Home » Toukokuun suunnitelmat

Toukokuun suunnitelmat

by Iida Åfeldt

   

Miten onnellinen voikaan olla toukokuusta! Ja miten sitä voi samaa aikaa olla järkyttynyt, että on jo toukokuu!

Toukokuu on monella tapaa vaan tosi ihana kuukausi. Toukokuussa on selkeästi jo kevät, mutta se paras, eli kesä on vasta edessä. Aurinko lämmittää, vihreys lisääntyy ja luonto alkaa kukkia. Kirsikankukat, tuomi, sireeni ja omenapuu. Toukokuu on täynnä juhlahumua, vappua, äitienpäivää ja kevätjuhlia. Toukokuussa on kevyt tunnelma, sillä kaikki odottavat jo tulevaa kesälomaa ja kuukausi huipentuu valmistujaisiin. Joka vuosi toukokuussa muistelee omia kevätjuhlia, koulun päättymistä ja omia lakkiaisia. Nuoruuden hehku tarttuu ja olo on energisen raikas!

Juuri nyt toukokuu tuo paljon ihania asioita mukanaan.

Odotan äitienpäivää, joka on jo tällä viikolla. Olen tilannut etukäteen valtavan kukkakimpun itselleni ja menen noutamaan sen lauantaina. Uskallan jo odottaa, että se on aivan ihana. Home In Garden -kukkakauppa ei tee kuin kauniita kimppuja! Ensimmäisenä äitienpäivänäni suru oli läsnä, mutta ei nykyään. Äitienpäivän merkitystä ei muuta puolison olemassaolo tai sen puute. Nyt keskityn ihanan päivän luomiseen itselleni ja minun äidilleni yhdessä meidän perheen kanssa. Perinteisesti olemme syöneet meillä aamupalan yhdessä ja menneet lounaalle sitten äitini luokse.

Ensi viikolla lähdemme Eemin kanssa junalla Kuopioon. Todella rakas ystäväni asuu Kuopiossa ja menemme hänen luokseen neljäksi yöksi. Olemme käyneet hänen luonaan viimeksi Eemin ollessa 8kk ikäinen vauva, joten tämä reissu poikeaa edellisestä kyllä paljon. Olen suunnitellut matkaa turvallisin mielin, eli jotain hyvää sairastetusta koronasta! Lisäksi ystäväni on jo koronarokotteet saanut.

On tosi jännää lähteä reissuun, kun emme ole Uudenmaan ulkopuolella käyneet sitten viime kesän. Että tämähän on kuin ulkomaanmatka! Saa keksiä miten taaperoa viihdyttää junassa 4,5 tuntia. Kuopio on todella ihana paikka ja on tosi kiva päästä sinne. Odotan kyllä niin kovin ensi viikkoa!

Toukokuussa saamme myös hakea meille tulevan koiranpennun kotiin! Koiranpentu täyttää toukokuun lopussa kahdeksan viikkoa ja on luovutusikäinen. Hurjaa! Meille tule vauva! Ja arki varmaan mullistuu hetkeksi.

Eemi odottaa koiraa tosi paljon. Äitini hoisi viikonloppuna Eemiä kun kävin ruokakaupassa. Äitini sanoi, että oli ihan liikuttunut miten kovasti Eemi koiraa odottaa. Eemi oli kertonut mummille, että meille tulee koira ja kysellyt tiesikö mummi sitä. Hän oli kertonut, että on niin ihanaa, kun äiti ostaa meille koiran ja muistuttanut, että siitä tulee Veli.

Kaiken tämän lisäksi minulle tarjottiin töitä päiväkodista toukokuuksi. Lopetin työn varhaiskasvatuksessa vuosi sitten toukokuussa. Minulla ei ole ollut mitään hinkua palata takaisin, mutta keikkailu ja satunnainen sijaistaminen on ollut mielessäni kyllä. En halua sitoutua tekemään töitä maanataista perjantaihin klo 8.00-17.00 välillä. Mutta kotona työskentelyyn kaipaisi vaihtelua aina silloin tällöin. Tämä minulle tarjottu sijaisuus houkutteli, sillä kyseessä on lastenhoitajan sijaisuus ja osa-aikatyö, 50% työajalla. Eli lyhyt sijaisuus ja lyhyt työaika. Lisäksi sijaisuus ajallisesti istui omaan aikatauluun reissun ja koiran osalta, joten en kieltäytynyt.

