Home » Neljäs inseminaatio toi onnistumisen

Neljäs inseminaatio toi onnistumisen

by Iida Åfeldt

     

Kaksi viikkoa sitten minulle tehtiin neljäs inseminaatio. Siitä alkoi kahden viikon piinaava odotus jälleen kerran. Nyt toivoa oli mukana astetta enemmän. Uusi vuosi oli vaihtunut  ja antoi uuden mahdollisuuden. Kuin puhtaan pöydän, uuden alun. Ensimmäistä kertaa mukana oli myös letrozol -lääke, jota syötiin kp 3-7. Letrozolin tarkotus on tehostaa ovulaatiota ja kypsyttää munarakkuloita. Lääkkeen käyttö tässä kierrossa lisäsisi myös toivoa.

Inseminaatiossa lääkäri kertoi siittiöiden pesutuloksen olleen paras siihen asti. Hedelmöityshoidoissa luovutettu siemenneste pestään kuolleista ja huonosti liikkuvista siittiöistä sekä muista soluista. Siemennesteestä siis poimitaan vain parhaat yksilöt, jotka sitten ruiskutetaan katetrilla kohtuonteloon. Sekin antoi toivoa. Ovulaatio oli juuri käsillä inseminaation aikaan ja kaikki vaikutti juuri siltä, kuin kuuluikin.

Kun inseminaatiosta oli kulunut vajaa viikko, tunsin nipistävää kipua alavatsalla. Mielsin kivun olevan alkion kiinnittyminen kohtuun, joka tapahtuu juuri 5-8 päivää hedelmöittymisestä. Minulle tuli voimakas tunne, että olen raskaana. Olo oli todella varma ja niinpä päätin tehdä ensimmäisen raskaustestin, kun inseminaatiosta oli kulunut 8 päivää. Tulos oli negatiivinen. Oli mahdollisesti liian aikaista testin tekemiselle, mutta olin malttamaton.

Alavatsan kivut jatkuivat. Tein seuraavan raskaustestin, kun inseminaatiosta oli kulunut 10 päivää. Testi näytti edelleen negatiivista, vaikka kyseessä oli herkkä testi, jonka voi tehdä jo 5 päivää ennen kuukautisten oletettua alkamista. Silloin pettymys valtasi mieleni. En olisi raskaana. Aloin valmistaa itsenä jo siihen, että kuukautiset alkavat ja helmikuussa on viides ja viimeinen inseminaationi. Voimakkaat alavatsakivut jatkuivat. Ne muistutti sellaisia samoja kipuja kuin ennen menkkoja. Se vahvisti ajatusta siitä, että menkat ovat tulossa.

Välillä tunsin pystävämpiä kipuja, kuin viiltoja. Kivut tuntuivat enemmän kohdun kohdalla kuin munasarjoissa/munajohtimien tietämillä, kuten tavallisesti ennen menkkoja. Ajattelin, että koen normaalia voimakkaampaa kipua ehkäpä letrozol -lääkkään takia. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kierto lääkkeellä ja minulla ei ollut aiempaa kokemusta lääkkeen vaikutuksesta. Rintani olivat turvonneet ja kipeät, kuten ovat aina ennen menkkojakin. Niveliäni särki, kuten ennen aina menkkoja. Olo oli todella turvonnut, kuten aina ennen menkkoja ja menkkojen aikana. Googlailin oireita ja totesin, että kyse voisi olla ihan kummasta vain. Joko menkat alkaa tai sitten olen raskaana.

Kivut vain jatkuivat. Tunsin myös ajoittain painetta alavatsalla. Ehkä pissahätäkin oli useammin, tai ehkä vain kuvittelin. Päädyin tekemään digitaalisenovistestin ja liuskamallisen raskaustestin, kun inseminaatiosta oli kulunut 13 päivää. Olin malttamaton. Kierto oli kestänyt jo 29 päivää ja jäljellä olisi enää yksi päivä ennen virallista testipäivää. Paremmat raskaustesti olivat kuitenkin loppu, joten päädyin käyttämään ovistestiä tiedostaen ettei se ole sama kuin raskaustesti. Ovistestiin pärähti heti hymynaama ja liuskan viivat olivat yhtä vahvat. Raskaustestiliuskaan tuli haalea plussa. Saman päivän iltana kävin ostamassa gigitaalisen raskaustestin ja tein sen samantien saaden tulokseksi “raskaana 1-2 viikkoa”.

