Home » Vegaaninen ja gluteeniton toscakakku

Vegaaninen ja gluteeniton toscakakku

by Iida Åfeldt

Ihan yhtäkkiä aloin haaveilla toscakakusta. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt toscakakkua. En päässyt ajatuksesta eroon, vaan yksi ilta sitten aloin apukokin kanssa hommiin ja söimme iltapalaksi toscakakkua. Mummikin tuli oman eväsrasian kanssa hakemaan pari palaa Eemin jo mentyä nukkumaan.

Tein kakusta gluteenittoman ja vegaanisen. Käytin siinä Semperin vaalea jauhoseosta. Parasta kakusta tulee, kun siinä käyttää mahdollisimman kermaista kasvijuomaa, kuten kahviin tarkoitettua kaurajuomaa. Valion Oddlygood barista on gluteenitonta. Mikäli kaura ei sovi, niin mantelikermalla tulee hyvää myös, käytin sitä itse kuorrutteeseen. Ohjeen voi toki tehdä vehnäjauhoillakin, jos gluteenittomuus ei ole välttämätöntä. Vehnäjauhoja laittaisin silloin 2,5 dl pohjan taikinaan.

Kakun voi tehdä irtopohjavuokaan tai piirakkavuokaan, joka on halkaisijaltaan noin 20 cm. Itse tein piirakkavuokaan, sillä mielestäni siitä on helppo annostella. Usein gluteenittomat leipomukset ovat vähän hauraampia. Kumpi vain toimii kyllä!

1 kommenttia

Gluteeniton Toscakakku | Denzel Washington Elokuvat 17.9.2020 - 04:41

[…] Vegaaninen ja gluteeniton toscakakku – Iidan matkassa | Lily – Vegaaninen ja gluteeniton toscakakku. 0 Ihan yhtäkkiä aloin haaveilla toscakakusta. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt toscakakkua. En päässyt ajatuksesta eroon, vaan yksi ilta sitten aloin apukokin kanssa hommiin ja söimme iltapalaksi toscakakkua. […]

Vastaa

kommentoi postausta