Home » Lorupussi joulukalenterina

Lorupussi joulukalenterina

by Iida Åfeldt

Tämä on Eemin kolmas joulu ja ensimmäinen joulu, kun teen hänelle joulukalenterin tai jouluilen hänen kanssa ollenkaan. Viime vuonna en kokenut, että hän olisi vielä ymmärtänyt joulusta mitään, saati sitä edellisenä. Mutta nyt hän on jouluna 2v 3kk ja selvästi nyt on sopiva aika luoda yhteisiä juhlaperinteitä hänen kanssaan ja tehdä muistoja.

Mietin sellaista joulukanteria hänelle, joka olisi ikätasoinen ja helposti ymmärrettävissä. Ja tietysti helppo toteuttaa. Numerot, luukut ja pussukat, joita olisi esillä 24 ja päivittäin saisikin vain yhden, tietäisi vain joka päivälle harmia. Niinpä askartelin Eemille oman postilaatikon päällystämällä kenkälaatikon lahjapaperilla. Kiinnitin laatikon seinään Clas Ohlsonilta ostetuilla kiinnityspaloilla, joka on tarkoitettu taulujen kiinnitykseen. Postilaatikko siis pysyy hyvin seinässä kiinnityspalojen avulla, mutta sen saa sitten joulun jälkeen siististi irti ilman jälkiä.

Laatikkoon tulee joulukuussa, jokaisena päivänä ennen joulua, postia. Nämä laatikosta päivittäin löytyvät postit, ovat lorukortteja. Tein 24 erilaista jouluun liittyvää korttia, joissa on loruja, lauluja ja muutama jouluinen satuhieronta. Kortit pakkaan vielä kirjekuoriin, sillä kuoren avaaminen on tosi hyvä hienomotorinen harjoitus taaperolle ja kiva tekeminen. Sitten voimme yhdessä ihmetellä kortin kuvaa ja lorutella tai laulaa. Kortit voi kerätä kankaiseen pussiin, jolloin lapselle muodostuu näistä sitten jouluaiheinen lorupussi, jota voi käyttää jatkossakin tai tulevina jouluina. Lorupussilla voi leikkiä pitkin joulukuuta, voi laskea montako lorua pussiin on jo kertynyt, laulaa ja lorutella niillä korteilla, joita siellä on. Silloin ne tulevat lapselle jo kivasti tutuksi.

Lisäksi tämä kalenteri on helppo toteuttaa, nimittäin tein teille pdf-tiedoston, jossa on valmiina 24 kuvaa loruineen ja lauluineen!  Kuvat on kuvapankeista, joiden kuvia saa käyttää, kun lähde mainitaan. Tekijänoikeudet koskevat myös kuvia netistä, eli mitä vaan ei voi ottaa omaan käyttöönsä. Sen voi tulostaa ja tehdä omat kortit niistä. Tulosta tästä LORUJOULUKALENTERI

Jos jouluteemaiset kortit ei innosta, niin TÄSSÄ postauksessani on eri aiheisia loruja ja ne ovat myös tulostettavissa.

Joulukalenteri on tietysti mahdollisuus soveltaa juuri mieleisekseen ja postiluukusta voi ilmestyä vaikka ja mitä! Jos kaipaat lisää vinkkiä aineettomista joulukalentereista, niin löysin netistä muutamat todella kivat!

Pienen hiiri Hiirusen joulutarina -satujoulukalenteri, jossa joka päivä osa jatkotarinaa sekä ohjeet miten toteuttaa satuhierontaa. Kalenteri on ILMAINEN ja tulostettavissa oranssia.com -blogista. Kalenteria löytyy kaksi osaa, kaksi tarinaa, alunperin vuodelle 2016 ja 2017.

Tonttulan Tontut joulukalenteri 2020 on Varhaista aikaa -blogista tulostettava kalenteri, jossa on tarinan muodossa tehtäviä lapsille. Kalenteri on ilmainen.