Tänään virallisena testipäivänä, kun inseminaatiosta on kulunut kaksi viikkoa, tein jälleen raskaustestin ja tulos oli positiivinen. Tämä neljäs inseminaatio toi kun toikin onnistumisen. Olen raskaana! Tuntuu ihan uskomattomalta. Oireetkin tuntuu nyt heti ihan selkeiltä raskausoireilta. Samaan aikaan pää on ihan pyörällä ja olo epätodellinen. Voiko tämä olla totta! Matka tähän on tuntunut paikoin todella pitkältä ja epätoivoiselta. Mutta nyt kaikki tuntuu tapahtuneen niin äkkiä. Olen raskaana. Mieletön ihme on tapahtunut! Uskaltaakohan tästä iloita? Tämä kun on vasta niin alkua. Edellisessä raskaudessa en edes osannut miettiä tälläistä. En osannut pelätä juuri yhtään.

Soitin TAYSiin hormoni- ja lapsettomuus poliklinikalle. Kerroin puhelimessa lahjasoluhoitajalle testituloksen. Hän onnitteli riemuissaan ja varasimme minulle ajan varhaisultraan. Olen viellä hormoni- ja lapsettomuuspoliklinikan asiakas siihen asti. Jos ultrassa on kaikki kohdallaan, siirryn neuvolan asiakkaaksi ja raskauden seuranta tapahtuu siellä. Jos jotain ilmenee ennen ultraa, esimerkiksi raskaus menee kesken, ollaanhan tässä ihan alussa vasta, olen yhteydessä poliklinikalle. Hoidot jatkuisi sitten tälläisessä tapauksessa siitä mihin jäätiin. Toki sinne saa olla yhteydessä myös muissa mieleen tulevissa asioissa ennen varhaisultraa.

Nyt tietysti toivon, että kaikki menee hyvin. Joka tapauksessa olen raskaana ja sitä kokemusta ei voi enää minulta poistaa, vaikka raskaus menisi kesken. Siinä missä olen odottanut kerta toisensa jälkeen ovulaatiota ja sitten mahdollista raskautta, niin nyt odotan varhaisultraa. Jos mikään on raskaudessa varmaa, niin jatkuva odottaminen. Aina yhdeltä askelmalta seuraavalle. Tietysti odotan tietoa siitä, että onko kaikki kuten kuuluukin, mutta odotan myös tietoa alkioiden määrästä. Olihan tässä kierrossa kuiten monikkoraskauden mahdollisuus.

-Iida

LUE MYÖS

Piinaviikot ennen raskaustestiä

Kolme inseminaatiota takana

Ensimmäinen inseminaatio

Minulle on löytynyt luovuttaja

Askel kohti itsellistä äitiyttä

Toinen lapsi yksin?

KUVAT Mikael Kuitunen

51 kommenttia

Mari. 8.2.2022 - 21:45

Ihanaa. Onnittelut, ja onnea odotukseen!💓

Vastaa
iidaafel 8.2.2022 - 21:45

Kiitos <3

Vastaa
Viola__ 8.2.2022 - 21:48

Ihanaa, mahtavia uutisia! Peukut ja varpaat pystyssä, uskotaan ja toivotaan, että kaikki menee juuri niin kuin pitääkin ❤️🥰! Päivän paras uutinen kyllä!

Vastaa
iidaafel 8.2.2022 - 22:01

Kiitos todella paljon!

Vastaa
Saara_m 8.2.2022 - 22:01

Ihanaa, onnea odotukseen ja hyviä vointeja ❤️

Vastaa
Anonymous 8.2.2022 - 22:45

Ihana uutinen. Onnellinen puolestasi ❤️ Kaikkea hyvää sinulle.

Vastaa
Maiju3 8.2.2022 - 23:04

Onnea valtavasti! Lähdetään olettamuksesta, että sinun raskaudesta kaikki menee tottakai hyvin <3 Täällä kuopiolainen kolmen lapsen 31v äiti seuraa sun blogia.

Vastaa
M.M. 9.2.2022 - 00:13

Onnea todella paljon! 🙂🍀 meilläkin on menossa lapsettomuushoidot puolison kanssa. Inseminaatiot on kokeiltu x 3 ja seuraavaksi siirrytään ivf-hoitoihin. Meillä on ennestään yksi lapsi, mutta toista ei vaan ole kuulunut. Mitään “vikaa” ei kummassakaan ole, päinvastoin kaikki on jopa erittäin hyvin fyysisesti. Raskaita aikoja on ollut, mutta jotenkin sitä vaan kuukausi toisensa jälkeen aina jaksaa ryhtyä uuteen yritykseen. Tuli hyvä mieli kuin luin tätä sinun tarinaa 🙂 kaikkea hyvää odotukseen, oot rohkea nainen! ❤

Vastaa
Saaana 9.2.2022 - 00:21

Onnea💗💗 kumpa pieni alku pysyisi mukana💗 nyt kyllä jännittää tämä kaksos -mahdollisuus!