Palkkani on huonompi kuin mihin koulutukseni riittäisi, sillä olen opettaja, mutta aika mukavaa käydä päiväkodissa tankkaamassa sosiaalista elämää ja nähdä aikuisia ihmisiä, työkavereita. Lisäksi pääsen vähän näkemään millaista varhaiskasvastus on Nurmijärvellä työntekijän näkökulmasta.  Samalla näen olisko 50% työsuhde sometyön rinnalle se kaipaamani juttu.

Mutta kaikkea kivaa ja jännittävää, uutta odotettavaa edessä!

-Iida

LUE MYÖS

Vietän äitienpäivää joka päivä

Ajatuksia isänpäivästä ja juhlapyhistä muutenkin

Miten kertoa lapselle toisen vanhemman puuttumisesta?

Kuopiossa vauvan kanssa

KUVAT: Pinja Mitrovitch

10 kommenttia

minnis 5.5.2021 - 13:55

Mukavia suunnitelmia!

Ihana toukokuu…

Minna

Vastaa
iidaafel 5.5.2021 - 14:10

Kyllä, ihana toukokuu!

Vastaa
Lillli 5.5.2021 - 19:57

Pitkillä junamatkoilla suosittelen ehdottomasti paikkoja perhehytistä! Toki jos ei oma seurue täytä koko hyttiä, saattaa saada tuntemattomia matkakavereita. Mutta ei maksa mitään ekstraa ja penkit tosi mukavat ja leveät. Leikkivaunussa voi sitten käydä aina purkamassa energiaa mutta meille on ainakin sopinut kun on rauhallinen paikka mihin aina vetäytyä. Jos leikkivaunussa on paljon matkustajia on siellä sen verran myös menoa ja meininkiä että rauhallisempi lapsi saattaa väsyä eikä esim. päiväunista tai eväiden syömisestä tahdo tulla mitään. Joskus kun ollaan parivuotiaan kanssa matkustettu Hki-Oulu oli oikeastaan ihan mukavaa kun perhehyttiin sattui toinen äiti-lapsi duo muutaman aseman välille. Sai aikuista seuraa ja lapset kaveria ilman leikkivaunun hälyä 🙂

Vastaa
iidaafel 5.5.2021 - 20:47

Hyvä vinkki!

Vastaa
Katariina Kuronen 5.5.2021 - 20:42

Oii, ihana toukokuu! <3 ihania suunnitelmia sulla ja vitsi miten ihanat kuvat taas! <3

Vastaa
iidaafel 5.5.2021 - 20:47

Voi kiitos❤️

Vastaa
Maisut 6.5.2021 - 10:47

Tervetuloa Kuopioon! Oot ihana blogaaja ja täällä Kuopiossa lueskelen sun tekstejä innoissani. Ihanaa kevättä ja kesän alkua

Vastaa
iidaafel 6.5.2021 - 20:30

Voi miten ihana kuulla, kiitos kovasti!

Vastaa
Anonymous 6.5.2021 - 12:43

Mites nää kuntavaalit johon just lähdit ehdokkaaksi? Olis ihan kiva kuulla sun konkreettisista ideoista nurmijärven suhteen ja mitä valtuustotyöltä odottaisit? Miten lähellä on vielä lähipäiväkoti ja onko vuorohoitoon ja sen järjestämiseen mitään mielipidettä?

Ennakkoäänestys alkaa kohta, ja ainakin mulla on vielä ehdokas auki…

Vastaa
iidaafel 6.5.2021 - 20:30

Kiitos kommentista! Olen kirjoittanut tähän postaukseen paremmin aiheesta!

https://iidanmatkassa.fi/olen-kuntavaaliehdokkaana-nurmijarvella/

Varmasti tulen vielä asiaa käsittelemään 🙂

Vastaa

kommentoi postausta