Home » Vegaaninen uudenvuoden menu

Vegaaninen uudenvuoden menu

by Iida Åfeldt

Meidän uudenvuoden juhlintaan kuuluu perinteisiä herkkuja; perunasalaattia ja nakkeja. Jälkkärinä on suklaakakku, joka ei voi epäonnistua!

Perunasalaatti on sellainen herkku, johon en kyllästy koskaan! Se perinteisesti kuuluu uuteenvuoteen, mutta meillä sitä on jouluna ja juhannuksenakin.

Perunasalaatti on helposti vegaaninen, kun käyttää vegaanista majoneesia. Itse tein majoneesista ja sinapista kastikkeen, joten en sekoittanutkaan perunasalaatin joukkoon, vaan jokainen ruokailija lisäsi sitä sitten omiin annoksiinsa. Perunasalaatin kanssa tarjosin vegenakkeja. Pirkalla on tosi hyvät vegenakit! Myös muista hyvistä vaihtoehdoista saa vinkata!

Suklaakakku on vegaaninen ja myös gluteeniton. Käytin sen valmistamiseen Pirkan vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta. Kananmunien korvaajan on kasvijurtti. Itse käytin Alpron Mild&Creamy Natural soijavalmistetta, jota myydään sopivasti 750g tölkissä.

Kyseistä suklaakakkua tulee tehtyä todella usein. Se on aivan äärimmäisen simppeli. Siinä ei tarvitse montaa kulhoa ja sekoitella kuivia ja märkiä aineita erikseen, vaan siinä sekoitetaan kaikki yhteen. Ja tulee aivan överihyvä, mehevä ja kuohkea kakku. Muistuu varmasti aivan kaikille ruokavaliosta riippumatta. Tein suklaakakkua viimeksi lapsen 3-vuotis synttäreille ja päälle laitoimme työkoneita ja kasan erilaisia suklaanameja. Koneet olivat kuin mutaisella työmaalla ja namit olivat kivenlohkareita. Voin sanoa, että oli hitti!

Kakku tehdään kahteen yhtä suureen irtopohjavuokaan, joidenka halkaisija on noin  20 cm . Jos irtopohjavuokia on vain yksi, voi pohjat paistaa yksi kerrallaan uunissa. Jäähtyneet pohjat kootaan korkeaksi kakuksi kuorrutteen kanssa. Toinen vaihtoehto on tehdä kakku laakeassa vuoassa. Tällöin pohjan voi puolittaa ja ladota kappeleet  toistensa päälle tai pitää kakku yksitasoisena.

3 kommenttia

Harmaapää 3.1.2022 - 15:41

anteeksi tyhmyyteni mutta mikä on kasvijuoma? Tuntuu muuten helpolta ohjeelta. Taidan kokeilla vaikka en ole vegaani. Kiitos!

Vastaa
iidaafel 3.1.2022 - 23:05

Ohje on todella helppo, kannattaa todellakin kokeilla!
Kasvijuoma tarkoittaa siis vegaanista maidon korvaajaa eli kaura”maitoa” tai soija/manteli/kookos/cashew. Mikä vaan käy! Ja jos vegaaniudella ei ole väliä, niin ihan lehmänmaitokin käy😌

Vastaa
Harmaapää 4.1.2022 - 16:38

Kiitos.

Vastaa

kommentoi postausta