Vastaa
Anonymous 9.2.2022 - 07:46

Paljon onnea odotukseen! Itsellä oli kaksosraskaudessa tosi kovia vatsakipuja alussa ❤

Vastaa
minnis 9.2.2022 - 08:09

Onnea ihan mielettömästi! Upea ja iloinen uutinen. Tätä matkaasi on ihana seurata, samalla voi muistella omien raskauksiensa ensihetkiä, -viikkoja ja tunnelmia.

Minna

Vastaa
Katariina Kuronen 9.2.2022 - 09:40

Aivan ihana uutinen, onnea!❤ toivotaan, että kaikki menee hyvin!

Vastaa
Annilei 9.2.2022 - 09:43

Hurjasti onnea ja tsemppiä seuraavan askelman odotukseen!

Vastaa
Ellik. 9.2.2022 - 12:20

Ihania uutisia, onnea odotukseen! Kaikesta sydämestäni toivon että kaikki menee hyvin ja saat tästä raskaudesta vauvan syliisi ❤️

Alkuraskaus on niin jännittävää ja pelottavaa aikaa. Olen itse 17. raskausviikolla ja nyt kun vauvan liikkeitä alkaa pikkuhiljaa tuntea, uskallan myös jo varovaisesti iloita tulevasta.

On mukava päästä seuraamaan raskauttasi blogin kautta, toivottavasti uskallat jakaa kokemuksiasi avoimesti kuten tähänkin saakka! Tsemppiä tulevaan!

Vastaa
iidaafel 10.2.2022 - 22:43

Joo tämä todella on jännää ja epävarmaa aikaa! Jatkuvaa huolta ja odottamista. Kovasti onnea sinne❤️❤️

Vastaa
Millavee 9.2.2022 - 13:14

Ihana uutinen, onnea odotukseen!

Vastaa
Emiliakatariina 9.2.2022 - 13:39

Ihana uutinen! Paljon paljon onnea! Täällä vauvavuosi menossa kovaa vauhtia 7,5kk ikäisen typyn kanssa ja innolla jo odottelen sinun raskaus- ja vauva-aiheisia kirjoituksia. Olet niin inspiroiva ihminen ja inspiroit meitä kaikkia lukijoitakin menemään rohkeasti kohti omia haaveita. Kaikkea ihanaa teidän perheen kevääseen<3

Vastaa
iidaafel 10.2.2022 - 22:42

Apua, kiitos ihanista sanoista! Aurinkoista kevättä teille💛

Vastaa
Jenni. 9.2.2022 - 13:42

Ihana uutinen. Kaikkea hyvää odotukseen! ❤

Vastaa
Katski 9.2.2022 - 14:33

Aivan ihana uutinen, paljon onnea odotukseen! ❤️

On hienoa, että jaat matkaasi ja kokemuksiasi itsellisenä äitinä avoimesti täällä blogissa. Toivottavasti moni muukin lapsista ja perheestä haaveileva rohkaistuu tavoittelemaan unelmaansa, vaikka se ei ihan perinteisessä muodossa ja tavanomaisinta reittiä pitkin olisikaan mahdollista tai ajankohtaista.

Vastaa
iidaafel 10.2.2022 - 22:42

Kiitos!
On kyllä tosi tärkeä puhua tästä tai koen sen tärkeänä. On muitakin tapoja ja vaihtoehtoja. Lapsihaaveesta ei kannata luopua vaikkei kumppania löytyisikään!

Vastaa
Ppaa 9.2.2022 - 20:14

Olen niin onnellinen puolestasi! Olen jännännyt ihan hulluna, että miten käy ja milloin ilmoitat tuloksesta. Nyt jännitän vielä enemmän, montako alkiota siellä on! Ihanaa että jaat tämän meidän kanssa. Toivon niin paljon, että raskaus jatkuu normaalisti!

Vastaa
iidaafel 10.2.2022 - 22:40

Kiitos tosi paljon! Sitä toivotaan❤️

Vastaa
KristiinaR 9.2.2022 - 20:35

Voi miten upeaa! Olen niin onnellinen puolestasi että ihan silmät kostui tätä lukiessa. Ihanaa odotusaikaa teidän perheelle <3

Vastaa
iidaafel 10.2.2022 - 22:40

Kiitos hurjasti❤️

Vastaa
Pian 9.2.2022 - 22:12

Huimasti onnea! Raskaus on ihmeellistä aikaa.