Pedapuun Tonttujumppakortit on maksullinen (15€) korttipakka, jossa on 24 jumppakorttia. Kortteja voi varmasti hyödyntää jatkossakin ja myös joulun ulkopuolella. Ovat varmasti myös kiva lahja!

Kuvakuun joulukalenteri 2020 on maksullinen (10€) kuvakalenteri, jonka saa tulostettavassa muodossa. Kuvat ovat todella kauniita ja mielestäni kalenterin visuaalinen ilme on ihana. Lisäksi Kuvakuulla on todella paljon kuvatuki-materiaalia myynnissä.

-Iida

LUE MYÖS
Mielipiteeni joulupukista ja tontuista

24 kysymystä ja vastausta joulusta

Alle 25€ joululahjavinkit

KUVAT: Laura Iikkanen

23 kommenttia

Katrin 11.11.2020 - 20:47

Kiitos hurjasti! Otin linkin talteen ja ensi vuonna kun esikoinen on vähän yli 2 v. Tämä tulee kovaan käyttöön.

Vastaa
iidaafel 11.11.2020 - 23:33

Niin kiva kuulla, että tästä oli iloa!

Vastaa
Tarjis 11.11.2020 - 21:05

Kiitos Iida tästä lorukalenterista, mikä ihana idea! 🤩 Loistavasti taistelee vastaan nykypäivän kulutusjuhlaa! Lapselle tärkeintä onkin krääsän sijasta yhteinen aika ja läsnäolo, mikä ihanasti tässä kiteytyy. Olet huippu!

Vastaa
iidaafel 11.11.2020 - 23:33

Voi kiitos kovasti sanoistasi❤️

Vastaa
Juliae 11.11.2020 - 21:52

Kiitos, kiitos, kiitos!!:) Tämä oli täydellinen ajoitus. Meillä on 2v2kk tyttö joka rakastaa loruja ja olenkin napunnut jo ne sinun edelliset linkkaamat lorut joita lorutellaan usein.
Tämä menee ehdottomasti meilläkin joulukalenterina tytölle:)

Vastaa
iidaafel 11.11.2020 - 23:32

Aivan ihana kuulla❤️

Vastaa
KPC 11.11.2020 - 23:25

Hyvä idea tuo päivittäinen posti! Meillä kohta 5v oli pienenä tosi kärsivällinen kalenterin kanssa mutta viime joulukuussa veti monet raivarit kun avattiin vaan yks luukku kerrallaan. Olen tehnyt joka vuosi kalenterin jossa on ollut pieniä lahjoja/tarroja/suklaata ja taidanpa tänä vuonna ottaa posti – idea käyttöön! Kiitos kun jaoit!

Vastaa
iidaafel 11.11.2020 - 23:32

Kiva kuulla, jos tästä sai ideaa!

Vastaa
Mariahei 12.11.2020 - 13:28

Todella ihana idea ja tulee meilläkin kokeiluun. Arvostan sitä, että blogissasi jaetaan tällaisia konkreettisia vinkkejä ja olen tykännyt myös jakamistasi resepteistä kovasti. Olet virkistävän erilainen bloggaaja ja erotut positiivisesti ns. pintaliitoblogeista olematta kuitenkaan tylsä tai liian arkinen👍

Vastaa
iidaafel 12.11.2020 - 15:32

Kiitos todella paljon palautteestasi, todella ihana kuulla <3

Vastaa
Vakaope 12.11.2020 - 17:26

Kiitos! Juuri pohdin, että lorujoulukalenteri olisi omiaan tukemaan ryhmäni lasten kielten kehitystä ja nyt joku on tehnyt työn jo valmiiksi ❤️ hepottaa tässä loppusyksyn sumassa melkoisesti.

Vastaa
iidaafel 12.11.2020 - 22:32

Ihana kuulla, että tästä on iloa!

Vastaa
Maikkiliina 12.11.2020 - 17:39

Aivan mahtavaa! Kiitos!

Vastaa
AaHoo 13.11.2020 - 06:24

KIITOS! Luin tätä, että onpa hyvä idea, mutten millään ehdi enkä osaa tällaista tehdä, mutta sä oot tehnyt tän meille valmiiksi, ooh <3. Kiitos myös kommentista tuosta 24-kalenterista, milloinkohan se ikä ois..?

