Home » Vegaaninen ja gluteeniton porkkanakakku vol.2

Vegaaninen ja gluteeniton porkkanakakku vol.2

by Iida Åfeldt

Blogini yksi suosituimmista resepteistä on vegaaninen ja gluteeniton porkkanakakku. Ohje löytyy tästä: Vegaaninen ja gluteeniton porkkanakakku

Päätin tehdä tänä jouluna ohjeen porkkakanakakun hieman oikoen. Tämä ohje on siis nopeampi, sillä käytin valmista porkkanasosetta, raasteen sijaan. Raaste on makuuni maukkaampaa, mutta sose voittaa nopeudessa. Maku on kuitenkin tosi hyvä! Tähän sopii myös bataatti- ja kurpitsasose, joilla saa varioitua kakkua.

Käytin ohjeessa Pirkan vaalea gluteeniton jauhoseosta. Olen todennut oikein hyväksi myös oman sekoituksen 0,5dl perunajauhoa, 2 dl mantelijauhoa, 3,5 dl vaaleaa riisijauhoa ja 2 tl psylliumia. Näitä jauhoja onkin käytetty kakun ensimmäisessä versiossa.

Kuorrutus syntyi vegaanisella uutuudella. Valiolle on tullut todella hyvä Oddlygood Bake & Dessert Vanilja, joka on rahkan tyylinen tuote. Se toimi kivasti tähän, vaikkei vastaa tuorejuustoa. Violife vegaaninen tuorejuusto on paras valinta, jos haluaa mahdollisimman “tuorejuuston” makuista kuorrutetta.

Porkkanakakun voi tehdä pellille, irtopohjavuokaan tai jakaa taikinan leipävuokiin. Sellainen on tosi näppärä vieminenkin näin joulun alla!

kommentoi postausta