Home » Kuka tätä blogia kirjoittaa?

Kuka tätä blogia kirjoittaa?

by Iida Åfeldt

Blogini on 4-vuotias. Se on pistetty aluille syyskuusta 2015 ja siitä syystä ajattelin kertoa teillä kuka tätä blogia kirjoittaa. Lukijoita on tullut mukaan matkan varrelta ja kaikki eivät ehkä tiedä kuka olen ja miten olen tähän hetkeen päätynyt. Kertaus on varmasti paikallaan ja sitä aina säännöllisesti toivotaankin.

 Oli tosi kiva kuulla onko siellä joku ollut mukana alusta asti!

Olen pian 27-vuotta täyttävä nainen. Miellän itseni ikäni puolesta nuoreksi, mutta henkisesti vanhaksi. Minun on aina oletettu olevan vanhempi kuin olen. Olen varhaiskasvatuksen opettaja. Valmistuin Helsingin yliopistosta vuonna 2015. Äiti minusta tuli odottamatta aikalailla vuosi sitten. Lapseni syntyi syyskuussa 2018. Olen ollut sinkku vuodesta 2016, eli jo kolme vuotta. Blogi on ollut tosiaan pystyssä vuodesta 2015, mutta vasta alkuvuodesta 2018 siitä tuli toinen työni.

Blogissani suosituimpia aiheita ovat olleet laihdutus, rintojen kehityshäiriö, raskaus ja vanhemmuus. Moni sanoo pitävänsä avoimuudesta ja rennon rosoisesta kerronnasta, johon on helppo samaistua. Moni antaa palautetta rohkeudesta, rohkeudesta kertoa aiheista, joista muut eivät kerro, rohkeudesta kulkea omaa tietä. Monista on ihanaa, kun joku kertoo mitä sinkkuus todella on. Moni taas samaistuu yksinhuoltajuuteen. Tämän neljän vuoden aikana blogissani on käyty 3,2 miljoonaa kertaa. Se on huikeaa, sillä lähdin aivan nollista liikkeelle.

Lue suosituimmat tekstit

Miten et voi tietää lapsesi isää?

Rintojen kehityshäiriö

Kaikki miehet, jotka kävelivät onnensa ohi

Minun äitini sai minut yksin, mutta synnyin suureen perheeseen. Isovanhemmat ja tädit ja enot olivat heti elämässäni. Äitini tapasi kasvatti-isäni, kun olin 2-vuotias. Sain kaksi ihanaa pikkuveljeä ja kaksi ihanaa pikkusiskoa. Isä teki itsemurhan, kun olin 14-vuotias. Perheestä tuli tiivis yksikkö, jota olemme edelleen.

Yläasteen jälkeen haaveilin suuresta Kallion lukiosta. Haaveilin näyttelijän työstä. Näyttelijää minusta ei tullut, ainakaan vielä, mutta Kallion lukioon minä pääsin. Lukion toisella lähden reppureissaamaan ystävien kanssa. Italiasta tuli viideksi vuodeksi kuin toinen kotimaa. Rakkaus vei Helsingin ja Napolin väliä puolin ja toisin.

Kirjoitusten jälkeen minulla oli mukavaa luppoaikaa ja päädyin pikkusiskoni eskariin avustamaan. Sieltä päädyin päiväkotiin sijaistamaan ja lopulta vuodeksi kouluun töihin. Päätin silloin, että minusta tulee opettaja. Se tosin vaati kaksi välivuotta lukion jälkeen. Toisen välivuoden vietin päiväkodissa, integroidussa erityisryhmässa avustajana. Kyseisestä työstä opin enemmän kuin mistään koskaan. Palaan usein edelleenkin tuohon vuoteen ja kahteen aivan äärimmäisen taitavaan opettajaan. Asuin Helsingissä ja seurustelin. Opiskelin avoimessa yliopistossa kasvatustieteitä ja valmistauduin pääsykokeisiin.

Vuonna 2013 pääsin Helsingin yliopistoon opiskelemaan varhaiskasvatusta. Valmistuin varhaiskasvatustieteen kandidaatiksi vuonna 2015. Opiskeluiden aikana tein töitä lasten intenssiivihoidossa ja valmistumisen jälkeen päädyin päiväkotiin, jossa minulla on työsuhde edelleen. Työssäni koin, että sain toteuttaa haavettani näyttelijänä. Lasten edessä sai esittää ihan mitä vaan ja joka päivä oli uusi esitys. Sain olla luova ja toteuttaa itseäni.

Erosin poikaystävästäni vuonna 2015, jolloin aloitin tämän blogin. Sitä ennen olin kirjoittanut meidän suhteesta blogia jo vuodesta 2011 nimellä kulttuuria ja kuppikakkuja. Minä nimittäin olen aina rakastanut leipoa. Ja silloin elettiin myös aika moisessa kulttuurien viidakossa. Iidan matkassa blogi syntyi vanhan blogi lukioiden toiveesta. Sain toiveita jatkamiselle ja niinpä laitoin tämän blogin pystyyn. Tuskailin nimen kanssa aivan kamalasti, pallottelin eri vaihtoehtoja ja nykyinen nimi oli paras kaikista huonoista vaihtoehdoista. Neljän vuoden aikana olen kokenut monta nimikriisiä ja miettinyt nimen vaihtoa, mutta nykyään olen kasvanut blogini nimeen. En enää voisi sitä vaihtaa.

Vuonna 2016 palasin entisen poikaystäväni kanssa yhteen ja muutimme Englantiin. Olimme kokeilleet asua Suomessa ja Italiassa, mutta kumpikaan ei tuntunut toimivan. Puolen vuoden jälkeen palasin takaisin Suomeen tyhjän päälle.

