei tarvisi, mutta jää nähtäväksi.

Vastaa
Iidaafel 4.9.2017 - 16:11

Ihana kuulla Janika! Mitkä fiilikset jäi ekasta leikkauksesta? 

Nyt on luvassa muutama rinta-aiheinen teksti lähiaikoina!

Vastaa
Leikkausjonossa 17.9.2017 - 05:49

Toivotaan että kolmas siirto lorjaa loputkin ongelmat, tosin täytyy sanoa että omasta mielestäni tissisi olivat upeat jo kahden ekan operaation jälkeen.

Itse olen leikkausjonossa, lähtötilanne pahempi kuin sinulla joten odotan leikkausta ihan järkyttävän paljon. Minulla on kaksi pientä lasta, joten toipuminen vähän mietityttää. Kui nka pian olet saanut luvan nostella kunnon painoja? Oma pikkupaino on 10 kg ja isompi 18 kg ja tuntuu raskaalta ajatella ettei saa kantaa omia lapsia hetkeen.

Vastaa
Iidaafel 23.9.2017 - 14:07

Kiitos tosi paljon! Ihana kuulla!

Uskon, että odotat leikkausta, ja mahtavaa, että pääset leikkaukseen. Liikuntakieltoa on leikkauksen jälkeen 2 viikkoa, jolloin ei saa nostella mitään. Kuukauden ajan ei saa tehdä ylävartalolla äkkinäisiä liikkeitä, eikä nostella suuria painoja. Mutta toki jokainen toipuu omaan tahtiin. Mutta sitä paremmin rasvalla on mahdollisuus kiinnittyä, jos rinnat pitää lämpiminä ja ne eivät saa suurta liikettä, joka niihin kohdistuu. Varmasti kirurgi osaa kertoa sinulle sitten miten toimit lastesi kanssa parhaiten!

Vastaa
amapu 11.12.2017 - 18:20

Hei! Pakko laittaa viestiä kun kerrankin löytyi kohtalosisar. 😀 Itsella myös tubulaariset rinnat, samaa näköä kuin sinulla tuo pienempi ollut joskin varmaan vieläkim pienemmät… Ensimmäisesti leikkauksesta nyt 10pv ja fiilis myös äärimmäisen pettynyt, en näe rinnoissani enää mitään eroa alkutilanteeseen. Oletko itse ollut tyytyväinen nännien pienennykseen ja kauanko olivat kipeät? Olen miettinyt, että anonko lääkäriltä pienennystä kevään leikkaukseen kun ovat niin kamalan töröttävät vaikka lääkäri meinasi ettei niitä leikattaisi.

Vastaa

kommentoi postausta