Vastaa
iidaafel 13.11.2020 - 10:03

Kiitos kovasti! Varmasti jo esim 5-vuotiaan kanssa sellainen on jo kivaa ja jännittävää, toki ei aiemminkana ole haittaa, mutta itse vain tunnen oman lapseni ja tällä hetkellä uhma on kova, joten tämä on selkeämpi!

Vastaa
minnis 13.11.2020 - 07:08

Todella ihana idea – ja toteutus!
Jos itsellä olisi vielä pieniä lapsia, ottaisin tästä kyllä mallia. Taidan vinkata ystäväperheelle, jolla on… 🙂
Ihanaa joulun odotusta!

Minna

Vastaa
iidaafel 13.11.2020 - 10:02

Kiitos Minna <3

Vastaa
Miljas 13.11.2020 - 18:48

Enpä tullut ajatelleeksi edes että pienelle perinteinen kalenteri olis jotenkin kiukkua aiheuttava. Ja vaikka olisikin, eikai lapsi siihen kiukkuun kuole?

Meillä jouluna 1v11kk ja ihan perinteinen kalenteri ostettiin. Olisi halunnut avata heti, mutta pistettiin kaappiin ja selitettiin, miksi. Joulukuun alussa otetaan esiin ja katsotaan, tuleeko inferno 😀 Ajattelen että lapsen on aivan hyvä pienestä saakka oppia kohtaamaan tilanteita, joissa ei saa aivan kaikkea, mitä juuri sillä hetkellä sattuu haluamaan. Kalenterin avaamisesta voi tehdä samanlaisen kivan rutiinin kuin vaikka xylitol-pastillin otosta. Ei niitäkään vedetä koko purkillista kerralla, vaikka muksu joskus sitä ehdottaakin 😉

Vastaa
iidaafel 13.11.2020 - 19:20

Joo toki jokainen tekee toivomallaan tavalla. Itse koen, että tälläinen on lapselle selkeä ja helppo hahmottaa.
Lisäksi en halua joka aamu tuottaa lapselle pettymystä ja kiukulla viedä häntä päiväkotiin, siksi meillä näin tänä vuonna. Pertymyksiä tulee riittävästi muistakin jutuista ja näin kalenteri pysyy hyvän mielen juttuna☺️

Vastaa
Anonymous 14.11.2020 - 18:45

Mä olen myös sitä mieltä, että perinteinen sen olla pitää. Luulin aikuisiälle asti, että joulukalenterin tarkoitus on olla nimenomaan kalenteri, jolloin siitä voi laskea montako päivää vielä jäljellä ennen joulua! Nykyään somessa näkyy näitä kummallisia viritelmiä, jotka ei ole kalentereita alkuunkaan, vaan joiden tarkoitus on vain tarjota lapselle lisää ja enemmän ja koko ajan. Mitä nyt milloinkin, karkkia, pikku krääsää tai vaikka loruja.
En edes lukenut postausta mutta mieleni pahoitin. Ei siis henkilökohtaisena kritiikkinä juuri sulle Iida, vaan lähinnä yleisenä huomiona tästä ilmiöstä.

Vastaa
Paulinah 19.11.2020 - 19:25

Kyllä se menee tämä maailma pilalle kun jouluisin lapsille lorujakin lausutaan! Härre god! Nimetön, keitä itsellesi kupponen teetä ja hengitä syvään. Hyvää joulun odotusta.

Vastaa
Vierailija 14.11.2020 - 19:25

Kauniit kuvat ja kiva postaus. Mieheni mielestä on liian aikaista odottaa jo joulua, mutta salaisesti olen alkanut oman joulunodotukseni jo lokakuussa. Onkin kiva fiilistellä joulujuttuja blogissasi.

Vastaa
iidaafel 16.11.2020 - 19:46

Ihana kuulla, kiitos!

Vastaa

kommentoi postausta