Lue myös

11 kamalinta asiaa Briteissä

Takaisin kotiin

Hei olen Iida 24-vuotias ja asun äidillä

Älä jää väkivaltaiseen suhteeseen

Vuosi 2017 tuntui minun vuodelta. Sain asunnon, pääsin taas kiinni työelämään ja oma auto toi valtavasti vapautta. Ystävät ja perhe eivät myöskään olleet kadonneet mihinkään. He olivat kaiken jälkeen edelleen elämässäni ja tärkeämpinä kuin koskaan. Nautin myös suuresti sinkkuudesta. Harrastin kuntosalia ja liikuin kaiken vapaa-aikani. Loppuvuodesta 2017 raskauduin. Raskaus ei ollut tarkoituksena, enkä huomannutkaan sitä ennen kuin vuoden 2018 puolella. Isäksikin oli kaksi vaihtoehtoa.

Vuosi 2018 menikin raskaana ja odottaen. Odotukseen mahtui myös suurta ihastumista ja vietinkin loppuodotukseni aivan ihanan miehen kanssa, joka oli kanssani silloin, kuin muut eivät olleet. Hänellä on ikuisesti erityinen paikka minussa. Syyskuussa 2018 sain syliini mitä kauneimman pienen pojan kolmen päivän uurastuksen jälkeen. Lapsen syntymä ratkaisi myös isyyden. Siitä kaikesta on pian vuosi.

Vuodessa olen kasvanut enemmän kuin koskaan elämäni aikana. Vaikka miten valmistautuu vauvaan, ei voi käsittää mitä se todellisuudessa tuo mukanaan. Olen ainakin huomannut, että sitä taipuu mahdottomasti rakkauden tähden. Tässä minä olen nyt vuonna 2019. Kohta 27- vuotias nainen ja äiti 1-vuotiaalle pojalle. Vaikea ja raskas vuosi yksinhuoltajana, mutta en vaihtaisi mitään. Innoissani tulevasta. Minulla on niin paljon haaveita ja ideoita.

Koen, että minulla on todella paljon annettavaa. Olen todella inspiroitunut. Haluan ehdottomasti jatkaa opintojani varhaiskasvatustieteen maisteriksi. Mutta haluan myös antaa enemmän blogilleni! Mahtavaa, että olet mukana matkassa!

Lue myös

Singlemom to be

Millainen mies tapailee raskaana olevaa?

Viimein isä selvisi

Onko sulla joku mies vai?

-Iida

Kuvat // Pinja Mitrovitch

10 kommenttia

Maija86 1.9.2019 - 21:44

Hei. Kysyisin, että pettikö ehkäisy molempien miesten kohdalla vai oliko sitä ollenkaan, jollei raskaus ollut suunniteltu?

Vastaa
iidaafel 1.9.2019 - 22:01

Ehkäisy oli käytössä kummankin kanssa, muttei voinut tietää kumman kanssa pettänyt. Jonka takia tehtiin dna testi vauvan synnyttyä.

Vastaa
123 1.9.2019 - 23:26

Pääseekö sun vanhaa blogia lukemaan enää mistään?
Mikä ehkäisy sulla oli käytössä näiden miesten kanssa? Voisitko tehdä ehkäisystä oman postauksen, onko sulla jotain mielipidettä esim e-pillereistä yms.

Vastaa
iidaafel 1.9.2019 - 23:49

Sitä ei pääse lukemaan enää. Ja olen yhden ehkäisypostauksen tehnyt viime vuonna, mutta ehkä voisin kirjoittaa vähän eri näkökulmasta ja juurikin kertoa omaa mielipidettä ehkäisyyn!

Vastaa
Kaisla-93 2.9.2019 - 00:52

En ole seurannut sun blogia tai instaa kovin pitkään, mutta jostain syystä olen aivan lumoutunut. Ei pelkästään se miltä näytät, vaan se kuinka kypsästi ajattelet ja ilmaiset asioita, aiheuttaa minussa suurta ihailua. Olet virkistävä pärskäys täydelliseksi hiotussa, tylsässä, some- ja blogimaailmassa, jonka pääasiallinen tarkoitus tuntuu useimmiten olevan oman itsensä pönkittäminen. Oli tosi kiva lukea sun vanhoja postauksia, kiva kun nostit niitä tähän. Oikein hyvää alkavaa viikkoa! <3

Vastaa
iidaafel 2.9.2019 - 08:27

Voi kiitos! Olipa aivan ihanasti sanottu, kiitos❤️ Ja kivaa viikkoa!

Vastaa
Jonne 2.9.2019 - 22:41

Moi! Mulle tuli mieleen kun luin tuota kirjoitustasi isyystestistä, että kerrot tehdyn yhden testin ja sen sulkenee tuon B:n pois. Tehtiinkö tälle A:lle testi, joka vahvisti hänen isyytensä? Jos ei niin voisiko periaatteessa isä olla joku ihan toinen kolmas mies?

Vastaa
iidaafel 3.9.2019 - 20:54

Kyllä molemmille tehtiin testin. Mutta yhden testin jälkeen jo tiedettiin, että toinen on isä. Mutta se vielä varmistettiin dna testillä. Siitä on ihan mustaa valkoisella.

Vastaa
Vierailija 3.9.2019 - 10:23

En tiennytkään, että olet asunut Italiassa. Kiva oli lukea tämä esittelysi.

Vastaa
iidaafel 3.9.2019 - 20:55

Kiva kuulla ja olen, viisi vuotta seurustelin italialaisen kanssa ja opin italian kielen ja paljon kulttuurista!

Vastaa

kommentoi postausta