Vastaa
Miriam. D 9.2.2022 - 23:17

Ihana kuulla että hoito on onnistunut, ja kovasti onnea ja iloa raskauteen ja toivottavasti kaikki menee tosi hyvin ❤️

Ihania kuvia myös tässä julkaisussa. Sun blogin yksi parhaita puolia on kuvat, ne ovat kauniita, samalla aitoja ja täynnä elämää 😊❤️

Vastaa
iidaafel 10.2.2022 - 22:40

Ihanasti sanottu! Kiitos!

Vastaa
Oravanpyörässä oravaperhe 10.2.2022 - 04:34

🙏💝

Vastaa
Katrikki 10.2.2022 - 08:29

Oi, onnea niin paljon ja kaikkea hyvää odotukseen!

Vastaa
Äiti kahdelle 10.2.2022 - 10:13

Olen niin onnellinen puolestasi, lapset on arvokkainta, mitä elämä voi meille tarjota ❤️ Toivon sydämestäni, että kaikki menee hyvin loppuun saakka. Kiitos kun jaat matkasi meidän kanssamme ❤️

Vastaa
iidaafel 10.2.2022 - 22:39

Kiitos todella paljon! Sitä toivon myös!

Vastaa
Elma. 10.2.2022 - 12:12

Aivan ihana juttu! Kiitos, kun jaat tarinaasi ja elämääsi näin avoimesti. Postaustesi avulla pääsen reflektoimaan myös omaa elämääni usein uusilta kanteilta, ja somesisältösi vaan yksinkertaisesti tuo iloa omaankin arkeeni. Onnea raskaudesta ja kaikkea hyvää! 💕

Vastaa
iidaafel 10.2.2022 - 22:39

Voi kiitos todella ihanista sanoista❤️

Vastaa
Vilma Heiskanen 10.2.2022 - 12:51

Ihanaa! 😍

Vastaa
JenniJj 10.2.2022 - 14:29

Oi onnea niin paljon, ihanaa!!!! 😍😍😍😍😍😍😍😍😍❤❤❤❤❤❤

Vastaa
iidaafel 10.2.2022 - 22:39

Kiitos❤️

Vastaa
Veera30 10.2.2022 - 16:22

Ihana uutinen, onnea hirmuisesti💛

Vastaa
iidaafel 10.2.2022 - 22:39

Kiitos😍

Vastaa
Marizella 10.2.2022 - 20:55

Ihana uutinen! Voi onnittelut! Ja onnea matkaan!
Tervettä, turvallista ja onnellista odotusaikaa! ❤🎉👶

Vastaa
iidaafel 10.2.2022 - 22:38

Kiitos kovasti❤️

Vastaa
emmaa20 10.2.2022 - 20:55

Onnea! Ihana kuulla <3

Vastaa
iidaafel 10.2.2022 - 22:38

Kiitos❤️

Vastaa
Nadja83 11.2.2022 - 18:28

Valtavasti onnea!!! <3

Vastaa
iidaafel 11.2.2022 - 22:05

Kiitos❤️

Vastaa
S-K 12.2.2022 - 12:33

Ihanaa, tosi paljon onnea!! 😍

Vastaa
iidaafel 12.2.2022 - 18:46

Kiitos <3

Vastaa
Jasmin 12.2.2022 - 18:48

Ihana uutinen! Onnittelut! Ja onnea matkaan!
Ilon täyteistä & onnellista odotusaikaa! ❤🎉👶

Blogisi ulkoasu on todella silmää miellyttävä! Kerrassaan upea! Menikö kauan että sait juuri omannäköiseksi?❤️

https://jasukuvaa.blogspot.com/

Vastaa
Seuraaja 13.2.2022 - 01:36

Onnea, ihana Iida! ❤ Aivan valtavan upea uutinen. Toivottavasti kaikki menee hyvin. Olet todella rohkea ja itsenäinen nainen. Blogiasi on ilo lukea vuodesta toiseen. Erityisesti pidän siitä, että tuot esimerkkiä meille muille, miten yksinhuoltajanakin voi elää onnellista ja täyttä elämää. Voi että, onnea vielä kerran! 😊

Vastaa
Hattara 28.10.2022 - 14:22

Iida mä haluan kiittää sua sydämeni pohjasta tästä sun postauksesta. Täm postauksen perusteella mä päätin tehdä vielä yhden raskaustestin ja apua, se oli positiivinen. Olin testannut liian ajoissa ja menkkavihlonnat liittyivätkin tähän. Oikeasti kiitos niin paljon kun jaoit kokemuksesi avoimesti ❤️

Vastaa
Iida Åfeldt 31.10.2022 - 07:51

Voi eikä, ihanaa! Onnea❤️

Vastaa

kommentoi postausta