Home » Meidän päivä

Meidän päivä

by Iida Åfeldt

Viimein sain toteutettua teidän toiveen! Tässä postauksessa on meidän tämä päivä, kuvin ja kellonajoin. Kyseessä on hyvin tyypillinen päivä meidän uudessa arjessa. Olen halunnut toteuttaa tämän jo pidemmän aikaa, mutta aina unohdankin kuvien ottamisen päivän aikana. Aamulla vielä saatan muistaa, mutta iltapäivään mennessä kaikki on jo unohtunut. Mutta nyt viimein meidän päivä työ- ja päiväkotiarjessa.

05.40

Katsoin kelloa. Työpäivinä herään usein ennen herätyskellon soimista. Jotenkin stressaan alitajunnassani töihin lähtöä ja aamun sujuvuutta. Pötköttelen hetken ennen kuin nousen ylös. Ensimmäisenä menen vessaan ja hoidan omat aamutoimet. Sitten meikkaan ja puen päälle. Hyvällä tuurilla Eemi nukkuu ainakin puoli seitsemään.

06.40

Eemi herää. Nostan ihanan pienen ihmisen sängystä syliin ja halailemme hetken. Sitten suuntaamme vessaan. Vaihdan Eemin vapan ja puen hänelle vaatteet päälle.

06.50

Syömme yhdessä aamupalaa. Olin tehnyt edellisenä iltana smoothiet valmiiksi jääkappiin. En voi syödä mitään rauhassa, jos en anna jotain myös Eemille. Olen aina aamulla antanut hänelle jotain pientä ja nopeaa syötävää/juotavaa, sillä hän syö niin vaihdellen päiväkodissa. Vien Eemin päiväkodin aamupalalle, muttei hän aina suostu syömään, kun on vielä niin ikävissään ja syö ensimmäisen kerran vasta lounaalla. Siksi tyhjällä vatsalla lähteminen kotoa tuntuisi pahalta.

07.10

Lähdemme kotoa kohti bussia. Matkaamme kahdella bussilla Eemin päiväkodille. Tämä aamuna on ruuhkaa ja emme ehdi vaihtaa bussia aikataulussa. Olemme päiväkodilla 07.50, jossa riisun Eemin ja käytän käsipesulla. Saatan hänet omaan ryhmään ja hän jää itkemään rutistaen rakasta harsoaan. Lähden kävelemään omalle työpaikalleni 08.00 ja saavun töihin reippaalla tahdilla 08.10. Riisun päällysvaatteet, laitan sisäkengät jalkaan ja vien välipalan jääkaappiin. Ja niin työpäiväni alkaa 08.15.

16.00

Pääsen töistä. Lähden melko vauhdilla Eemin päiväkodille, jossa olen 16.10 aikaan. Eemi on keinumassa ja kaappaan hänet sieltä syliin. Lähdemme kotimatkalle 16.15 tällä kertaa bussilla ja junalla. Eemi syö matkalla välipalaa. Hän on todella nälkäinen aina päiväkodin jälkeen.

16.50

Lähestymme kotia, joten Eemi saa kävellä loppumatkan. Hänestä käveleminen on mahtavaa ja rattaissa istuminen on ihan kamalaa. Kiukuilta ei vältytä. Käymme vielä keinumassa ennen sisään menoa.

17.10

Olemme kotona ja syömme heti päivällistä. Olin tehnyt edellisenä päivänä kasvissosekeittoa, jossa oli myös kikherneitä. Se maistui molemmille. Lisukkeena oli vielä leipää ja tuorekasviksia.

17.30

Leikimme ruoan jälkeen yhdessä. Eemi halusi lukea kirjoja sylissä. Siemailin samalla päivän ensimmäistä kahvia, joka meni vähän myöhäiseksi.

18.40

Eemi söi kevyen iltapalan ja soitteli mummin kanssa videopuhelua. Vaihdoin hänelle yökkärin ja köllöttelimme yhdessä hetken. Hetken päästä vein hänet omaan sänkyyn, jonne hän nukahti 19.15.

 19.30

Aloitin keittiön siivouksen ja huomisen ruoan valmistamisen. Tein gluteenittoman ja maidottoman makaroonilaatikon sukulaisen metsästämään hirven lihaan. Tein myös huomisen aamupalasmoothien, leivät ja välipalat valmiiksi jääkaappiin. Viikkasin pyykit ja ripustin peseytyneet vaatteet vuorostaan kuivumaan. Pakkasin huomiseksi reput valmiiksi ja laitoin vaatteet eteiseen odottamaan aamua.

21.10

Sain aloitettua tämän postauksen tekemisen. Tämän julkaisemisen jälkeen päivitän Instagramin, vastaan muutamaan viestiin, pesen meikit ja pääsen toivottavasti nukkumaan. Toivottavasti ei veny ihan kauheasti yli kymmenen. Todennäköisesti noin 22.30 on realistinen arvio.

-Iida

LUE MYÖS

Meidän päivä 1-vuotiaan kanssa

Meidän päivä, kun ystävä tulee kylään

8 kommenttia

insa 4.3.2020 - 07:09

Moikka Iida! Missä koossa siulla on tuo kaikon mekko? Pakko nyt vihdoin saada sama mekko, mutta mietin kokojen väliltä. Kiitos ja ihanaa keskiviikkoa! yt. Inka

Vastaa
iidaafel 4.3.2020 - 20:08

Moikka, mulla on siitä koko L 🙂

Vastaa
Nirppu 4.3.2020 - 10:46

Kiitos kivasta postauksessa! Teet hienoa työtä sekä kotona, että töissä 🙂 Tsemppiä! Toivon niin, että löytäisit ihanan puolison vierellesi jakamaan arkea <3

Vastaa
ejojm 4.3.2020 - 13:20

Vaikutat Iida ihanan itsenäiseltä naiselta. Tuli postauksesta tunne että sinä pärjäät varmasti <3 Samalla tuli myös ajatus (niin kuin Nirpullakin), että olisipa ihana saada teille joku ihana mies jakamaan teidän arkea ja onneanne <3 Mutta ehkä senkin aika on joskus ^.^

Vastaa
iidaafel 4.3.2020 - 20:08

Kiitos kovasti molemmille ihanista kommenteista!

Vastaa
Harriet1 4.3.2020 - 21:19

Moikka! Kiva postaus. Nukkuiko Eemi päiväkodissa päiväunia? Kun lapseni oli tuon ikäisenä päiväkodissa, niin ei malttanut nukahtaa iltaisin vaikkei olisi kovasti nukkunut.

Vastaa
iidaafel 5.3.2020 - 20:10

Kiitos! Eemi nukkuu päiväkodissa tunnin unet ja ne on hänelle liian lyhyet. Hän nukahtaa illalla nopeasti, koska on tosi väsynyt, joskus jopa kuudelta.

Vastaa
-saara 7.3.2020 - 22:18

Tutun kuuloista, entisenä yh-äitinä (1,5kk miehen kanssa yhdessä eloa taas yli 2v tauon jälkeen takana, wuhuu :D) tiedän tuon päivien priorisoinnin tärkeyden, jos jossain vaiheessa aikataulu kosahtaa, niin se kaaos kulkee yleensä läpi koko päivän! Teet huippua työtä, ja ihana oli lukea kuin olet tehnyt päätöksiä muutosten suhteen. 🙂

Vastaa

kommentoi postausta